Diyabette 23. Gün

Sizden GelenlerDiyabette 23. Gün

Merhabalar,

Benim de diyabetle tanışalı bugun tam 23. günüm.

Kurban Bayramı’nda ailemden 1400 km uzaktaydım.

Görevim sebebiyle gidemedim. Komşularımız bana kurban eti vermişlerdi. Bayramda bol bol plavlı et yedim. Sabah kalktığımda yutkunacak halim olmuyordu. Ağzım kupkuru oluyordu. Günde yaklaşık 5-6 litre su içiyordum. Ve yine sık sık lavabo ihtiyacı oluyordu. Son 1 ay içerisinde 12 kg vermiştim. Yürüyecek takatimin olmadığı anlar oluyordu.

Bayram tatili olduğu için hastaneyede gidememiştim.

İlk mesai günü sağlık ocağına gittim. Gitmeden önced e internette araştırmıştım şikayetlerimin sebebini ve hemen her sitede ortak karar şeker hastalığıydı. Fakat ailemde ya da akrabalarımın hiçbirinde şeker hastalığı yoktu. Ve ben 27 yaşındayım. Tip1 15 yaşa kadar, tip2 40 yaş üstü yazıyordu. Şikayetler şeker hastalığını gösteriyordu fakat yaşım uymuyordu.

Doktora gittim ve doktor bana böbrek iltihabı dedi. Bi poşet dolusu ilaçla evime geldim. Ama içim rahat etmemişti. O ilaçlardan bir tane bile kullanmadan özel hastaneye üroloji bölümüne gittim. Yapılan idrar ve kan tahlili sonuçlarına göre benim dahiliye bölümüne görünmem gerektiğini söyledi.

Dahiliyeye gittim ve doktorun ilk söylediği; ‘hemşire hanım hemen kan şekerini ölçün’ oldu.ölçtüler ve 492 çıktı açlık kan şekerim. O gün yatırdılar beni. İnsülin kullanmasını ve yeme içme alışkanlığı hakkında deneyim sahibi olmamı sağladılar. Tek sıkıntı bana günde 4 defa 14 doz yapılıyordu. Ve sürekli kan şekerim düşüyordu.

Memleketime gidince başka bir doktora daha göründüm. 8-6 doz yapmamı söyledi. Şimdi sabah öğle akşam 4 doz, gece yatarken 10 doz lantus yapıyorum ve kan şekerim 70-130 arası 1 haftadır.

Ama şükrediyorum. Allah dermansız dert vermesin. Ve bilmiyorum ama şubatta İstanbul Alman Hastanesi ışın tedavisi yapıyormuş. 300 hasta tekrar sağlığına kavuşmuş. Tabiki %100 lük bir başarı yok. Fakat benim aklımı kurcalayan herhangi bir yan etkisinin olup olmadığı. Ki varsa bile bundan bi 20 yıl sonra ortaya çıkar. Kafam çok karışık bu noktada..

Onun haricinde hastalığı kabullendim. Moralimi yuksek tutmaya çalışıyorum ve gunumu çok planlı yaşıyorum..

Hepinize çok çok geçmiş olsun..

sağlıcakla kalın..

Mustafa Şeker

6 YORUMLAR

  1. Mustafa Bey,

    Öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederiz.

    Diyabette daha çok yenisiniz. Ama biz eskilere oranla da tedavi yöntemleri anlamında daha şanslısınız.

    Diyabette tanı konusuna halen doktorlar öncelikle yanlış teşhis ve tedavi uyguluyorlar. Siz de bu örneklerden birisiniz. Bana da ilk genital bölge enfeksiyonu teşhisi konmuş ve ardından diyabet tanısıyla karşı karşıya kalmıştım. İnanın ben bu doktorları da, aldıkları eğitimi de anlayamıyorum.

    Işın tedavisi konusunda da eksik bilgileriniz var. http://www.uhg.com.tr/page_detail.aspx?id=273&lang=tr linkinde bahsettiğiniz 300 diyabetliyi iyileştirme sürecinden bahsediliyor. Ama bu konu sadece tip-2 diyabetliler için geçerli.

    sevgiler

  2. merhaba mustafa bey ben de yanı tıp 1 hastasıyım sizinle hemen hemen aynı şekilde öğrendim bu hastalığı… soracağım şey bu alman hastanesi nasıl bi tedavi uyguluyor onun hakkında bilgi verebilirmisiniz.? benım bildiğim orada ameliyat yapıyorlar ve sadece tip 2 hastalarına uygulanıyor…

  3. Benim, Anlamadığım.Alper Bey’e çıktım.Siz Tip 1 siniz dedi, Bunu diğer bu işte uzman olanlar söyleyemişken.! Nasıl oluyorda Tip 2 denilen hasta Günde 80 – 100 doz insülin alırken Tip2 ve vücüdu madem İnsülin Üretiyor Niçin bukadar yüksek İnsülin alıyor O zaman.??? Bu İşte Rant Var
    İnsanları Para İçin Kesip doğrayanlardan Uzak Durun Lütfen..!!!

    • Ercan Bey,

      Yorumunuz biraz karışık olmuş 🙂

      Bence Alper Bey ile yaşadığınız süreci daha net ifade edebilirseniz bu tarz ameliyat düşünen kişilere rehber olmuş olursunuz.

      sevgiler

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: