İnsülin Kalemi? İnsülin Pompası? Metehan Bey Soruyor

Genel Bilgilerİnsülin Kalemi? İnsülin Pompası? Metehan Bey Soruyor

İnsülin Kalemi? İnsülin Pompası? Metehan Bey Soruyor

Fren etkisi konusunda başta Esra Hanım size ve diğer diyabet kardeşlerime 🙂 bir konu danışmak istiyorum.

Yüksek şekerden dolayı aşırı yorgunluk ve halsizlik yaşıyoruz gün içinde ve iş hayatında bu bizi çok etkiliyor. Bunun yanında bir de yüksek şekerde sık tuvalete gitme durumu var. Bu ise toplu taşıma araçlarında trafikte kabus gibi bir durum.

Ben insülin pompası kullanıyorum. Rapor dönemim geldi öbür ay. Aynı anda hem kalem hem pompa raporu hazırlatamıyorum. Pompayı hayatımızı kolaylıştırması, tabiki en başta sağlık açısından daha düzenli şeker değerleri için kullanıyoruz. Acaba tekrar iğneye geçsem daha konforlu bir hayatım olabilir mi? Vücuduma bağlı pompa olmadan, kalemim yanımda dolaşsam daha iyi olabilir mi iş hayatında?

Pompa 4 saniyede bir bazal salgı yapıyor. Bunu faydalı olarak görüyoruz. Acaba sadece bolus anlamına gelen iğne kullanımı trafikte bizi rahatlatır mı? İş hayatında bize esneklik sağlar mı? Aslında pompanın bunu sağladığını düşünüyoruz ama. Gün içinde bazal salgısı hipoglisemiye sebep olabiliyor öğlen az yediyseniz. Nedir görüşleriniz?

Metehan

10 YORUMLAR

  1. batur977 Ben 10 yildir diyabetim kalem kullanıyorum ve artik çok oynayan bir şekerim var çok araştırdım ve pompaya geçme kararı aldım hba1c min düşmesini bekliyorum araştırmalarıma gore bence is hayatında pompa çok.kolaylık sağlıyor sadece is hayatında degil çocuklu bir anne için tempolu bir ev hayati için de pompa çok ama çok rahat bir tercih inşallah en kısa zaman da pompaya geçeceğim kalemden çok sıkıldım

  2. 02faaedem34 Pompaya gecmek icin karbonhidrat sayımını bilmek gerekiyor.bende kizima taktiracagim ama egitimlerimiz son asamalarindayiz.sayima gectikten sonra çok rahatladık eskisi gibi katı kurallar olmuyor.suan kalem kullanıyoruz. Kalem kullanmamiza ragmen rahat oldu ve eskisi gibi kaçamaklar yapmiyor

  3. Metehan Bey Merhaba,

    Ben de bir yorum yapıp katkı sağlamak istedim.

    Ben iyi bir bazal ayarıyla insülin pompasından vazgeçilmemesi tarafındayım. Ama bazen keşke bir cihaz taşımasam dediğim olmuyor değil 🙂

    İnsülin pompasıyla insülinsiz kaldığımız bir an bile olmazken kalemle günde min 2-3 saat insülinsiz kalıyoruz. İnsülin kalemiyle yapılamayan birçok şeyi insülin pompasıyla yapıyor olmamız da esneklik sağlıyor. Kaleme geçip bu olumlu detaylardan vazgeçmektense insülin pompası ayarlarının maksimum pozitif eforla ayarlanıp kullanılması daha doğru olabilir.

    sevgiler

    • sn esra hanım

      soru sorma linkini bulamadım burdan yazdım yaklaşık 6 yıldır pompa kullanıyorum şuna hb1ac 9 bir türlü düşüremiyorum.ilk başlarda 7 civarıydı ögün olarak 1 ekmek yiyordum şimdi yarıma düşürdüm ama nafile doktorum diyet öneriyor ama gerçektende fazla yemiyorum .ögünler 6,6 ünite sabah 5,2 ünite bazal 1,5 ünite daha fazla insülin yapsam sıkıntı olurmu .birde sol elimin serçe ve yüsük parmağında geceleri uyuşma oluyor.sallayınca geçiyor.bunun şekerle alakası varmı

    • İyi günler Metehan bey bazal dozlarınız iyi ayarlandığı sürece pompa daha konforlu ben de çalışıyorum 112 ciyim hbA1c büyük oranda düştü pompaya geçince ve büyük rahatlık sağladı sonuç olarak şahsım adına pompadan memnunum ve tavsiye ediyorum sağlıkla kalın.

  4. İnsülin pompasına devam kararı almış bulunmaktayım. bazen insana zor geliyor ama aklın yolun bir. tip 1:) insülin pompası kalemden çok çok iyi. kök hücre tedavisini dört gözle bekliyoruz dualarımız o yönde. dr. melton ın çalışmalarını takipteyiz. bu süreçte ise FIAsp in hemen ülkemize gelmesini bekliyoruz. herkese sabır diliyorum. vazgeçmek pes etmek yok mücadeleye devam:) her zaman daha zor durumdakilerini düşünmemiz gerek. ben burada minik diyabet kardeşlerimi okuyunca onlar için çok üzülüyorum. inşallah iyileşirler bizlerle birlikte.

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: