Tip-1 Diyabetli Olarak Ayakkabı Seçimlerim

Tip-1'imTip-1 Diyabetli Olarak Ayakkabı Seçimlerim

Tip-1 Diyabetli Olarak Ayakkabı Seçimlerim

Bildiğiniz gibi 15 yıldır tip-1 diyabetliyim. Ve son 8 seneye kadar ayakkabı seçimlerimde topuklu ayakkabı seçeneğim hiç yoktu.

Bir kadın olarak topuklu ayakkabı tam olarak 2008 yılında hayatıma girdi. Aktif makyaj yapmaya da o zamanlar başlamıştım 🙂 . Hayatımda topuklu ayakkabı giyeceğim hiç ama hiç aklıma gelmezdi. Hep Greyder tarzı ayakkabılar ve babet tarzı tercihim olurdu.

Seneler sonra başıma gelecekleri nereden bileyim 🙂 .

İşim gereği, ki insan kaynaklarında çalıştığımı biliyorsunuz, şık ve rahat olmaya çalışıyorum. Sırf işim gereği de mutlaka topuklu ayakkabı giyeceğim diye bir derdim de yok. Ama iş görüşmesine ya da firmalardan bizlerle görüşmeye gelen kişilerle görüşürken sorumluluğum ve saygım gereği giyimime dikkat ediyorum. Şık babetlerim de var ama topuklu ayakkabı daha bir güzel duruyor 🙂 .

2008 yılında Oğuzhan Bey’e muayeneye gitmiştim. O zaman markası bile belli olmayan topuklu ayakkabıları çıkardığımda Oğuzhan Bey nasıl olur da bu tarz ayakkabılar giydiğimi sormuştu. Ben de topuklu ayakkabı giydiğimi ama sadece işte giydiğimi söylemiştim. O zaman Nine West’ten al en azından demişti. Çünkü topuklu olsalar bile ortopedikler.

Ben de o günden bu yana Nine West ile yatar kalkar oldum. Her yaz ve kış indiriminde Nine West mağazası en önemli uğrak yerimdir. Zira sezonda bir ayakkabı aldığımda 300 TL lere kadar para veriyorum 🙂 .

Düz taban ya da babet ayakkabılarımı ise Kemal Tanca ya da Bambi’den alıyorum.

Terliklerimi ise Twigy ya da Ceyo’dan alıyorum. Sevdiğim tarzlardır.

Şimdi önemli olan konu şu; ayakkabılarımı alırken gün içerisinde saat 15:00 gibi saatleri tercih etmek lazım. Ayaklar o saatte baya şişiyor. Ve tercihi o şişmiş ayaklara olan ayakkabılardan yana yapmak lazım. Ayrıca her sabah işe giderken ayakkabı içerisinde bir cisim var mı yok mu diye sallarım. Ayağıma bir şey batabilir diye.

Ayrıca markası bilinen ve ortopedik banda sahip ayakkabıları tercih etmek de en önemli detaylardandır.

Bir de işe giderken yanımda mutlaka yedek bir babet götürüyorum. Ola ki giydiğim topuklu rahatsız etti. Hiç tereddüt etmeden çıkarırım ayakkabımı ve babete geçerim 🙂 .

Bu arada galiba evde bir sürü ayakkabı var. Ve tek kişilik bir ranzanın altı Nine West dolu 🙂 Ayakkabıların olduğu ranzanın altını elden geçirsek bile bitmek bilmiyor.

En son podolog muayenemden sonra ayak yapıma uygun ayakkabı alsam da iş hayatında olduğum sürece stiletto formatındaki ayakkabılar galiba vazgeçilmezlerden olacak 🙂 Bu arada podolog muayenemden sonra ayak yapıma uygun ayakkabılar da almıştım hatırlarsanız. Clarks marka ayakkabıları hem bütçesel hem de görüntü olarak tercih etmiştim.

Yazıya özel, söz verdiğim gibi kendi ayakkabıların da fotoğrafını çektim 🙂 .

 

4 YORUMLAR

  1. Esra Hanım, çok teşekkür ederim. Selim’den çok “ayakkabı almak hayattaki en büyük dertlerimden” diyen benim işime yarayacak bir yazı olmuş. 🙂 Yalnız bir ayakkabının ortopedik banda sahip olup olmadığı görsel olarak anlaşılan bir şey mi? Ya da satış elemanlarının bilmelerini mi ümit edelim? Uzmanlığınız dışında bir soru oldu sanırım. 🙂
    Bu arada, topuklarınız benim için uzunmuş şimdilik ama rahat olduklarını ümit ediyorum. 😉
    Ayrıca, telefon numaranız junk kutuma gelmiş, ondan görmemişim, kusura bakmayın. Onun için de ayrıca teşekkür ederim.

    • Ajda Hanım Merhaba,

      Ortopedik bantlar ya ayakkabı içerisinde ya da taban kısmında bulunuyor. Etiket gibi bir şey. Görülebilir ve dokunulabilir 🙂 .

      Satış elemanlarına güvenmeyin derim. Ürünü satmak amaçlı çalıştıkları malumumuz.

      Dediğim gibi bir etiket gibi düşünün. Ve şeffaf bir etiketin üzerinde noktalar oluyor. İnternetten baktım ama bulamadım 🙁 .

      İnanın ben bu topuklar üzerinde yürüyebileceğimi düşünmez, hayal edemezdim 🙂 . Haldır huldur yürüyen bir kadın olduğum için halen alışmış değilim 🙂 .

      sevgiler

  2. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Ben de google görseller’de bulamadım. Ama detaylı tarifinizi aklımda tutarak gittiğim ayakkabıcılarda pratik yapacağım. 🙂

  3. Merhabalar
    Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederiz, benim eşime de geçtiğimiz hafta tip1 tanısı konuldu
    Henüz diyabet ile ilgili alışma ve bilgi edinme aşamasında olduğumuz için siteniz gerçekten çok yardımcı oldu.
    Günlük ayakkabı formundan belirttiğiniz ayakkabı modellerine geçiş ayak hassasiyeti için önemli midir? Neyi baz almamız gerektiği konusunda biraz bilginizi alabilir miyiz? Şimdiden teşekkür ederiz,

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: