Omnipod İnsülin Pompası

Genel BilgilerOmnipod İnsülin Pompası

Omnipod İnsülin Pompası

 Değinmek istedğim konu Omnipod İnsülin Pompası… Maalesef ülkemizde inanılmaz tekelci bir zihniyet var..Halkın cehaletinden faydalanarak en dandik ürünleri bile yıllarca dayadılar halka..Bu sadece sağlık alanında değil her alanda böyle oldu..Vergilerin yüksekliği, yasakçı zihniyet, aşırı kar marjı, tekelcilik, cehalet gibi nedenlerden ötürü maalesef insanlar belli bir ürüne yada markaya mecbur bırakılıyor..

Benim için marka falan önemli değil..Ben çıkar doğru olana ”doğru” derim…Yanlışsa da bunu açıkça belirtirim..

Maalesef Omnipod yanında diğer tüm pompalar çok geride kalıyor..Kullanım kolaylığı sunmuyor..Performans da daha düşük kalıyor..Bu çağda bu tarz sorunlar kabul edilebilir gibi değil..Sen de Omnipod gibi bir pompa üret, seni de övelim burada..Ama yok..Nasıl olsa tekel olmuş bazı firmalar..Başka birşey önemsemiyor adamlar..

Omnipod gerek kullanım kolaylığı, gerek performansı ve gerek kablosuz oluşu ile çok önde bir cihaz diğerlerine göre..ABD’deki insanlarla konuştum..Genelde herkes 800-1000 dolar arası bir rakama satın almış ürünü..5 senelik pod ihtiyacını karşılayacak şekilde firma ile anlaşıp 1500 dolara ürünü satın alanlar da varmış..Üstelik nasıl olduğunu bilmiyorum ama omnipod’un vücuda implante edilmesi sırasında hiçbir acı duyulmuyormuş..Diğer pompalara kıyasla çok daha acısız takılıyormuş podlar..

Yani öyle çok pahalı birşey falan değil..Türkiye’ye nasıl getirilir onu bilemem..Menüsünün ingilizce olması ve Türkiye’de teknik destek biriminin olmayışı bir dezavantaj elbette..

Ama sonuçta diyabet bir hastalıktır..Kimse böyle bir hastalığa sahip olmayı tercih etmiyor..İnsülin pompaları bir lüks tüketim metası değil zarari bir ihtiyaçtır..Bir diyabetlinin en kaliteli ve en üstün performansa sahip cihazla, normal bir insandan farksız şekilde hayatını sürdürmesi en doğal hakkıdır..Ama adamlar bu hakkı bile lüks bir talep gibi değerlendirebiliyorlar..

Yapılması gereken omnipod konusunda kamuoyu oluşturmak, insanları bilinçlendirmek ve sonrasında gerekirse cumhurbaşkanlığı ile dahi iletişime geçerek bu pompanın Türkiye’ye getirilmesini sağlamaktır..Bu hastaların en doğal hakkıdır..

Bu ülkede en büyük sorun bilinçlenememek ve birlik olamamak zaten..Tabii birde herkes sizin gibi bilinçli hasta değil..Çoğu hasta maalesef çok cahil..Neler görüyoruz neler ? Diyabette komplikasyon görülmesinin en büyük nedeni de cehalettir zaten..Bir insan hastalığı hakkında bilgi sahibi değilse ve neyin ne olduğunu bilmiyorsa büyük tehlike altındadır..

O yüzden bu konu hakkında belli bir süre fikir fırtınası yapalım..

(( NOT: Yanlış anlaşılmasını istemem..Omnipod’dan herhangi bir ticari menfaatim yok..Bu ürünü Türkiye’ye getirme, satma, pazarlama vb hiçbir faaliyetin içinde olmadım..Olmam da mümkün değil..

Tek istediğim hastaların en konforlu tedavi metodu ile tedavisini sağlamak ve sorun çıkmadan diyabet ile yaşamalarına yardımcı olmaktır..Hepsi bu..)) (Görsel mylife-diabetescare.co.uk’dan alınmıştır.)

Takipçimiz : Dr. Eyüp Aybek

33 YORUMLAR

  1. Eyüp Bey,

    Emin olun sizin gibi değerli doktorlarımızın ticari menfaatleri olduğunu düşünmemiz imkansız olur. Çünkü zaman ayırarak bloğuma girip önemli ve değerli yorumlar yapıyorsunuz. Soru soran diyabetlilere yol gösteriyorsunuz. Ve farklı tartışma platformları oluşturuyorsunuz.

    Omnipod için öncelikle ben cumhurbaşkanlığına bir mail göndereceğim. Alacağım cevaba göre buradan duyuruyu yapar ve bu konuyla ilgili bir platform oluşturmaya çalışırım.

    Hatta bu yorumunuzu da yazı olarak ana sayfada yayına alacağım izninizle.

    sevgiler

  2. Arkadaşlar,

    Omnipod hakkında pek bilgim yok. Ben de bir insülin pompası kullanıcısıyım. Ve Eyüp Bey’in yönlendirmesi ile Omnipod hakkında bilgi sahibi olmaya başladım.

    Bu hafta içerisinde doktorum Oğuzhan Bey müsait olursa yanına gideceğim. Eminim ondan da önemli bilgilere alacağım.

    Gerekli tüm bilgileri alınca daha detaylı bilgi vermeye başlarım sizlere.

    sevgiler

  3. Burda sorun devletin ödediği miktar. Bizler Avrupanın diğer ülkelerine göre ucuza alıyoruz pompayı çünkü devlet de çok az ödeme yapıyor. O nedenle 2 marka dışındaki firmalar pek Türkiyeye gelmeye cesaret edemiyolar. Burda devletin sağlık politikasını düzeltmek lazım dicem maalesef ödemeleri düzeltecekleri konusunda ümidim yok

    • Öyküm,

      Bu konuda en önemli konu aslında senin de bahsettiğin gibi devletin ödediği rakam.

      Devlet her ne marka olursa olsun ödeme miktarını biraz daha fazla tutsa sorun kalmayacak. 10 bin TL lik bir ürün gelip devlet ürünün fiyatı ne olursa olsun sadece 3.500 TL sini öderse diyabetli cebinden çıkan paraya mecburen bakacak.

      Zaten bu şekilde bir pompa ödemesi bile zar zor kabul görmüşken devletin şartları daha iyiye götürmesini beklemek bence ütopya olur.

      sevgiler

  4. Esra Hanım..

    İlgi, alaka ve anlayışınız için çok teşekkür ederim..Gerçekten çok duyarlısınız..Keşke herkes sizin gibi bu hastalık hakkında bilinç sahibi olsa ve benzer oranda duyarlılık gösterse..En önemli amacım hastaların bilinçlenmesini ve ABD’deki hastaların tedavi kalitesine ulaşabilmesidir..Çünkü o tedavi kalitesine ulaşırlarsa bu hastalıktan yana sıkıntı da yaşamazlar..

    Omnipod’a benzer bir üretimi neden diğer pompa üreticileri yapmıyor, onu bilmiyorum..Patent ile alakalı bir engel olabilir..Ama şu anda en çok kullanım kolaylığı olan, çok fonskiyonel olan, su geçirmeyen, implantasyon işlemi sırasında daha az acı veren, kan şekeri üzerinde biraz daha iyi sonuç veren, havaalanı ve alışveriş merkezi gibi güvenliğin ön planda olduğu alanlarda sorun çıkarmayan tek cihaz omnipod’dur..

    Daha iyi bir cihaz üretilirse onu da buradan açıkça dile getiririm ve tavsiye ederim..Ama şimdilik bu cihaz ön planda..Başka bir konu olsaydı marka telafuz etmezdim ama sözkonusu sağlık olunca ”en iyi ürünün adını” vermekle mükellefim bir hekim olarak..

    Hatta imkanı olanlara Dexcom,Minimed vb firmaların ürettiği sürekli glukoz takibine imkan veren, hipoglisemi yada hiperglisemide hastayı uyaran ve pompaya entegre olabilen CMS cihazlarından tavsiye ederim..ABD’de birçok insan artık bu cihazları kullanıyor ve HbA1C tahliline pek itibar etmiyor..

    Çünkü HbA1C anlık hipoglisemileri ve hiperglisemileri yansıtmıyor..Mesela sabah ölçtünüz kan şekeriniz 90 mg/dl çıktı..Öğlen yemekten sonra 250 mg/dl oldu..Akşam ise kan şekeriniz 150 mg/dl oldu..Bu 3 kan şekerinin ortalamasına göre HbA1C’niz 7,2 çıkacaktır..Oysa bu anlık yükselmeleri yansıtmayacaktır bu HbA1C değeri.. O yüzden durumu müsait olan hastalara CMS cihazlarını şiddetle tavsiye ederim..Kullanımı biraz zahmetlidir, fiyatı biraz pahalıdır ama hayat kurtarır..Gece hipoglisemilerinde sizi uyandırır, hiperglisemide de sizi uyarır..Hatta bazı pompalarda entegrasyon halinde ”kan şekerine göre otomatik insülin salınımı fonksiyonunu” devreye sokar..Yada kan şekeri düştüyse insülin salınımını bloke eder geçici bir süre…

    İnsülin pompası ve CMS cihazıyla beraber yapay bir pankreasa sahip olmuş gibi olursunuz..

    Tabii devletin bu konularda bilinçlenmesi ve CMS cihazı konusunda da gerekli ödemeleri yapması lazım..Aksi takdirde birçok vatandaş bu cihazlardan satın alamaz..

    Yani anlayamıyorum ben..Kavanoz gibi bir ülkede yaşıyoruz..Bu kadar dışarıya kapalılık ve dış dünyadaki gelişmelerden habersizlik olur mu ?

    Bakın ABD’deki çocuk bile Diyabet yönetimi konusunda belki de bizdeki birçok sağlık bakanı ve doktordan bile daha deneyimli..Aşağıda linkini verdiğim videodaki çocuğun adı Caleb ve yaklaşık olarak 10-11 yaşlarında..Doğuştan tip-1 Diyabetli..Hastalığını mükemmel yönetiyor..Annesi öğretmiş O’na da..Omnipod pompası ve CMS cihazı var..Birara HbA1C değeri 4,8’e inmişti bu çocuğun..Normal insanlardan bile daha düşük bir HbA1C değeridir bu..Demekki ne kadar iyi yönetiyor hastalığı..

    Bizdeki bilinçsiz hastalara ve doktorlara ders olmalı bu çocuk..

    http://www.youtube.com/watch?v=9chqqZPYL40&feature=relmfu

    • Eyüp Bey Merhaba,

      Kullanmadan net bir yorum yapamayacağım için ne desem yanlış olur. Su geçirmemesi, kablosuz oluşu gibi önemli farklılığı var bu ürünün. Ancak çalışan bir bayan olarak çok dar giysiler giymesem de kıyafet seçimi konusunda beni zorlayabilir diye düşünüyorum. Bu cümle komik gelebilir ama Medtronic insülin pompasını takmaya zorla kabul eden biri olarak her yenilik uzak gelebiliyor.

      CMS derken CGMS’ten mi bahsediyorsunuz anlayamadım. http://www.diyabetimben.com/hba1c-ve-cgms-kiyaslamasi-surekli-ciltalti-glukoz-olcumu-continuous-glucose-monitors.html linkinde CGMS ile ilgili bir yazım var. HbA1c sonuçlarını ben de pek doğru bulmuyorum. Kan şekerlerindeki dalgalanmalardan ötürü HbA1c sonucu da düzgün çıkIyor.

      Videoyu izleyeceğim. Üzerine yorum yaparım size.

      sevgiler

  5. Esra Hanım;

    Eğer laborutar bulgularınız istenen kriterlere uyuyorsa, bence direkt olarak bu üründen edinin bir tane..Haftada bir kere dahi kullansanız, büyük faydasını görür ve gün içindeki kan şekeri dalgalanmalarınız hakkında HbA1C’den milyon kat daha değerli bilgiler edinirsiniz kendi metabolizmanız hakkında..

    Açıkçası ben yerinizde olsam bu cihazı bir şekilde edinir ve test striptlerine veda ederdim..Çünkü bu cihazlar hayat kurtarıyor !

    Hipoglisemi ve hiperglisemilerde sizi uyarıyor..Özellikle uyku esnasında gerçekleşen gece hipoglisemeleri ve şafak fenomeni sırasında meydana gelen hiperglisemilerde cihaz sizi uyandırıyor ve önlem almanızı sağlıyor..Bu çok çok önemli bir olaydır bir diyabetli için..

    En önemli fonksiyonu da bu bence..Özellikle yeni üretilen cihazlar, parmaktan ölçüm yapan cihazlar ile hemen hemen aynı sonuçları veriyor..Bazen arada 5-10 mg/dl oynuyor ama bu fark normal cihazlarda dahi olabiliyor..

  6. Bu arada eklemeyi unuttum…Omnipod belki de üstünüzde en az belli olacak olan tek insülin pompasıdır..Hatta hiç belli olmaz muhtemelen..Yani kablolu ve muhtelif büyüklükteki bir cihaza bağlı vaziyetteki sıradan bir insülin pompasına göre çok daha az dikkat çekici bir pompadır..Bu cihazı iç çamaşırlarının olduğu bölümden tutun, kollara kadar heryere implante etmeniz mümkün..Küçük çocuklardan tutun, yüzücülere kadar herkes başarı ile kullanıyor ABD’de..

    Reklam yapıyormuş gibi olmak istemem ama eğer bir diyabetik olsaydım ilk tercihim bu cihaz olurdu..Hem fonksiyonelliği hemde hiç belli olmaması yüzünden..Ama tabii sizin şu aşamada yapacağınız tek şey elinizdeki pompayı en iyi şekilde kullanmak ve gerekli zamanı doldurmak..5 sene dolunca ve yeni pompa edineceğiniz zaman eğer o zamana kadar Türkiye’ye gelirse Omnipod’u denersiniz..

    Gerçi o zamana kadar yapay pankreasın çıkmasını bekliyorum ben…5-10 dakikada bir kan şekerini ölçüp ona göre insülin veren cihazlardan bahsediyorum..En son epey ileri gitmişti Cambridge Üniversitesi…(( http://www.cnnturk.com/2010/saglik/02/05/yapay.pankreas.insulin.devrini.kapatacak.mi/562503.0/index.html ))

    Bu arada CMS derken CGMS cihazından bahsettim..Continous Glucose Monitoring System diye uzunca telafuz eden meslektaşlarım da var..Ama ben ne uzun versiyonu nede CGMS kelimesini telafuz ediyorum..Kötü bir alışkanlık olsa gerek CMS diyorum.Dilime öyle oturmuş bu kelime nedense 🙂

    Neyse efendim..Size iyi günler…

    • Eyüp Bey Merhaba,

      Size bahsettiğim üzere sizin yönlendirmeniz ile Omnipod’u araştırdım. Ve elimden geldiğince bilgi edinmeye çalıştım. Öncelikle bu tarz bir yönlendirme için tekrar teşekkür ederim.

      Ama anlattığınız ve yabancı kaynaklardan incelediğim kadarıyla başarılı bir insülin pompası. Hipoglisemi ve hiperglisemi uyarı sistemi de takdire şayan. Ancak Türkiye’de olmaması sebebiyle sadece uzaktan bakabiliyorum şu an Omnipod’a 🙂

      Yapay pankreas umarım kısa zamanda hayat geçer ve bizi bu diyabetli hayattan kurtarır 🙂 . Ki diyabetiyle barışık bir insan söylüyor bunu 🙂 .

      CGMS konusunda diyecek bir şeyim yok elbette. Ben de acaba başka bir alet mi var diye düşüncelere dalmıştım 🙂 .

      sevgiler

  7. Merhabalar,

    Sitenizi Ankara etkinliğinden sonra biraz daha ayrıntılı inceleme fırsatım oldu, böyle bir site hazırlatığınız için öncelikle teşekkür ederim. Birkaç defa insülin pompasına geçme isteğim oldu gerek işleyişler (SSK-SGK geçişi sırasına denk gelmişti) gerekse doktorlardan kaynaklı olarak sonuçlanamadı. 11 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşen “Ankaradiyabetizler ve Diyabetimben” organizasyonundan sonra tekrar insülin pompasına geçiş isteğim arttı. Ama aklımda omnipod insülin pompası yer etmiş durumda bu ürün bir şekilde ülkemize gelmesi lazım. Omnipod konusunu 2 sene kadar önce araştırmıştım. Hatta DİYABETİZ forumunda o zaman birşeyler paylaşmıştım. Forumda yazdıklarım;

    —“Kısa bir bilgi vermek gerekirse; OMNIPOD sistem diğer pompalara göre biraz daha farklı; infüzyon seti yerine wireless pod sistemi PDM denen cihaz ile kablosuz iletişim kuruyor, bu yuzden çok buyuk kolaylık sağlıyor gerek normal hayatta gerek banyo da spor yaparken….
    Ayrıca iğneyi vucuduna otomatik kendi yaptığı için özellikle çocuk ve yaşlılarda daha kullanışlı oluyor.
    Cihazın başlangıç set fiyatı çok ucuz 660 usd (http://www.americandiabeteswholesale.co … Detail.bok) Tek dez avantajı pod fiyatları aylık 360 usd (http://www.americandiabeteswholesale.co … Detail.bok) civarında görünmekte, 3- 4 gunde bir değiştiğini düşünürsek ve devlet yaklaşık podlar için 100 tl sini karşılyor dersek cepten 400- 450 tl gibi bir fark çıkıyor. (Bu fiyatlar Amerika fiyatlarıdır. Türkiye de bu fiyatlar nasıl olur bilemiyorum)
    En buyuk avantajı kablosuz olması ve başlangıç fiyatının diğer pompa fiyatlarına göre çok uygun olması.
    Daha öncede bahsettiğim gibi firma ile yazışmamız oldu. Firmadan gelen cevap aşağıdadır.

    Thank you for your interest in the OmniPod System. We are working hard on introducing the product around the world but at the current time, Insulet Corporation cannot market in Turkey. I will forward your email onto our European counterpart to see if they can ship the product to you.
    I will keep you informed about our progress in Turkey.

    Best Regards,
    Susan Morgese

    Bu yazışmadan sonra kuzenimin medikali üzerinden bir girişim yapabilirmiyiz diye kendisine sordum. Kendisi araştırmalarda bulunmuş. Ayrıntılı konuşamadık ama kısaca bu işe giremeyeceğini bana iletti.
    Eğer bir şekilde bir temsilci bu cihazı Türkiye ye getirirse stripler için yapılan SGK başvurularını podlar için yapmalıyız. SGK nın karşıladığı tutar ile pod fiyatları arasında ki farkın azaltılması lazım.”—-

    Sonuç olarak diyabet için şu an en uygun çözüm olan insülin pompası seçeneğinin artması bizim yararımıza olacaktır.

    Uygar GÜZEL

  8. Merhabalar,

    Sitenizi Ankara etkinliğinden sonra biraz daha ayrıntılı inceleme fırsatım oldu, böyle bir site hazırlatığınız için öncelikle teşekkür ederim. Birkaç defa insülin pompasına geçme isteğim oldu gerek işleyişler (SSK-SGK geçişi sırasına denk gelmişti) gerekse doktorlardan kaynaklı olarak sonuçlanamadı. 11 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşen “Ankaradiyabetizler ve Diyabetimben” organizasyonundan sonra tekrar insülin pompasına geçiş isteğim arttı. Ama aklımda omnipod insülin pompası yer etmiş durumda bu ürün bir şekilde ülkemize gelmesi lazım. Omnipod konusunu 2 sene kadar önce araştırmıştım. Hatta DİYABETİZ forumunda o zaman birşeyler paylaşmıştım. Forumda yazdıklarım;

