http://gundem.milliyet.com.tr/diyabet-hastalarina-uc-ayda-bir-tek-asi/gundem/gundemdetay/21.02.2012/1505670/default.htm linkindeki gibi bu tür haberler basınımızda sık sık yayınlanmakta.
Ancak yapılan haberlerin arkaları takip edilmiyor.
Örneğin bu aşı başarısız oldu veya gelişmeleri devam ediyor şeklinde.
Özellikle bu firma hakkında çok olumlu makaleler okudum ancak bu aşı hakkında bir yazıya rastlayamadım.
Bir bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler 🙂 .
Mehmet Bey
çunku araştırmaya yeni başlanan birşeyi medya flash haber olsun diye bitmiş gibi yazıyor. Doğru bilgi almak için doktorunuza sorun. Bu arada ası projesi başarısızlıkla sonuçlandı maalesef
ben biraz da ticari sebepler olduğunu düşünüyorum (paranoyakça olabilir tabii ama zaten bu yalnızca benim düşüncem / inancım) Diabet ucuz bir hastalık değil, bir çok kurum bundan inanılmaz paralar kazanıyor. Örneğin ömür boyu insulin kullanıma ödediğimiz parayı (sigorta ödüyor da olabilir önemli olan firmanın kazancı) düşünürseniz ortaya çıkan çözüm araştırmalarının da susturulması ya da ortadan kaldırılması çok normal. Tabi bunun bir de yan ürünleri var kan ve idrar şeker ölçüm stripleri, insulin kalemi kullanıyorsanız iğne uçları ya da pompa kullanıyorsanız sarf malzemeleri… Malum kontrol edilebilir ve ölümcül de olmayan bir hastalık diyabet. Hasta (yani bizler 🙂 ) ömür boyun bu malzemelere sermayeyi yükler ve yaşar daha ne olsun.
sayın ceyda hanım,ben biraz daha ileri gideyim,tip 1 diyabetide insülin firmaları tetikliyor,mesela tip 1 diyabete bir virüsün sebep olduğu söyleniyor,bilindiği gibi tip1 diyabetin kesin bir sebebi yok,bulaşıcı değil vs..peki bu virüs vücuda nerden geçiyor?pek tabiki dışarıdan alabilir çocuk bunu,en kolay ve şüphesizide aşılar olabilirmi?örneğin yüzbin doz aşının yüz adetine sen bu virüsü koyarsan ileride senin için yüz tane müşteri demektir,altın yumurtlayan tavuk gibi…insülin üreten firmalar aynı zamanda aşı üreten firmalar olunca…bkz-ülkemizde var mesela hem aşı+hem insülin ,ne güzel sistem değilmi..olabilir mi?bu benim teorim..aksini ispatlayan beri geri gelsin-bir diyabeli kız babası olarak..sağlıkla kalın..
Daha önce de anlatmış olmam lazım. Anlattıysam tekrar dinlemiş olursunuz 🙂 .
Bir y ilacının klinik çalışmaları sona erdikten sonra çalışmayı yapan firma tüm ülkelerdeki ilaç araştırmalarına destek olan danışmanlık firmalarına bir çalışma gönderiyor. Danışman firma ilacı x hastalığıyla ilgilenen bölüm doktorlarına götürüyor ve ilacın x hastalığına sahip kişilerde hasta onayıyla denenmesini istiyor. Bu noktada danışman firma para kazanıyor. Doktora ilacın geliştirilmesi yönünde çalışmalarda isminin geçmesi teklif ediliyor ve hasta ise para almadan bilime hizmet etmiş oluyor.
Diyabetle ilgili bir ilaç Fransa ya da İtalya’da TR’deki bir danışman firmaya geliyor. Bu ilaç ailesinde diyabetli olan ve diğer diyabetli olmayan bireylerin gelecekte diyabetli olma olasılıkları varsa ilacın bu bireylere verilerek diyabetli olma risklerini ortadan kaldırıyormuş. Diyabetli olmayan bireyler bazı testlere tabi tutulduktan sonra bu ilaca başlanıp başlanılmayacağına karar veriliyor.
Devamını ana sayfada yazıya dönüştürüyorum 🙂 . Oradan tartışmaya devam ederiz.
sevgiler
[…] Bey’in http://www.diyabetimben.com/sor-bakalim-diyabette-tedavi-haberlerinin-arkasi-neden-gelmiyor.html#com… linkindeki yazısına istinaden bu yazıyı yazma gereği […]
sayın ceyda ve ömer paranoyak olduğunuzu kesinlikle düşünmüyorum. zira bende bir sürü komlo teorisi üreterek bir çok kişiyle bu konu hakkında tartışmamız oldu. ya bu rahatsızlık fazla araştırılmıyor yada, bir şekilde önü kesiliyor. tabiki inşallah bunlar komlo teorisinden başka bir şey değildir…