12 yaşımda tip-1 diyabet tanısı konuldu.
Fakat hatırladığım kadarıyla 7-8 yaşlarında çok fazla bisiklet sürdüğüm zaman şekerim düşüyordu. Her ne kadar o zamanlar fark etmesem de.
Çok su içme ve sık tuvalete çıkma şikayetiyle sağlık ocağına gittik. Tabiki şekerim tavan. Apar topar Adana Balcalı Hastanesi’ne gittik. Orada bir 1-2 ay kaldım sanırım.
Hastane’de kaldığım ilk günü annemin tepkisini unutmuyorum. Hepsi yalan yalnış haberlerle şeker hastalığının kötülüğünü konuşuyordu. Açıkcası beni de korkuttu o zamanlar. Fakat günler aylar geçtikce yavaş yavaş bu tatlı şeyle yaşamayı öğrendim.
Mersin’e döndüğümde 2-3 sene içinde diyabet eğitimlerinde diğer ailelerle deneyimlerimi bilgilerimi paylaşmaya başladım. Daha sonra karbonhidrat diyetine geçtim ve insülinimi ayarlayıp istediğimi yiyordum (Tabiki yine sağlığa dikkat etmek lazım.).
Bu yıl tıbba en yakın olan dal olan Fizyoterapi okumaya başladım İstanbul’da. Bunu okuyan ve diyabet hakkında deneyimlerimi bilgilerimi öğrenmek isteyen aileler yorum yapabilirler. 7 senelik deneyimlerimle sorularınızı cevaplıyor olucam.
Şekerli Günler 🙂
Enes Mert
Test
kızım 5 aydır Tıp 1 tanısı kondu bir kaçtane doktora gittik ama bi türlü düzene girmedi adanada önere biteceğin bi doktor varsa sevinirim hala şaşkın üzgün ne yapacağımı bilmiyorum ama kızıma yansıtmıyorum teşekkür ederim.
Başkent Adana hastanesinde Akatlı Kürşat Özşahin’i tavsiye edebilirim.
en iyi doktorlar ve hastane ankarada sami ulus cocuk hastanesi tavsiye ederim cunku bizde orda tedavi gorugoruz
Merhaba unlu mamuller tüketiyor musunuz veya nasıl tüketiyorsunuz. Ben unlu mamulleri çok seviyorum nasıl tüketebilirim yardımcı olur musunuz .
Ayhan Bey Merhaba,
Unlu besinleri sürekli tüketmiyor olmak lazım. Her öğünde alınacak karbonhidrat miktarları belirlenir. Ona göre de karbonhidratı ister ekmekten, ister makarnadan, isterseniz de börekten alırsınız.
sevgiler,