    —“Kısa bir bilgi vermek gerekirse; OMNIPOD sistem diğer pompalara göre biraz daha farklı; infüzyon seti yerine wireless pod sistemi PDM denen cihaz ile kablosuz iletişim kuruyor, bu yuzden çok buyuk kolaylık sağlıyor gerek normal hayatta gerek banyo da spor yaparken….
    Ayrıca iğneyi vucuduna otomatik kendi yaptığı için özellikle çocuk ve yaşlılarda daha kullanışlı oluyor.
    Cihazın başlangıç set fiyatı çok ucuz 660 usd (http://www.americandiabeteswholesale.co … Detail.bok) Tek dez avantajı pod fiyatları aylık 360 usd (http://www.americandiabeteswholesale.co … Detail.bok) civarında görünmekte, 3- 4 gunde bir değiştiğini düşünürsek ve devlet yaklaşık podlar için 100 tl sini karşılyor dersek cepten 400- 450 tl gibi bir fark çıkıyor. (Bu fiyatlar Amerika fiyatlarıdır. Türkiye de bu fiyatlar nasıl olur bilemiyorum)
    En buyuk avantajı kablosuz olması ve başlangıç fiyatının diğer pompa fiyatlarına göre çok uygun olması.
    Daha öncede bahsettiğim gibi firma ile yazışmamız oldu. Firmadan gelen cevap aşağıdadır.

    Thank you for your interest in the OmniPod System. We are working hard on introducing the product around the world but at the current time, Insulet Corporation cannot market in Turkey. I will forward your email onto our European counterpart to see if they can ship the product to you.
    I will keep you informed about our progress in Turkey.

    Best Regards,
    Susan Morgese

    Bu yazışmadan sonra kuzenimin medikali üzerinden bir girişim yapabilirmiyiz diye kendisine sordum. Kendisi araştırmalarda bulunmuş. Ayrıntılı konuşamadık ama kısaca bu işe giremeyeceğini bana iletti.
    Eğer bir şekilde bir temsilci bu cihazı Türkiye ye getirirse stripler için yapılan SGK başvurularını podlar için yapmalıyız. SGK nın karşıladığı tutar ile pod fiyatları arasında ki farkın azaltılması lazım.”—-

    Sonuç olarak diyabet için şu an en uygun çözüm olan insülin pompası seçeneğinin artması bizim yararımıza olacaktır.

    Uygar GÜZEL

  9. Sitenizi ve yazışmaları biraz önce tesadüfen gördüm ve okudum.. Yaklaşık 4 yıldır Tip 2 diyabet tanısıyla yaşıyorum.. İlk 3 yılı –sağolsun tanıdık bir dahiliyeci Dr. sayesinde– konuyu ciddiye almadan geçirdim. Son 1 yıldır daha ciddi ilaçlar aldım, ama yine normal sınırlara gelmedi ve 2,5 ay önce Bakırköy Diyabet Vakfına başvurdum. Onların denetimi altında 390’lar civarında olan şekerim şu anda insülin de kullanarak 100 ile 200 aralığında geziniyor.. Yemek miktarım ve ara öğünler ideale yakın olursa 100’e doğru geliyor, ancak sık sık yemek saati kayıyor yada ara öğün yiyemiyorum bazed de yemeği biraz kaçırıyorum, o zaman 200’e doğru çıkıyor.. Diyabet Vakfına gittikten sonra, günde 3 (hatta gece 23:00 ölçümüyle beraber 4) kez şekeri ölçmeye başladım ve ne yediğime ve bir sonraki sonucun ne çıktığına dikkat eder oldum.. Bu sayede yediklerimin sonuçlarını, vücudumun tepkilerini görmeye başladım.. En temel gerçek şu ki; çok kolay yükseliyor ve daha yavaş-zor düşüyor.. Gençliğimde, tatlının her çeşidini çok sever ve yerdim.. Baklava ve çeşitleri.. Özellikle, Karpuz, Üzüm, Şeftali.. Bunları hasretim şimdi.. Bunlar burnumda tütüyor.. Kendim 2,5 ay kadar önce 300 kg kırmızı üzümden kırmızı şarap yaptım. 160 kg kadar kırmızı şarabım var, özellikle hanım için yaptım, 21 yıl oldu, çok şükür, göğüs kanseri geçirmişti.. Dr.lar, günde 1 (belki 2) bardak kırmızı şarap içmen iyi-yararlı olur demişti.. Ben de hem ona hem kendime diye yaptım. Ama şimdi korkuyorum.. Acaba hergün akşamları 1 bardak kırmızı şarabımdan içsem nasıl olur..
    Herkese Selamlar..
    Ali Fahri Altuneli
    Avcılar – İstanbul..

    • Ali Bey Merhaba,

      Hoş geldiniz 🙂 .

      Eşinizin göğüs kanseri sebebiyle eşinize ve size geçmiş olsun.

      Karbonhidrat Sayım Yöntemi diyabette yeni ve şu an en doğru beslenme yöntemi. Hasret kaldığınız karpuz, üzüm, şeftali, tatlı gibi besinleri nasıl, ne miktarda, günün hangi zamanında ve en doğru insülin dozu ile yiyebileceğinizi bu yöntem ile öğrenip yiyebilirsiniz.

      Karbonhidrat Sayım Yöntemi ile bilgilere http://www.diyabetimben.com/category/yemek linkinden ulaşabilirsiniz.

      http://www.diyabetimben.com/diyabet-ve-alkol.html linkinden Diyabet ve Alkol yazımızı okuyun lütfen. Ben de ara sıra şarpa içmeyi severim. Kan şekerimi pek fazla oynatmadığını kendi deneyimlerimle söyleyebilirim. Ama sizin içip içmeme konusuna bizim değil sizin karar vermeniz en doğrusu. Bu arada canımı çektirdiniz. Ben de bir bardak içeyim bu akşam 🙂 .

      sevgiler

  10. 11 yasında oglum tip 1 diyb. sürekli öiçmek zorundayım bu cihazın türkiyedede kullnılmasın isterim bakanlık devreye girerse daha çabuk gelir herhalde

  11. Esra Hnm Merhaba
    Benim eşim 8 senedir T1 diyabet hastası. Son 3 yıldır minimed insülin pompasını kullanıyoruz. Pompa le beraber şeker seviyelerinde oldukça güzel sonuçlar almaya başladık. Zamanında CGMS nin maliyeti oldukça yüksek olduğu için alamamıştık. Diyabet tedavisindeki gelişmeleri takip etmeye çalışıyoruz. Sitede OmniPod ile ilgili yazıları okudum. Anladığım kadarıyla bu pompanın kullanım kolaylığı haricinde Minimed e karşı bir üstünlüğü yok. Türkiye satılmaya başlasa dahi Sarf malzemelerinin de aşırı pahalı olması cabası. Ayrıca CGMS ve Minimed İnsulin pompasının kompakt hali olan Pancreum hakkında bilgi vardı. Anlatılan özelliklere gör en iyi sistem bu gözüküyor. Sistem şekeri ölçüp insülin miktarını kendi ayarlıyormuş. Bu ürün satılıyor mu bilmiyorum. Ürünü tasarlayan kişi Medtronic te CGMS üzerine çalışmış ve sonrasında Omnipod için 5 sene çalışmış. Fakat ürünü geliştirmek için Gönüllüler arıyor. Bu durum bani şüpheye düşürdü.

    • Oktay Bey Merhaba,

      Omnipod çalışma mekanizması bizim pompalarımızla hemen hemen aynı olsa da kullanım kolaylığı ve estetikliğiyle daha ön planda şimdilik.

      Kablosu ve Cgms i olan bir cihazdansa kablosuz ve uzaktan kumanda edilen bir cihazı ben tercih ederim 🙂

      Pancreum konusunda da elbette gönüllüler üzerinde denenmesi gerekir. Zira bu tarz cihazlar piyasaya sunulmadan önce farklı test aşamalarından ve özellikle hasta üzerindeki denemelerden geçmek zorunda. Bu konuda şüpheye düşme sebebinizi anlayamadım.

      Sevgiler

  12. slm herkeze araştırırken gordum yazılarınızı bende araştırıyorum pompaları medtronıc kullanıyorum ama bı başka pompa cıkıyor yenı araşıtırılıyor şuan deneme aşamasında olursa bende gecıcem hemen en guzel yanı kablosus olmasa tabıkıde saygılarımla hayırlı gunler dılerım herkeze burayı tesadufen gordum

  13. Merhabalar arkadaşlar;

    Bende 2 aylık tip 1 hastasıyım ve 25 yaşındayım,pompaya geçme konusunda hastalığıma dair deneyim kazanma ve araştırma aşamasındayım.Bahsettiğiniz omnipod u bizzat görme ve deneme fırsatı yakaladım.Cihazdan biraz bahsetmek gerekirse bildiğiniz normal insülin dolum aparatlarıyla ve kullan-at wireless insülin pompasıyla geliyor,pompayı doldurup vücuda yapıştırdıktan sonra,kumandasından eski pompayı offline yapıyorsunuz ve yeni pompayı online yapıp tuşa bastıgınız anda 3 e kadar bipleyip aniden iğneyi ağrısız bi şekilde yapmış oluyorsunuz.Bu şekilde suya denize girebiliyor hiçbir aktivitenizden geri kalmıyosunuz çıkarmak zorunda da değilsiniz.Kumandası biraz büyükçe olup aynı anda ölçüm de yapıyor ve ölçüm sonucunuza göre ve yemek arzuladığınız karbonhidrat değerini sizden istiyor ve vurmanız gereken insülin miktarını size söylüyor…son olarak şunu da söyleyeyim şuanki omnipod pompalarının boyutu ortalama büyüklükte ancak yeni modelini de bu hafta test edeceğim,kibrit kutusundan biraz daha enliceymiş :))) (not:bu deneyimi almanyadaki akrabalarım aracılığıyla ediniyorum)

    Çok deneyimli olmamama rağmen sizinle bunları paylaşmak istedim,şu zor dönemlerimde benim için umut kaynağı arz etmekte malum cihaz..Acaba ne zaman ülkemize gelir heyecanıyla normal bi pompaya başlamadan bu ürünü mü beklesem ikilemi içerisindeyim…

    http://video.uludagsozluk.com/v/insulin-pompas%C4%B1-28048/

    fikirleriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler…

    umut dolu günlere…

    • Baran Bey Merhaba,

      Öncelikle paylaşımınız için teşekkürler.

      Yurt dışında mı yaşıyorsunuz? Pompayı nasıl alıp deneyimlediniz?

      Amerika’da yaşayan Nazlı Hanım Omnipod’un daha ince formunun çıktığını belirtmişti.

      sevgiler

  14. Esra Hanım;

    Yurt dışında yaşamıyorum,akrabalarımın türkiye ziyaretinde deneyimledim,haftaya ben yurtdışına gideceğim,3 aylık genel kontrollerimin yapılması amacıyla.Deneyimlerimi tekrar sayfanızda paylaşırım.

    Sizden ve tüm kullanıcılardan 2 şey hakkında deneyimleriniz doğrultusunda beni yönlendirmenizi rica ediyorum,

    1) Henüz 2 küsür aylık tip1 hastasıyım,üniversite öğrencisiyim yabancı dilim ve teknolojik bilgim ileri düzeyde,bu yeni süreçte sizler kadar olmasada deneyim kazandım ve hastalığımı kontrol altında tutmayı öğrendim.Pompaya bu safhada geçmemi önerir misiniz,yada beklemeli miyim?

    2) Şayet pompa kullanmaya başlarsam omni-pod u beklemeli miyim,yoksa başka bi cihazla mı başlamalıyım?Şu anki klasik cihazları kaç yıl kontratlı alıyoruz?Bu süreç zarfında omnipod ülkemize gelirse üzülürüm:)

    Bu cihaz tahmini olarak kaç yıl içinde bizlere ulaşır,sizlerinde aracılığıyla bir portal oluştursak,bakanlığa sesimizi duyursak…

    Sevgilerle…

    • Baran Bey Merhaba,

      Halen anlayamadım. Detayları şu sebeple soracağım; eğer izlediğiniz yolu tercih edersem yurt dışı seyehatimde sizin yolunuzdan giderek bir doktor ayarlayabilir ve belki de omnipod gibi bir cihaz alırım.

      Yurt dışında mı doktorunuz? Her 3 ayda 1 kez mi gidiyorsunuz? Oradaki doktoru nasıl belirlediniz ve hangi ülkeye gidiyorsunuz gibi detayları paylaşmanızı rica edeceğim.

      1) Henüz 2 küsür aylık tip1 hastasıyım,üniversite öğrencisiyim yabancı dilim ve teknolojik bilgim ileri düzeyde,bu yeni süreçte sizler kadar olmasada deneyim kazandım ve hastalığımı kontrol altında tutmayı öğrendim.Pompaya bu safhada geçmemi önerir misiniz,yada beklemeli miyim?
      CEVAP: Pompa bence diyabetle tanışılır tanışılmaz kullanılmalı. Çünkü pompa öncesi dönemi değerlendirdiğimde iğne yapmakla inanın boşa zaman harcamış ve canımızı günde bilmem kaç kez boşa acıtmışız. Hollanda gibi bir ülke mesela diyabetli kaç yaşında olursa olsun diyabetlilere hemen pompa ile başlıyorlar.

      2) Şayet pompa kullanmaya başlarsam omni-pod u beklemeli miyim,yoksa başka bi cihazla mı başlamalıyım?Şu anki klasik cihazları kaç yıl kontratlı alıyoruz?Bu süreç zarfında omnipod ülkemize gelirse üzülürüm:)
      CEVAP: Medtronic gibi bir cihazı kontratlı almıyorsunuz. TR’de pompa almak için önce pompa raporu veriliyor. Ve SGK ortalama 3.500 TL’sini ödüyor. Geri kalan tutar hasta cebinden çıkıyor. Ve cihaz her şekliyle artık hastanın oluyor. Alıp satabilirsiniz bile 🙂 . Tr’de şu an en iyi cihazın Medtronic olduğu bilinen bir gerçek. Ama en iyi pompa mı? Elbette değil. Ancak Türkiye’deki en iyisi bu cihaz olunca isteseniz de istemeseniz de bu cihazı tercih ediyorsunuz.

      Omnipod için bir kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Ankara’dan Asena Hanım ve İstanbul tarafında ben elimizden geldiğince her yer ile görüşmeye çalışıyoruz. Ama ben bu markanın Tr pazarına gireceğinden şüpheliyim.

      sevgiler

  15. Öncelikle ortak bir dili kullanıyor olmanın rahatlığı içindeyim. Oğlum 12 yaşında. Tip 1 diabet teşhisi yaklaşık 1 sene önce kondu. Halen Medtromic pompa kullanıcısıyız. Buradaki yazıları okuyunca
    Omnipod hakkında araştırma yaptım. Sanırım sizin bulduklarınızdan fazlasını bulamadım. Ankarada ikamet ediyoruz. Bu konuyla ilgili elimden gelen herşeyi yapmaya hazırım. Edindiğim tüm bilgileride burada paylaşmak isterim. En kısa zamanda Omnipodla tanışmak isterim.

    sevgiler

    • Ayşegül hanım, bir tanıdığım vardı uzun yıllardır izini kaybettim. Ayşegül soyman, ama kızlık soyadıydı. Güzellik uzmanıydı. Buradan mesajı görür müsünüz bilmiyorum ama inşallah siz aradığım arkadaşımsınızıdır.
      Instagram hesabım @deryali_fotograflar sayfam herkese açık olduğu için paylaşım sakınca olmaz diye bunu yazdım. Mesajımı okursanız lütfen döner misiniz.

  16. Merhabalar;
    Omnipod’un yurtdışı satışını YPSOMED diye bir şirket almış.
    https://www.myomnipod.com/about-insulet/International/
    YPSOMED’in Türkiye bayiisi Medifors .
    Omnipod’u Türkiye’ye getirmesi için bu firmayla görüşülebilinir.

    MediFors Marketing Group
    Valikonağı Cad. Ferah Sokak
    Valikonağı Residance No : 21
    Kat : 1 Daire : 3
    Nişantaşı /Şişli
    TR – Istanbul
    Phone: +90 212 247 20 20
    Fax: +90 212 247 20 21
    http://www.medifors.com.tr

    • Arzu Hanım Merhaba,

      Biz bahsettiğiniz bilgilere sahibiz. Ancak bu firmalarla da görüşmemize rağmen olumlu sonuçlar alamadık.

      Zira Ypsomed’in pazarlama stratejilerinde Türkiye pazarına girmek bulunmamakta.

      sevgiler

  17. Ben omnipod da iğne olup olmadığını merak ediyorum çünkü iğne çok sevdiğim bir şey değil kimsenin değildir ben bir tek bu sorumun cevaplamasını istiyorum inşallah cevap gelir

    • Beyza Hanım Merhaba,

      Omnipod gibi her insülin pompasının deri altına girebilmesi için iğnesi ve o iğneyi çevreyelen silikon haznesi bulunmakta. İğne ucu gibi bir iğne bu. Pompanın vücuda takılması sonrasında iğne çıkarılıyor ve sadece silikon hazne kalıyor.

      Umarım yorumum açıklayıcı olmuştur.

      Sevgiler

  18. Merhaba Esra Hanım,

    Omnipod konusunda yeni bir gelişme var mı? ve FreeStyle glikoz metreler hakkındaki düşünceleriniz nedir?

    Saygılarımla

  19. Arkadaslar Merhaba;
    Gerçekten çok uzun zaman oldu yazamayalı. Ben 15 yıllık hatta daha fazla yıldır tip 1 diyabetliyim. Aktif site kullanıcısı idim 🙂 4 bebek kaybından sonra sonunda insülin pompası sayesinde şu an dünya tatlısı bir kızım var allah bağışlarsa. Dr. Eyüp bey in yazısını ayakta alkışlıyorum. Yaklaşık 1 hafta önce bu omnipod neden medtronic kadar yaygın değil diye düşünüyordum ve internete bakayım dedim. Dr Eyüp bey in yazısı ile karşılaştım. Hatta Esra hanim neden omnipod kullanmıyor acaba diye kendi kendime soruyordum:) esra hanim sevgiler 🙂 çünkü pompa ile tanışmamı sağlayan kendisidir. Medtronic ile bu ödemeler konusunda büyük sıkıntı yaşıyorum tüm sensörlü insülin pompası kullanan hastalar gibi ve inanin artık yıldım. Hatta pompayi bıraktım 2 gün ama benim şekerim zaten çok oynak mahVoldum. Bebek emzirdigim için şeker düzeni çok önemli. Ve bu nedenle geri döndüm firma yetkilileri de sağolsunlar Setleri bir ay ücretli bir ay ücretsiz veriyorlar. Yeni heyet raporundan haberim var fatma cım sağolsun (Bergama dan fatma Sağtürk sevgiler sanada) ama şu an sigortam yok ve durumlar biraz karışık o nedenle o rapor işime yaramıyor. İşin kısası iş bu kadar karışık iken omnipod çok ama çok ilgimi çekiyor. Kızım pompaya takmış durumda iki kere seti çıkardı pompa sürekli elinde hortumda öyle. Yani çok zor oluyor. Dr Eyüp bey in söylediği gibi neden eziyet çektiriliyoruz. Devlet ne devlet ne devlet. Allah hepimizi kurtarsin. Yorum dahi yapmayacagım ama bu konuda neler yapılabilir lütfen yardımcı olabilecek biri varsa ne olur girsin devreye. Bu pompaların ödemeleri 1 yıldır askıda. Bunu bile çözümleyemeyen bu ^üstün^ devletiniz bu omnipod konusunda sesimizi duyar mı ki acaba. Sanırım önümüzde ki kış kırmızı kar yağarsa ben de buna o kadar inanacagım. Dr Eyüp bey sizden ricam eğer bir dilekçe yada doktorlar cephesinde yapılabilecek birsey varsa siz başlatsaniz biz de hastalar olarak yapmamız gerekeni yapsak. Kızımdan dolayi siteye girip doğru düzgün inceleme yapamıyorum :((( çok Üzgünüm esra hanim. Ama kendimi ve kızımı biraz toparlayayım inşallah yazmak istiyorum tekrar. Eski yeni tüm diyabetli arkadaşlarıma selamlar. Umarım bizler için güzel günler yakındır. Herkese çok çok sevgiler saygilar selamlar…
    Ayşe Dalgıç ( Şifremi unuttum giriş yapamıyorum :)) kafam resetlendi resmen doğumdan sonra)

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: