İnsülin Kalem Ya da Kartuşlarını Nasıl Koruyabiliriz?
İnsülinlerin hepsinin belli sıcaklıklarda korunması gerekiyor. Genelde 2-8 derece santigrat insülinleri korumak için en ideal sıcaklık.
İnsülinleri buzdolabının normal kısmına koyarak muhafaza ederken, kullanacağınız bir kalemi açıp oda sıcaklığında (25 derece santigrattan bahsediyoruz.) 30 güne kadar da koruyabiliyorsunuz.
İnsülinleri Aşırı Sıcak ve Soğuğa Maruz Bırakmayalım
İnsülinleri özellikle aşırı sıcağa karşı korurken aşırı soğuğa karşı da korumamız gerektiğini bilmemiz lazım. Sanki sadece yazın sorun varmış gibi düşünsek de kışın da ciddi sorunlarla karşılaşabiliyoruz.
Mesela bizim evdeki buzdolabı ev taşımamız sebebiyle 3 kez bozuldu. Ve son bozulmadan dolayı da 10 gün dolapsız kaldık. Hava dışarıda soğuk olduğu için de insülinleri balkona, bir poşet içinde koydum ama dış hava sıcaklığının ne kadar soğuk olduğunu bilmeyerek Allah’a emanet ettim 🙂 Gece yarısı eksi dereceler beni endişe ettirse de şükür sorun yaşamadık.
Yazın güneş ışığıyla ya da ocak, kalorifer ya da soba gibi ısıtıcılarla insülini yakınlaştırmamak, temas ettirmemek lazım.
Ya da eksi derecelerde insülini muhafaza etmemeliyiz. Özellikle derin dondurucu gibi yerlerde insülini korumamalıyız. Yanlışlıkla derin dondurucuya insülini koyanlar oluyor. Bu insülinler çözündürüp tekrar kullanılamıyor.
İnsülin Kalemlerini Kullanmak İçin Ben Neler Kullandım? Kararım Ne Yönde Oldu?
Ben gündelik hayatımda ya da kısa süreli seyahatlerimde My-Vivi‘yi kullanıyorum. Buzdolabına koyma, insülin kalemim acaba güvenli bir şekilde korunuyor mu gibi endişeler yaratmadığı için tercihim My-Vivi Cap1‘den yana oldu.
Kullanırken de ek bir çaba sarfetmiyorum. Zaten ürünü buzdolabına koymuyorum. Ki koyulması da istenmiyor. Sadece dolaptan çıkardığım insülin kaleminin kapağını çıkarıp My-Vivi’ye takıyorum. Ve insülinler sağlıklı bir şekilde korunuyor. Biliyorsunuz ben insülin pompası kullanıyorum ama yanımda, olası teknik aksaklıklar için birer adet Lantus ve Humalog var. Ve aylardır her iki insülin kalemim de My-Vivi içinde sapasağlam korunuyor.
Bu arada My-Vivi gerçekten koruyor mu diye soranlar oluyor. Şöyle söyleyeyim; My-Vivi Türkiye’ye geldiğinden bu yana, yani yaklaşık 10 aydır, Lantus’ta herhangi bir bozulma, minik minik kabarcıklar dahi oluşmadı. Ki dolaptan çıkarılan ve oda sıcaklığına gelen insülinlerde minik ya da büyük kabarcıklar oluşması çok normal. Ama 10 aydır My-Vivi’de takılı Lantus’ta bozulma emareleri dahi görünmedi 🙂 🙂 🙂
Ürün hakkında daha fazla bilgi için: http://www.my-vivi.com.tr linkini ziyaret edebilirsiniz.
Yine küçük bir yaşanmışlığı da anlatayım 🙂 Geçtiğimiz haftalarda insülin pompamda bir sıkıntı oldu. Yanımda insülin olduğunu unutmuşum. Eve nasıl giderim, ne yaparım gibi endişelere girdim. Çantamın içindeki My-Vivi’ye takılı Humalog’u görünce içim fena rahatladı 🙂 🙂 Ve şirket tuvaletinde My-Vivi ve insülin pompası ekipmanlarımla set değişimi yaptım 🙂 Ama o anki halimi görmeniz lazımdı 🙂
Taaa eskilerde ise insülin taşıma cüzdanı ile taşıyordum. Abbott‘un insülin taşıma cüzdanı ve tasarımı bana hep iyi geldi. Ama içindeki malzemele ve insülini gerçekten koruyup koruyamadığı tereddütü oluştu içimde.
Sonra Diyabetmarketim.com‘un insülin taşıma cüzdanı ve çantasını aldım. Her ikisi de oldukça iyi tasarlanmış ve kaliteli malzemelerden yapılmış. Ama cüzdan gibi şeyler çantada ciddi yer kapladığı için özellikle çantasını uzun süreli seyahatlerde kullanıyorum.
Bu ürünler hakkında da bilgi almak için http://www.diyabetmarketim.com linkini ziyaret edebilirsiniz.
Bir ara Frio‘yu kullandım. Sadece soğuk su ile aktive edilmesi yeterli olsa da bana çok kullanıcı dostu gelmedi. Ama insülin pompası için olan cüzdan hoşuma gitmişti 🙂
Çanta, cüzdan gibi ürünlerin tek sorunu içerisindeki buz jellerinin belli süre sonra dondurulma ihtiyacı. Derin dondurucu vs bulamazsanız çantaların, cüzdanların anlamı kalmıyor.
Herkesin bir üründen beklentisi farklı olmakla birlikte ben beni en rahatlatacak, çantamda en az yer kaplayacak ve kafamda soru işareti bırakmayacak ürünleri tercih etmeye çalışıyorum 🙂
test