Diyabetlilerin, Diyabet Yönetimine İlişkin Öz-Etkililik Düzeyleri, Beden Algısı ve İyilik Halinin Değerlendirilmesi

T1D Hakkında Her ŞeyDiyabetlilerin, Diyabet Yönetimine İlişkin Öz-Etkililik Düzeyleri, Beden Algısı ve İyilik Halinin Değerlendirilmesi

Diyabetlilerin, Diyabet Yönetimine İlişkin Öz-Etkililik Düzeyleri, Beden Algısı ve İyilik Halinin Değerlendirilmesi

Bildiğiniz gibi diyabetimben.com olarak bilimsel tüm araştırmalara elimizden geldiğince destek oluyoruz. Bu minvalde de bana Facebook üzerinden ulaşan ve Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Ezgi Deveci’nin liderliğindeki araştırma çalışmasına katılımınızı rica edeceğim.

Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Ezgi Deveci, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü Sağlık Odaklı Klinik Psikoloji Programında doktora yapmakta.

Özellikle sağlık psikolojisi alanında kronik hastalıklar, tedavi uyumu, yeme tutum ve davranışları, kilo problemleri ve beden algısı üzerine çalışmakta. Bu yıl da üniversitede vermiş olduğu Klinik Psikolojide Seçme Konular dersi kapsamında kendisi ve 2 öğrencisi (Emrah Duran ve Oğuzhan Ordu) soruların online olarak sorulacağı bir araştırma yürütmek istiyor. Aslında çalıştığı alan dahilinde toplumda farklı gruplarda ve farklı hastalıkları yaşayan bireylerde yeme tutum ve davranışlarını, kronik hastalıklarla baş etme becerilerini ve tedavi uyumunu incelemekte.

Yürütmeyi planladıkları araştırmanın konusu “Diyabetlilerin, Diyabet Yönetimine ilişkin Öz-etkililik Düzeyleri, Beden Algısı ve İyilik Halinin Değerlendirilmesi”. Araştırmada diyabet hastalarının diyabet yönetimine yönelik becerileri, bedenlerini nasıl algıladıkları ve rulsal-bedensel iyi olma düzeyleri ölçülecek. Araştırmada hiçbir kişisel veri/kimlik bilgisi alınmayacak ve çalışma anonim olarak yürütülecektir. Katılımcıların gizliliği etik ilkeler doğrultusunda korunacak ve katılımcıların istedikleri zaman araştırmadan ayrılma hakları vardır.

Çalışma online (linki tıklayarak sorulara cevap verme yöntemi) olarak yürütüleceği için de kimse ile yüz yüze görüşme yapılmayacaktır.

Bu anket için 18-75 yaş aralığında olan Diyabetli katılımcılara ihtiyaç bulunmakta. Çalışma yaklaşık 15 dakikanızı alacaktır.

Anket Linki: http://www.surveey.com/SurveyStart.aspx?lang=1&surv=0ff1d92274fc415aacf38e672aad164d

Şimdiden katılımınız için teşekkürler.

1 Yorum

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: