48. Diyabet Yaz Kampı

Etkinlikler48. Diyabet Yaz Kampı

TurkDiabetCemiyetiMerhabalar Arkadaşlar,

15-23 Haziran 2013 tarihleri arasında Türk Diyabet Cemiyeti’nin 48.sini düzenleyecek olduğu tip 1 ve Tip 2 diyabetli arkadaşların ve 1.derece yakınlarının da katılabileceği kamp bilgisini sizinle paylaşmak istiyorum.Biraz gecikmiş olabilirim kusura bakmayın şimdiden.

Daha önce 2007 ve 2009 yıllarında olmak üzere iki kez katıldım bu kampa ve tek kelimeyle mükemmel bir tatil oldu benim için.Her yıl 15 gün yapılıyordu ancak; katılacakların maddiyatları göz önüne alındığı için bu yıl 8 gün yapılacak.

Kamp Nerede Yapılacak ?

Kamp kelimesi belki size ürkütücü gelebilir aslında ama aynı kaderi paylaşan mükemmel bir tatil imkanı. Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 10 dönümlük bir araziye kurulu denize sıfır, aynı zamanda otelin 4-5 adet havuzu olan, 5 yıldızlı bir tatil köyünde yapılan kamp 2 hemşire, 1 diyetisyen, 2 diyabet doktoru(uzman), 1 profesör doktor  ve tip1- tip2 diyabetli kişilerin katılımıyla gerçekleşiyor.Tatil köyü her ne kadar açık büfe olsa da yiyecekler kısıtlı oluyor çünkü her an doktorlar veya diyetisyenle karşılaşma riskiniz var 😉

Normal Bir Günün Nasıl Geçtiğinden Bahsedeyim Biraz da

Sabah 07:30-08:00 arası uyanıp kan şekerlerimiz ölçülüp doktorlar tarafından kaç ünite insülin yapacağımız belirleniyor ardından restauranta geçip diyetisyen eşliğinde kahvaltımızı yapıyoruz.Ardından profesör hocamız veya uzman doktorlarımızın sunduğu 1 saatlik bir diyabet eğitimi veriliyor.Eğitim sonrası ara öğünleri yedikten sonra 12:30’a kadar serbest olunuyor.İster denizde yüz ister havuzda, ister tenis, voleybol,futbol oyna ister odanda yat size kalmış

Saat 12:30’da tekrar şekerler ölçülüp dozajlar ayarlanıyor ve ana yemeğimizi yiyoruz . Saat 16:00 gibi ara öğün, akşam saat 19:00-19:30 arası tekrar ölçüm ve yemek yeniliyor.Tabii bu esnalarda serbestsiniz.Akşam amfi tiyatro’da çeşitli gösteriler oluyor dilerseniz onları izleyebilirsiniz ya da  havuz başında canlı müzik veya deniz kenarında dalga sesiyle huzur bulmak …. Keyfinize bağlı

Gelelim Fiyatlara…

Tatil köyünde konaklamak, yiyecekler içecekler, ölçümler dahil çift kişilik odalarda başka bir diyabetli arkadaşla kalmak 1200 TL . Üstelik Türk Diyabet Cemiyeti bize jest yapıp bu tutarı 300’er TL’lik 4 eşit taksite bölme imkanı sunuyor.Her ilden çeşitli diyabetli arkadaşların olacağı kampa katılmanızı tavsiye ederim. Unutmayın her diyabetli birey, farklı yaşam ve diyabetle mücadele şekilleri barındırıyor.

Bilgi için http://www.diabetcemiyeti.org/Etkinlikler.asp?ID=3&ID2=147 linkine tıklayabilirsiniz.

Hoşçakalın…

 

 

 

 

23 YORUMLAR

    • EVET Serdar DURMUŞ bu bloğun kuruluş amacı bu.
      Diyabet hakkında yanlış bilen veya hiçbir şey bilmeyenlerin bigilendirmek ve bilinçlendirmek için kuruldu.Siz 5 yıldızlı bi otelde 8 gün tatil yaparken, etrafınızda Prof. Diyetisyen, Doktor, Hemşire kontrolünde, her an gözetim altında ve bir diyabetli olunduğunu, düşürsek bu ücretin fazla bulmamanız gerek, kaldı ki; işinde uzman bir muhasebecinin 2 gün 1 gecelik bir seminerine katılmak için 200-250 tl istendiğini düşündüğümde bana bu ücret çok makul geldi.
      Son olarak sanırım sizi bu bloğa girmeye zorluyorlar.
      LÜTFEN kendi kararlarınızı kendiniz alın.

  1. Kamp olayından bahsediyorum. Diyabetlilerin bu tarz kamp organizasyonlarında bulunmaları çok güzel olabilir. Ticari bir çıkar sezgiledim ve rahatsız oldum.

    • Serdar Bey,

      Diyabet Cemiyeti ve Diyabet Vakfı bu kampları düzenleyen kuruluşlar.

      Bu organizasyonlar gibi birçok organizasyonu da biz bloğumuzda mutlaka duyuruyoruz.

      Ama ben kampları kar amacı güderek yaptıklarını düşünmüyorum. Ufak tutarlar belki ellerinde kalıyordur ama kamplar zaten diyabet odağında bence oldukça başarılı.

      Sevgiler

    • Serdar bey merhaba;
      Sizi tanımıyorum; tanımak isterim tabiki.Esra hanımım yazısını ve arkasından sizin bu yazı hakkındaki yorumunuzu okuyunca inanın çok rahatsız oldum. Aslında yanıt vermek yorum yapmak daha doğrusu konuya intikal olmak istemezdim,Eşref’cim zaten gerekli yanıtı vermiş ve sanki konu kapandı gibi gözükse de bazı konuların havada kalması beni rahatsız etti.
      Bakın Serdar bey Diyabet cemiyetini ve bu cemiyetin nasıl bir işleyiş içerisinde olduğunu yada bu sitenin ne vermek ve amacının ne olduğunu bilmeden bu şekilde bir ithamda bulunmanız bir kere yasal boyutta ele alındığında suçtur.Bugün devletin başındakilerin bile sözcüklerden nem kapıp birbirlerine dava açtıkları bir devirde konuşmalarımızın nereye gittiğini bilerek konuşalım ve karşı tarafa söz hakkı bırakmayalım.Bu tür bir endişeniz varsa ve de kanıtlayabiliyorsanız bize de bildirin bizlerde ona göre tavrımızı koyalım.Ayrıca böyle bir endişeniz varsa da katılmazsınız; böyle bir olay varsa da alet olmazsınız(!).
      Şunu da asla unutmayın ki bu tür organizasyonlar zaten mercek altında ve denetlenmekte ve de kimse silah zoruyla da götürülmemektedir.Herkes hür iradesiyle davranmakta ve ayrıca kazanç sağlıyormuş sağlamıyor muş bize ne.
      Bizim burada yaptığımız sadece az da olsa diyabetli dostlarımıza yardım yapabilmektir, başka hiçbir çıkar amaçlı bir iş yapılmamaktadır.
      Bunu sadece bilmenizi istedim amacım sizi kırmak değil sadece bilgilendirmektir. Fikirlerinize saygı duyar teşekkürlerimi sunarım.

      Ünsal Kantarcı

    • Serdar bey,
      Hayatta parasız yapabileceğiniz bir şey söyleyebilir misiniz?
      Soyut olarak değil, somut olarak.Para kaçınılmaz gerçek hele ki bu çağda.
      Paranın ne önemi var mühim olan miktarı 🙂

  2. Serdar Bey,

    Hangi konuda ticari çıkar sezgilediniz.Otel 5 yıldızlı bir tatil köyü ve fiyatları zaten bu şekilde nasıl bir çıkar olabilir.Üstelik 48.kez yapılıyor.Öyle bir amaç olsaydı 48 kez yapılmazdı.Yorumunuzu yanlış buluyorum

    • Bilal Bey Merhaba,

      Kamplar özellikle yeni Diyabetle tanışan ya da diyabetini iyi yönetemeyen bireyler için oldukça faydalı.

      Ancak ben de fiyatı oldukça yüksek buldum. Elbette her şeyin bir bedeli var. Ama otelin yıldızı ya da havuzlarının fazlalığından ziyade orta ölçekli bir ortamda, fiyatı daha makul ama Diyabetle ilgili aynı ekip ve maksimum verimle de bir organizasyon yapılabilir. Böylece katılım sayısı da artar.

      Koskoca cemiyet ya da vakıfların bu tarz organizasyonlarda lüksten çok alınacak eğitimlerin ve verilecek katkıların maksimumda sağlanmasını düşünmesini beklerim. Ki tatile gitmekten çok diyabet odağında olmalı.

      Sevgiler

  3. Bilal bey ben kızımı bu kampa gönderdim diyelim. Bende gitmedim yanında. Bu serbest etkinlik olduğu saatlerde küçük çocuklar ne yapacak? Gözetimlerinde kimse olmayacakmı?Fiyatlarda epey yüksek geldi bana.

  4. Herkese Merhaba,

    Neredeyse 1,5 senedir, diyabetle ilgili bir ton bilgi paylaş. Yüzlerce kişi gelsin tecrübelerini paylaşsın. Bloğu zor zamanlarında bir dost gibi görüp, gelip buraya içini döküp rahatlasın. Probleminin çözümü için insanların tecrübelerinden yararlanarak fikirler edinsin.

    Bir gün ”Diyabet Kampı” olduğu ile ilgili, belki gitmek isteyen olabilir ki, ailelerinde ara ara konuyla ilgili soruları olduğunu bilelim, yardımcı olmak isteyelim.

    Sonra da, ”Bu bloğun kuruluş amacı bu mu?” diye bir soru ile karşılaşalım. Bir yerde hata yapıyoruz ama nerede onu çözemiyorum.

    • Eşref bey;
      inanın kendimi zorluyorum yazmamak için bu konuda.. ama siz sağolun gerekli cevabı gerekli uslüpla yazmışsınız.. zira ben üslup seçemedim maalesef yorumlamak için..
      sevgiler..

      • Eşref Bey, Ayşe Hanım Merhaba,

        ”Bu bloğun kuruluş amacı bu mu?” cümlesinde ben de bir gariplik hissettim ama kötüye yormak istemiyorum hiçbir yorumu. Tartışmaya gerek yok.

        Eşrefim, şeriatın kılıcını Taha çok iyi biliyor 🙂

        sevgiler

  5. Eşref bey Esra hm
    Sizi bilen biliyor bloğun hiç bi ticari kaygısı olmadığı hepimizin malumu lütfen olumsuz yorumlara takılmayın bizlere çok faydalı aydınlatıcı bi blok kurmuşsunuz teşekkür ederim.
    diabet cemiyetini bilemiyorum ticari kaygısı varmı yokmu ama bizler için birileri iyi bişeyler yapıyorsa varsın maddi kaygılarıda olsun olumlu yönden bakalım kamplar çok yararlıdır eminim kızımıda bir gün mutlaka kampa göndereceğim.
    sevgilermle.

  6. Herkese Merhaba,

    Bloğumuzun ticari kaygısı olmadığını hepiniz zaten biliyorsunuz. Bunları tekrar etmenin bir anlamı yok.

    Serdar Bey’in ilk yorumu bana halen garip gelmekle beraber önemli olan burada cemiyetin bir organizasyona imza atması. Fiyatı ister 1200 ister 2000 TL olsun. Demek ki ödeyebilecek bireyler bulabiliyorlar. Ve bu tarz organizasyonlara 48. kez imza atabiliyorlar.

    Ayrıca bu yazıda adı geçen organizasyona gelen eleştirilerden rahatsız olunduğu bilgisini aldım.Ki bence olacak bir durum yok ben de yazar olarak kendi yorumlarımı yazdım. Sonuçta burası insanların fikirlerini belirttiği bir paylaşım platformudur. Olumlu olduğu kadar olumsuz eleştirilerin gelmesi çok doğaldır.

    Bende bu tarz organizasyonların çok faydalı olduğu düşünmekteyim ama sadece cemiyet değil bu tarz yüksek rakamlı etkinliklerle orta gelirli ailelerin cebinden çıkacak parayı düşünülmesi gerektiği konusunda eleştirimi tekrarlamam gerekir 🙂

    Sonuç olarak sunulan bir hizmettir ve bir bedeli vardır. Ancak keşke bu kadar lüks ve yüksek bedelli olmasaydı.

    Bize de sadece bilgilendirmek düşüyor.Konunun ve altındaki yorumların çok da abartılmaması gerektiği düşüncesindeyim 🙂

    Sevgiler

  7. Esra Hanim Merhabalar,

    Bende sizin gibi iyi niyetli yaklasip Serdar beyin yorumunu kotuye yormak istemiyorum…

    Sizinde bildiginiz gibi bu kamp 48. Kez yapiliyor ve iyiki yapiliyor:))))
    Ben ilk diyabetli oldugumu ogrendigim sene 1999 ve 2011 senesinde 2 kez katildim bu kampa. Gercekten cok yarari oldugunu dusunuyorum ozellikle diyabetiyle yeni tanismis birinin yada uzun yillardir diyabeti olup yonetmeyi bilmeyen biri icinbu tarz kamplar buyuk sans. Benim icin oyle olmustu cocuk yasta diyabetin ne oldugundan bi haberken boyle bir durumla karsi karsiya kalmak ve bunu (SIMDILIK) bir omur boyu yonetmek zorunda olmak buyuk bir yuk gibi omuzlarima oturmustu o zamanlar. Ama kampta bircok sey ogrendim meselaozaman dedigim gibi cocuklarda diyabet olabilecegi aklimin ucundan gecmezken orada yeni dogmus yada 3,4 yasinda bebeklerin diyabetli oldugunu gorunce kendimi unutup onlar icin uzulmustum. Ve bir nebzede olsa daha sansli oldugjmu dusunmustum. Karbonhidrat sayimi buyuk kolaylik diyabetle tanisali daha 4 ay olmustu ve yemek yerken cok fazlada kisitlamak zorunda kalmamistim kendimi. Diyabetle ilgili verilen farkli farkli egitimler cok sey ogretiyor. Ayrica sizin gibi diyabetli birsuru kisi ve herbirinin diyabete yaklasimi acikcasi cok sey ogretiyor. 14 yillik tip bir diyabetli olup simdiye kadar hicbir komplikasyon yasamadiysam katildigim kamplarda ogrendiklerimin etkisi cooooook fazla. Fiyatla ilgili cok yorum yapmak istemiyorum tabiki herkesin butcesiyle ilgili ama bana sorarsaniz isteyen ve imkani olan herkesin bu kamplara katilmasini siddetle tavsiye ederim:)))))

    Sevgiler 🙂

    Ayrica suan hastanedeyim ve Yarin sabah yani 30 mayis persembe kismet olursa bebegimizi kucagimiza almak icin ameliyata giriyorum ve iyi dileklerinizi istiyorum :)))

    • Zeynep Hanım,

      Umarım şu son gününüz de rahat geçer. Yavruş dünyaya gözlerini sağlıkla açar.

      Yarın konuşuruz zaten.

      Bu arada ben de heyecanlıyım sizin için 🙂

      Sevgiler

    • Zeynep hanııııııııım;
      çok heyecanlandım ya inanamazsınız 🙂 İstanbul dasınız sanırım.. İstanbulda yaşıyor olsaydım vallahi gelirdim yarın sabah 🙂 🙂
      umarım sağsağlim nuuur topu gibi bir yavru gelecek konacak kucağınıza 🙂
      dualarım sizinle…
      çok çok öpüyorum şimdiden ben o dünya şekerini..
      inşallah benden de böyle güzel haberler duyarsınız önümüzde ki yıllarda…
      sevgiler….

  8. Ayse Hanim ,

    Cok tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin. Evet ben istanbuldayim sizde burda degilsiniz sanirim ama yolunuz buraya duserse mutlaka beklerim. Hamilelerin duasi kabul olur derler sizin icin bol bol dua edicem umarim istediginiz en kisa zamanda sizdende bebis haberleri aliriz.

    Coooook opuyorum sizi :)))))

  9. Merhabalar. Bu yazıyı ilk gördüğümde yazanın Bilal Arslan olduğunu farkedip bir yorum yaptım.O zaman yazar Esra Avcı değildi. Esra hanım sizi biliyorum ve yazılarınızı takip ediyorum bu blog kurulduğundan beri. Bazı arkadaşlar sert bir üslup ile eleştiri yapmış ”evet amacı bu şeklinde” diye Esra Hanım seveniniz çok 🙂 Tekrar ediyorum ben bu yazıyı ilk okuduğumda yazanın Bilal Arslan olduğu yazıyordu. benim sorum onaydı. Kendisi bir diyabetli mi yoksa bu tarz aktiviteleri organize eden biri mi ben sadece bunu öğrenmek istiyorum… Sevgiler sunarım..

    • Serdar Bey Merhaba,

      Bilal Bey de tip-1 diyabetli. Ticari kaygısı yok.

      Bilal Bey anlamadığım bir şekilde kimseyle tartışmaya girmek istemeyince ben de gerilip yazının yazarını kendim olarak değiştirdim 🙂 Ki bence ortamda gerilecek bir durum da yoktu.

      Bloğumuzda sizin de bildiğiniz üzere her türlü etkinlikten herkesi bilgilendiriyoruz.

      sevgiler

  10. merhaba esra hanım
    öncelikle böyle bir site açtığınız için çok tşk.
    size kamp hakkında sorum olacaktı.oğlum 6 yaşında ve 2.5 yıllık diyabetli.acaba kamp eğitiminde neler var.

  11. Kamp düzenleyen biri olarak sizi biraz aydınlatıyım. Kamplarda sadece gidip o tatil köyünde tatil yapmıyoruz. Sabah kahvaltısı, ara öğünler, öğle ve akşam yemekleri, kamp dönemi boyunca içilecek su ve diğer içecekler, eğitim gereçleri, otobüs (gidiş-dönüş), konaklama bedeli, kampta kullanılacak spor malzemeleri, kamp ilaçları, sivrisinek önlemleri, eğitmenlerin geliş gidişi vs gibi pek çok harcama yapmak zorundasınız. Kaldı ki orası kamp, karbonhidrat sayımı bilmeden gelen çocuğa sadece bunu öğretmiyoruz, aynı zamanda bazı yiyecekleri ne şekilde tüketebileceklerini de anlatmak için ara öğünlerde taze meyveler, dondurmalar, kekler, süt, ayran, simit vs gibi çeşitlilik çıkarıyoruz.Yani bütçeler tahmininizden daha yüksek olmak zorunda, orada onlarca çocuk ve gencin sorumluluğunu alıyoruz, şunu da ucuza kapatalım deme şansımız yok yani. Kampların ücretleri de, kamp için bulunan sponsorluklara göre belirlenmekte. Emin olun firmalar onlarca bin lira vermiyolar o nedenle katılımcılardan da almak zorunda kalıyoruz. Bugüne kadar 7 kez katılımcı, 5 kez sorumlu olarak diyabet kampına gitmiş biri olaa şunu söyleyebilirim, kamplar herşeyi çok ama çok değiştiriyor. Orada sadece yemeyi içmeyi insülini değil, çocuklar tek başına ayakta durmayı ve kendini ifade etmeyi öğreniyor. Tüm çevresi kendi gibi diyabetlilerden oluşunda sosyal hayattaki yalnızlık hissi de yerini normalleşmeye bırakıyor. Bu sene sağlık sorunlarım nedeniyle kamp yapamıyorum ama şimdiden seneyi iple çekiyoruz ekip olarak. Tüm tip 1 diyabetlilere de en az bir kez diyabet kampı deneyimi öneriyorum

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: