İki Yeni İnsülin Pompası: ‘Kaleido ve Cellnovo’

Haberler&Gelişmelerİki Yeni İnsülin Pompası: 'Kaleido ve Cellnovo'

İki Yeni İnsülin Pompası: ‘Kaleido ve Cellnovo’

EASD yani Avrupa Diyabet Araştırmaları Birliği her yıl farklı ülkelerde kongre düzenlemekte. Bu sene de Almanya, Münih’teydi. Eşref ve ben gidecektik ama uçak bileti ve organizasyona katılma maliyetinin bize yüksek gelmesi sebebiyle Münih’e değil Hamburg’a gittik 🙂 Ama sosyal medyadan da EASD’de olup bitenleri takip ettik. EASD’de sürekli glikoz ölçüm sistemlerinden insülin pompalarına kadar farklı yeni teknolojiler görücüye çıktı. Bu yazıda da EASD’de dikkat çeken İki Yeni İnsülin Pompası: ‘Kaleido ve Cellnovo’ yı anlatacağım.

En çok Kaleido, ikinci olarak da Cellnovo marka insülin pompası çok konuşulan iki insülin pompa markası oldu.

Her iki marka kendi insülin pompalarını kablosuz insülin pompası olarak lanse ediyorlar ama kablolu olduklarını özellikle vurgulayalım. Çünkü kısa da olsa kabloları var. Şu anda bildiğimiz tek kablosuz insülin pompası Omnipod.

Kaleido İnsülin Pompası

Bu insülin pompası Hollanda ve İngiltere’de satılıyor. Üretici firmanın web sitesi http://www.vicentra.com/

En dikkat edici özelliği renkli ve Omnipod’a benzer tasarımı. Yabancı bloglardan okuduğum kadarıyla boyutunun biraz büyük olduğu söyleniyor. Ağırlığı ise 19 gram. Su geçirmiyor.

0.05 üniteye kadar insülin yapabilme özelliği var. Diğer pompa setlerinde olduğu gibi Kaleido’nun podlarının da 3 günde 1 değiştirilmesi öneriliyor.

Aynı zamanda podun üzerindeki renkli kısım şarj edilmesi gereken kısım. Full şarj edilince 3 günde şarjının bittiği söyleniyor. Tam şarj süresi ise 1 saat 40 dakika.

Omnipod’un daha renkli bir versiyonu ama firma renkli seçenekle pompayı farklı hale getirdiğini düşünüyor.

6 mm ya da 9 mm’lik infüzyon setleri mevcut.

Pompayı taktıktan sonra kumandasından tüm yönetimi sağlayabiliyorsunuz. Bu güzel bir seçenek. Ki bence firmalar bizlere insülin pompasını taktığımızı unutturmak istiyorsa uzaktan kumanda edilebilir bir seçenek sunmaları lazım.

Kullanımı kolay, şık bir tasarım olduğunu belirtiyorlar. 7 farklı bazal seçeneği var. Şu an için bolus sihirbazı yok gibi görünüyor. Bolus insülin konusunda da hızlı ve yayma bolus olarak iki seçeneği var.

Manuel olarak kan şekerini sisteme kayıt etme seçeneği sunuyor. Olası set tıkanmalarına karşı da aşırı hassas bir sistemleri olduklarını savunuyorlar.

kaleido1

Bu fotoğrafı çok beğendim. EASD’ye katılanların yaş, katıldıkları yer gibi bir çok detayı kendileri çizmeleri isteniyor.

Hatta insülin pompası sektörünün beklentileri nelerdir ve yeni jenerasyon Kaleido’da ne olmasını istersiniz gibi sorularla ürün geliştirme hakkında öneriler bekliyorlar 🙂

Bence çok inovatif bir düşünce.

