Bu sabah saat 7 de Sıla’nın akş 76 çıktı.
Kahvaltıda 2 dilim tam buğday ekmeğinden kaşarlı tost, 1 yumurta, 1 bardak süt ve 4 adet zeytin yedi. 1 ünite ünsülin yaptık.
Saat 10 gibi 1 adet mandalina veya elma yiyecek. Öğlen 12 de açlığını ölçtüğümüzde büyük ihtimalle 100 altında çıkacak.
Ben bu hesabı balayı dönemine bağlıyorum.Hastaneden çıktığımızdan beri böyle öğlen çorba, ana yemek, salata, yoğurt ve 1 dilim tam buğday ekmeği yiyecek ve 2 ünite ünsülin yapacağız.
2 ile 3arası meyve. Tkş ölçülüyor. Büyük ihtimalle 120-160 arası çıkar.
Akşam 6 gibi akş 100 altında çıkar. Çorba, ana yemek, salata, beyaz et ve yoğurt yine 2 ünite yaparız ve 8 de 1 avuç fındık veya ceviz. saat 9’da kş ölçülüp çıkan sonuca göre meyve verip, 4 ünite lantus yapıp meyveyle ayarladığımız uyku öncesi şeker düzeyi 150 üzerinde yatıyor.
Sabah ta 70-90 arası çıkıyor.
Genelde her gün böyle. Çok karmakarışık oldu galiba. Yorumlarınızı bekliyorum.
Biz genelde 1 günde 5-6 arası novorapid ve 4 ünite lantus yapıyoruz. Hastaneden çıkarken lantus 8 üniteydi. Diyabet hemşiremizin bilgisinde 2şer ünite düşürdük. 4 kadar novorapid aynı genelde.
Sevgilerimle,
sağlıkla kalın.
Dursun Hançer ( Sıla’nın babası)
Dursun Bey Merhaba,
Öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim.
Sıla’nın beslenme düzeni oldukça iyi görünüyor. Büyüme evresinde olan çocukların aslında kan şekeri düzeni pek olmaz. Ama galiba her şey yolunda gibi değil mi?
Sizi bu düzende zorlayan ya da özellikle Sıla’yı zorlayan konular oluyor mu?
sevgiler
Dursun Bey , Merhaba
Özür dilerim takip edemedim Sıla kaç yaşında acaba ?
Bir de merak ediyorum gece kaçta yatıyor Sıla ? Anladığım kadarı ile gece uykuda bir ölçüm yapmıyorsunuz . Çıkan kan şekerine göre mi insülin oranı belirliyorsunuz ? yoksa KH sayıyor musunuz ? Kuruyemişi Sıla mı istiyor yoksa siz mi teklif ediyorsunuz ? Ne kadar çok soru sordum değil mi? :))) Benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim ,
Asena Hanım Merhaba Sıla 6 yaşına yeni girdi ana sınıfına gidiyor. hastaneden çıkınca ilk 2 ay her gece ve her öğünde açlık ve tokluk ölçümü yaptık sonra diyabet hemşiremizin tavsiyesiyle sabah, akşam tokluğunu ve gece ölçümünü yapmamaya başladık şöyle sabah 7 de akş ölçüp kahvaltı yapıyor ve uyuyor 10 11 arası uyanmışsa sılanın avuç içine sığacak kadar bir meyva yiyor genelde mandalina veya tam yetişmemiş biraz yeşil ve sert bi armut oluyor 11 den sonra kalkmışsa cezalı 12 ye kadar
bişey yok saat 12 de açkş ölçülyor yemek yiyor ve okula gidiyor saat 2buçuk gibi öğretmeni tkş ölçümü yapıyor ve annesine bildiriyor ve annesinin çıkan sonuca göre çantasında bulunan meyvasını yiyor mutlaka 2 çeşit meyva oluyor eşki ve tatlı veya 1 galeta şeker oranına göre ve yanında 1 salatalık mutlaka yiyor 5 de okuldan geliyor çok acıktım derse 4 adet fındık veya ceviz içi veya 1 salatalık yiyor 6 da aşk ölçülüp yemek yiyor tokluğuna bakmıyoruz saat 8de meyva ve 8 tane fındık içi veya 5 tane ceviz içi yiyor fındık ve cevizler kesinlikle kabuklu ve kendisi kırıyor kırmak hem zaman alıyor hemde fazla yemiyor sonra 9 da ölçüm ve lantusu yapıyoruz bu ölçümde 140 altında bir değer çıkarsa gece şüphelenip ölçüm yapıyoruz ama 140 üzerinde çıkmışsa ölçmüyoruz sabah genelde 70 90 arası çıkıyor şu an böyle kuruyemiş eskidende severdi şimdide 15 gr karbonhidrata şu an 0,5 ünsilin yapıyoruz çok uzun bi cevap oldu galiba bi de bu gün kızımın geçen hafta yaptırdığımız test sonuçlarını doktora gösterdik tüm değerlerin çok iyi olduğunu söyledi HBA1C 6,5 MİKROALBÜMİN 0,2 FOLAT 15,49 VİTAMİN D 62,1 ve diğerlleri çok normal birde akşam yatmadan 1 tatlı kaşığı balık yağı ve sabah kahvaltıda c vitamin hapı kullanıyoruz. Sevgilerle Hoşça kalın.
esra hanım merhaba bizi zorlayan şey sabah kahvaltı 7 de uyanmak sıla için zor bide kahvaltıda ne yiyeceği süzme beyaz peynir yumurta ve zeytin bunların dışında bişey yemiyor ve sıkıldı artık tosta başladık değişiklik olsun diye 2 tam buğday ekmek dilimi ve kaşar buda bi yere kadar bugün diyabet hemşiresine anlattık sucuklu yumurta vs diyor ama sıla yemiyor kahvaltı önerilerinizi bekliyorum birde ünsilini karın bölgesinden hiç yaptırmadı kol bacak ve yalvaryakar kalça belki izin verir.birde hastalığını bizde kullanıyor galiba aşırı ilgi gösterdik her olur olmaz şeyde hastalığını kullanması ilerisi için bizi endişelendiriyor ileride şımarık bi kız olmasından korkuyoruz.daha soracak çok şey var ama yavaş yavaş sindirelim değilmi sonra sizleride sıkmıyım hoşçakalın.
Dursun Bey,
Sıkılmayız. Merak etmeyin.
Öncelikle Sıla ne yapıp edecek ve sabah 7’de kalkacak. Ama keşke Sıla sabahçı olsaydı. Mecburen kalkmak zorunda kalacaktı.
7de kahvaltı yapıyorsa 10 gibi mutlaka ara öğün alması lazım. Bir de geç kalkıp siz de Sıla’ya ara öğün vermeme cezası verirseniz hiç olmaz. Kan şekeri ya öğle yemeğine kadar düşerse? Doğru bir yöntem değil. Olmadı sabah 8’de kalksın. Kahvaltısını yapıp tekrar yatsın. Ara öğünde alması gereken meyve varsa o meyveyi de kahvaltı sonrası yesin. Öğlene doğru kalktığında da öğle yemeğini yer. Ve siz de daha az mücadele edersiniz uykudan kaldırmakla. Biz doktorumla böyle bir çözüm bulduk. Ben sabah 07:00’da kalkıyorum. 08:30 gibi iş yerimde kahvaltımı yapmış oluyor. Öğle yemeğim 12:30 gibi olduğundan sabah ve öğle arası ara öğün almadan ara öğünde yediğim meyvemi sabaha ekliyorum. Ve kan şekerim en azından öğlene doğru düşüşe geçmiyor. Bu konuyu doktorunuzla bir konuşun bence. Her sabah aynı durumu yaşamamanız için mutlaka size en doğru öneriyi verecektir.
Bir de sabah 7 değil 8 de kalktığında kan şekeri düzgün olacaksa bu yolun izlenebileceğini belirtmek isterim. Ama unutmayın bu sadece benim önerim. Size öneriyorum ki doktorunuza anlatasınız ve en doğru çözümü bulasınız.
Ben yetişkin bir diyabetliyim bildiğiniz üzere. Sabah kahvaltısı konusunda önerebileceğim şeyler çocuk diyabetliler için uygun olmayacaktır. Çünkü çocuklarımız yetişme dönemindeler. Benim size önerim Sıla’nın tabaklarını süslemeniz. Belki o zaman ona daha ilginç gelecek ve tabağındakilerini daha kolay yiyebilecek. Çocuklara yemek yedirme yöntemlerinden biridir bu yöntem. Mesela sabah yumurta kaynatıp yumurtayı 2 ye bölüp onlardan tabağa göz yapmak, domatesten yanak, salatalıktan ağız, zeytinden göz bebeği gibi hayal gücünüzü de kullanarak bir şeyler üretin. Bakalım o zaman nasıl yiyecek 🙂 . Yaparsanız deneyimlerinizi paylaşırsınız.
Sıla’nın öğretmenini de tebrik ediyorum. Umarım siz de memnunsunuzdur öğretmeninden.
sevgiler
Esra hanım
Ben sabahları 6.45 te işe gitmek için evden çıkıyorum ben çıkarken eşim sılanın şekerini mutlaka ölçmüş oluyor hipoglisemi olmasından ve bu durumda yanlız kalmaktan korkuyor ben çıkarken sılanın halini görseniz yerlerde resmen uyuyacağım diye tabi kahvaltı tabağını falan görmüyor daha sonra genelde 10 kadar uyuyor ve ara öğün yiyor ama bazen çok uyuyup 11 gibi kalkdığında meyva yerse öğleni yiyemiyor zaten şekeride düşmüş olsa acıktım diye mızlıyor ozaman bişeyler veriyoruz.yoksa ona ceza vermek ne hattimize.
Öğretmnimiz sevgi hanım çok değerli ve ilgili tüm öğretmenlerimiz gibi sılanın 5 saatlik okul maratonunda çok yardımcı oluyor şeker ölçümünü yapıyor annesiyle mutlaka en az bir kez tel görüşüyor.
sevgilerle
Dursun Bey , Merhaba
Çağla da 5 yaşını Ekimde bitirdi. Sabah kahvaltısında maalesef kendisi de çok seçici ve gerçekten aynı şeyleri yemekten çok sıkıldı. Pınar beyaz peynir yiyiyor , yumurta , ceviz içi , ekmek , salatalık . Domates , penir , zeytin falan maalesef yemiyor. Biz sarelle şekersiz aldık . İçeriğini de diyetisyenler kontrol etti. Arada ekmeğine sürüyorum , keyifleniyor ve yiyor. Bazen kuşburnu marmelatı veriyorum . KH sayımı yaptığımız için bunu takip etmemiz zor olmadı . Ancak aklıma birşey takıldı . D vitamini için bize doktorlarımız birşey söylemedi . Ben de hep soracağım sormadım . Balık yağını doktorlarınız mı önerdi? Biz hiç vitamin kullanmıyoruz . Bir de Sıla’ya teşhis konulanı ne kadar oldu acaba ? Ben de uzun uzun yazıyorum , bunları paylaşmak sorular sormak hoşuma gidiyor . Sevgiler ..
Asena hanım
Sılaya teşhi 6 ay önce koyuldu hastanede yatarken d vitaminini tüp halinde 1 tüp verdiler şu ine tüpleriyle kırıp içirdik.dün kontrole gittik d vitamin düzeyi iyi denildi ama 3 ay sonraki kontrolde 1 tüp daha veririm dedi doktor hastanede yatarken seven seas balık yağı ve ester-c vitamin hapını aldırdılar çıkarkende bunları sürekli kullanın denildi dünkü kontrolde doktora özellikle sordum devam edelimmi diye bunları sgk karşılamıyor imkanınız varsa sürekli kullanın zararı yok denildi bağışıklık sisteminin güçlü kalamsını sağlıyormuş.
Herkese Merhaba,
Farkında mısınız bilmiyorum. D vitamini hemen hemen tüm diyabetlilerin önemli bir problemi. Ben de günde 10 damla D vitaminini bardaktaki suya damlatıp içiyorum.
Diyabet ve D Vitamini ilişkisi hakkında bazı tezler var. Bu konuda da bir yazımız vardı. Okursanız sevinirim. Yazının linki: http://www.diyabetimben.com/d-vitamini-ve-diyabet.html
sevgiler
[…] Sıla’nın 1 günü: http://www.diyabetimben.com/2012/12/05/silanin-bir-gunu/ […]