Tip-1 Diyabet Yönetimi İçin ‘ akıllı insülin bandı ‘
Haziran 2015’te ‘ akıllı insülin bandı ‘ hakkında gelişmeleri duymuştuk. İnsülin İğnesinden Kurtaran Akıllı Bant yazımızda da sizlere bahsetmiştik.
Dün Facebook üzerinden takip ettiğim Diabetes Daily sayfasından da ‘akıllı insülin bandı’ proje lideri Dr. Zhen Gu ile yapılan röportajı okumuştum. Röportaj için Interview with Dr. Zhen Gu: The Smart Insulin Patch başlığını ziyaret edebilirsiniz.
Bu röportajdan kısaca bilgi vermek gerekirse; Sanofi ve JDRF geçtiğimiz ay insülin gönderim teknolojileri konusunda iş ortaklığı yaptıklarını açıkladı. Ve bu konu için 4.6 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını belirttiler. Ve özellikle Yama İnsülin Bandı ya da Akıllı İnsülin Bandı’na yatırım yapmaktalar. Bu bantyüzden fazla mikro ölçekli iğne içeriyor. Her iğne insülin yüklü ve glikoz-tepkimeli formülasyonları içerir. Normalde kalem iğnelerinin en küçüğü 4 mm iken, akıllı bantta kulanılan her bir iğnenin boyu 0,8 mm 🙂 Yani oldukça ama oldukça küçük.
Her bir iğneye insülin yüklemesi yapılmakta. Rekombinant insan insülini kullanılmakta. Akıllı bant şimdilik bir günlük kullanılıyor. Daha uzun süreli kullanılabilmesi için de gerekli ar-ge çalışmaları yapılmakta. Aynı zamanda daha uzun ömürlü insülin üretimi de yapılması gerekmekte.
Dün de Türk basını bu konudan bahsetmiş. Ben de sizlerle paylaşmak istedim.
Tip-1 diyabet yönetiminde yapay pankreas gibi giyilebilir teknolojiler bizlerin hayatını daha konforlu hale getirirken, kan şekeri yönetimimizi de daha iyi sağlayacak. Ve emin olun şu an için sadece okuduğumuz bu gelişmeleri yakın bir gelecekte kullanmaya başlayacağız 🙂
Şeker Bant İyi Günler Diler
Bilim insanları, düzenli olarak kan şekerini ölçüp gerektiğinde ilaç enjekte eden yeni bir kol bandı geliştirdi. Bant, şeker hastalarını acılı iğneler ve kan testlerinden kurtarabilir.
Güney Kore Temel Bilim Enstitüsü bilim insanlarının geliştirdiği son teknoloji ürünü bir kol bandı, şeker hastalarının hayat kalitesini yükseltme konusunda büyük bir umut oldu.
Geliştirilen grafen kol bandı, düzenli olarak hastanın kan şekerini ölçüyor. Bununla da kalmayan bant, kandaki şeker oranı normalin üzerine çıktığında bunu belirleyerek minyatür iğneler yardımıyla hastaya acı vermeden metformin isimli diyabet ilacını enjekte ediyor ve değerleri normalde sabitliyor.
Bant böylece insülin iğneleri ve kan testlerinin sonunu getirerek diyabet hastalarının yaşam kalitesini önemli oranda artırıyor. Kol bandı şimdilik sadece bir prototip ve yapılan deneylerde iki yetişkin erkeğin kan şekeri oranları başarıyla ölçüldü. Gelecekte bu kol bandını metforminin yanı sıra insülin verecek şekilde de geliştirebileceği belirtilen araştırma, Nature Nanotechnology isimli akademik dergide yayınlandı.
Yardımcı kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/seker-bant-iyi-gunler-diler-40073974
Test
Raqif Safarov Allah bütün şəkərli xəstələrə şəfa versin Amin!
Kerkaya Süleyman hep haber hep bır buluş. artık hayata gecsin
Bihter Çangır 10 yıldır tip 1 diyabetim daha ufacık bi yenilik göremedim
diyabetimben.com Aslında son 10 yılda giyilebilir teknolojiler alanında ciddi gelişmeler oluyor. İnsülin pompası, CGMs, akıllı telefon uygulamaları. Hepsi bu son 10 yılda aşama aşama girdi hayatımıza. Sevgiler, esra
Yasemin Nisa Isocan Hayata gecse dahi Turkiyede yasayan diyabetlilerin ozellikle maddi durumu uygun olmayanlarin faydalanamayacagi sigortanin karsilamayacagi bir tedavi yontemi!!! Stripler icin bile buyuk sıkıntı cekiliyor…
Bihter Çangır ‘MASRAFLI’ yenilikler oldu haklısınız
Fatos Kaya Biran önce hayata geçerse tip 1 diyabetliler için çok iyi olucak