 

 

kaleido7  kaleido2  kaleidocharger_0  kaleido6    kaleido4  kaleido5  kaleido3

Cellnovo İnsülin Pompası

Cellnovo markası ise insülin pompasının en önemli özelliğini dokunmatik ekran kumandası ile yönetilmesine vurgu yapıyor. Bu arada ilk dokunmatik ekran ile insülin pompası yönetimini yaptıklarını belirtiyor Cellnovo. Aynı zamanda diyabet yönetimiyle ilgili tüm detayları tek bir teknolojide topluyor olmalarını da belirtiyorlar. Yani kan şekeri ölçümü, karbonhidrat sayımı, aktivite takip sistemi ve insülin kayıtlarını tek bir sistem üzerinden yönetebilen bir teknoloji Cellnovo. Daha detaylı bilgi için https://www.cellnovo.com/ linkini inceleyebilirsiniz.

cellnovo7

Cellnovo insülin pompasının bolus sihirbazı bulunmakta. Rezervuarına 150 üniteye kadar insülin koyulabiliyor. Su geçirmez özelliği var. Pompanın boyutları; 54 x 35 x 14 mm. Ağırlığı ise 150 ünite insülinle birlikte 32 gram. Kumandasının boyutu ise 120 x 64 x 12 mm. Ağırlığı 140 gram.

cellnovo4

Glükometre özelliği de bulunuyor. Kendi stripleriyle kan şekeri ölçümünü yapıp sisteme kayıt edebiliyorsunuz. Besin veri tabanından besin seçebiliyor ve kolaylıkla karbonhidrat sayımı yapabilme fırsatı sağlıyor. Şarj edilebilir bataryası olmasına da özellikle vurgu yaparak doğayı koruyan bir firma mesajını vermeyi unutmuyorlar 🙂

cellnovo8

Wireless sayesinde insülin pompası verilerinin bilgisayara aktarabilmesi de önemli bir fayda. Günlük aktiviteleri de sisteme otomatik olarak kayıt etmesi bence güzel bir detay.

Şu anda Fransa ve İngiltere’de ofisleri bulunmakta. İtalya ve Hollanda’da ise distribütörleri var.

cellnovo5  cellnovo3

Her iki markanın fiyatlarını da araştırdım ama maalesef internetten bulamadım. Firmalara mail attım. Cevap gelirse bu yazıya ekleme yapacağım.

Bu arada Kaleido insülin pompasını Türkiye’ye getirmek için birileri uğraşıyor. Bana firma değil ama firmanın tanıtım yaptığı kişiler bilgi verdi 🙂 2016 yıl sonunda getireceğiz diyorlarmış. Türkiye’de bu tarz ürün çeşitliliği olması güzel olur.

NOT: Yazıyı Facebook ya da Twitter gibi sosyal medya kanallarında paylaşabilirsiniz. Alttaki Facebook, Twitter, Google+ ya da Pinterest butonlarına tıklamanız yeterlidir.

 

3 YORUMLAR

  1. Fatoş Küçük Çoban Esra hanım şu an ingilterede satıştamı bunlar.istersek getirtebiliuormuyuz

    Esra Avcı Satışta olduğunu web sitelerinden yazmışlar ama fiyat vs yazmıyor. Belki ön sipariş alıyorlardır. Mail attım ama dönüş olmadı. Bilgi alırsam yazarım size. sevgiler,

    Fatoş Küçük Çoban Teşekkürler,ama buradaki doktorlar getirtme olaylarına pek yanaşmıyor,herhangi bir sorunda kolayca muhatap olacağımız kimseyi bulamama açısından,türkiye ürünlerini tercih etttiriyorlar,böyle oluncada insan cesaret edip alamıyor

    Fatoş Küçük Çoban Mesela o delmeden ölçüm yapan glukowise aralıkta ingilterede satılacakmış,ve ben simdiden siparişini verdim,sıkıntı olursa alternatifi var,parmak delerek ölçüme devam,ama pompada cesaret edemiyorum,doktor hayır dediği için ,g640 hazır bu ay takılacakmış bize umarım iyi olur

    Esra Avcı Fatoş Hanım Merhaba, Hangi teknolojiyi kullanacağımıza doktorlar bence karar vermemeli. Özellikle kan şekeri ölçüm sistemlerinde. Siz teknolojisini öğrenin ve kullanın. Bu kadar basit. Ama insülin pompası için aynı şeyi söyleyemem. Çünkü bilmedikleri teknoloji üzerinde rahat rahat yönlendirme yapamazlar. Zaten yapmalarını da bekleyemeyiz. Non-invasive şeker ölçüm teknolojileri şu anda istenilen performansta halen çalışmıyor. Umarım Glucowise’da bir sorun yaşamazsınız. Non-invasive ölçüm sistemlerinin teknolojisinin istenilen kıvama gelmesi için bence ciddi bir zaman var. sevgiler,

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: