Enfeksiyonlara normal insanlardan daha yatkın olduğumuzu biliyoruz.
Size daha önce diyabetle tanışma sürecimde genital bölgemin ne kadar fazla kaşındığını söylemiştim.
Diyabetli bir kadın olarak genital enfeksiyonlarım daha fazla oluyor. Yani genital sivilceler, mantar, akıntı ve ara sıra oluşan aşırı kaşınmalar kaçınılmaz. Bir de kaşımaktan deforme olan, kanayan kısımlar vardı.
Sürekli kontrole gittiğim standart bir kadın doğum doktorum var. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’nde doktorum. Artık hemen hemen her türlü ufak bir enfeksiyonda ne yapabileceğimi de sayesinde öğrendim .
İlaç tavsiyesi yapmam ama doktorunuzu yönlendirmek adına belki işimize yarayabilir. Zira bana verilen ilaçlar baya işe yaradı. Gyno-Lomexin ve bölgenin florasını normal tutmaya yarayan bir bitkisel fitiller var. Bitkisel fitilin adını hatırlamıyorum ama doktorum ilaç gibi kimyasal bir ürün olmadığı için bana vermişti (akşam evde bakıp yazarım adını.) . Bir de enfeksiyonel bir durum olduğunda Ketoral şampuan ile genital bölgeyi yıkamaktayım. Çünkü şampuanın PH’ı bölge için gayet uygunmuş.
Bu arada ben diyabetli olduğumu öğrendiğim günden bu yana baya sıkıntı çektim bu konuyla ilgili. Kullanmadığım ilaç, fitil dışında, hemen hemen kalmamıştı.
Ben tüm bu süreçte şunu çok net anladım. Bir kere kadın ya da erkek hiç fark etmez. İç çamaşırlarımız gayet hijyenik olmalı. Ve sık değiştirmeliyiz. Dışarıda tuvalet kullanımımızda gerekli tedbirleri almalıyız. Ketoral şampuan ile banyo yapılmayan zamanlarda dezenfekte etmeliyiz.
Ben kendimce hijyenik biriyim ama ne kadar dikkat edersem edeyim bugüne kadar bu problemden keskin bir şekilde kurtulamadım. Ara sıra genital bölge enfeksiyonları ‘ce deyip, kaçıyor kapıdan’ 🙂 .