Omnipod Türkiye’ye Gelsin…

İnsülin PompasıOmnipod Türkiye'ye Gelsin...

Omnipod

Omnipod için sonunda imza kampanyamızı oluşturduk.

Hem Sağlık Bakanlığının, Hem SGK’nın hem de Omnipod’un satışını gerçekleştiren şirketin yetkililerine sesimizi duyması için kampanyamıza destek olursunuz diye düşündük.

İmza kampanyamıza katılabilmek için Buraya  tıklayarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfadaki bilgileri doldurarak destek olabilir ayrıca soyadım listede görünmesin kısmını seçerek listede soyadınızı gizleyebilir ya da seçmeyerek isminizin görünmesini sağlayabilirsiniz. Biz ve firma yetkilileri de destek olduğunuzu görebilir. Ne kadar çok imza toplayabilirsek, ülkemizde o kadar çok bu cihazla ilgili bilgi almak isteyen ya da kullanmak isteyen kişi olduğunu yetkili kişilere bu durumu gösterebiliriz. Bu kampanya oldukça önemli. LÜTFEN AMA LÜTFEN LİNKE TIKLAYIN VE TÜM DİYABETLİLER OLARAK BİRLİKTE OLDUĞUMUZU GÖSTERELİM.

 

NOT : İmza Kampanyamız Tamamen OmniPod Cihazının Firmasına Türkiye’deki Talebi Yansıtmak İçin Oluşturulmuştur…

Ayrıca aşağıda İngilizce olarak yazılmış bir mektup bulacaksınız, bu mektubu Omnipod’un yetkililerine göndermenizi rica edeceğiz, sesimizi duyurmak için sanırım bu kadarı kafi olabilir.  Yazının sonunda verdiğimiz e posta adresine İngilizce olan yazıyı göndererek daha sağlam bir desteği arkamıza alabiliriz diye düşünmekteyiz..

Omnipod İle İlgili Detaylara Ulaşabileceğiniz Linklerimiz

http://www.diyabetimben.com/nazli-ile-sohbetimiz.html

http://www.diyabetimben.com/omnipod-video.html

http://www.diyabetimben.com/omnipod-hakkinda.html

http://www.diyabetimben.com/omnipod-insulin-pompasi.html

http://www.diyabetimben.com/asena-hanim-ve-benim-omnipod-ile-ilgili-gorusmelerimiz.html

Desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ederiz… 🙂

Sevgilerle…

 

Mail Adresi: info@ypsomed.com

Mailin Konu Kısmı: I’m a type-1 diabetic from Turkey

Mail İçeriği:

Dear Sir,

I’m a type-1 diabetic .

We watched lots of videos belongs to Omnipod on Youtube and www.diyabetimben.com. And been writing articles on www.diyabetimben.com about the OmniPod insulin pump.

We are living in Turkey and there is no reprensantative companys whic is responsible sell.

We launched a signature campaign. Signature campaign name and the link; Turkish Wants To Diabetes OmniPod Insulin Pump, http://imza.la/turkish-diabetes-wants-to-omnipod-insulin-pump-diyabetliler-omnipod-insulin-pompasi-istiyor

Our goal as a diabetic you how much we want to see in the market to describe to Omnipod in Turkey.

With kind regards

Bu kısma Ad-Soyad’ınızı yazın lütfen…

 

(Görsel Kaynak: www.behance.net/gallery/OmniPod-Brand-Identity/766534

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

112 YORUMLAR

    • ayse erbay

      19.01.2013 / 17:28 tarihinde gönderilmiş

      öNCE ÜRÜNÜ TANITIN LÜTFEN

      Ayşe Hanım Merhaba,

      Fotoğraf altlarına yorum yapmıyoruz. Yazıların altına yorum yapıyoruz. Bu şekilde yorum yaparsanız seviniriz.

      Bloğumuzu takip edenler cihazı biliyor. Siz de Omnipod ile ilgili yazıları okursanız sevinirim. Böylece bilgi sahibi olursunuz. İngilizceniz umarım vardır. Videolar İngilizce.

      sevgiler

  1. HERKESE MERHABA,

    ÇOK DUYARLI OLDUĞUMUZ İÇİN HEPİMİZİ TEBRİK EDİYORUM.

    ŞU AN İTİBARI İLE BU YAZIMIZI OKUYAN KİŞİ SAYISI 426. PEKİ İMZA KAMPANYASINA KATILAN KİŞİ SAYISI KAÇ? 49.

    NE KADAR ÇOK İMZA GÖNDERMİŞİZ DEĞİL Mİ?

    HEPİMİZİ ALKIŞLIYORUM.

    BİZ DİYABETLİLER VE/VEYA DİYABETLİ YAKINLARI KENDİ KENDİMİZE YETEMİYORUZ BİLE.

    SEVGİLER

    • Esra apla gızma please 🙂

      yavaş yavaş ama olacak bu iş.

      bu arada sayfa ziyareti sayacı kişiye göre değil, aynı ip de olsa görüntülenme sayısını veriyor; örneğin sayfa açıkken f5 yap artacaktır.

      ama lütfen moral bozmak yok

      mutluluklar 🙂

      • İlker Bey,

        Çok kızıyorum çooook emeklerin boşa gitmeye başladığını görünce.

        Özellikle derdi olam insanların bu tarz çalışmalara destek vermiyor olması ayrı bir sorun.

        Yarın bir gün ola ki bir sonuca varılırsa o destek vermeyenler de bundan yararlanacak.

        Okunma sayısının ne olduğunu da biliyorum bu arada 🙂 🙂 (Esra halen kızgın. Ama İlker Bey’e değil 🙂 )

        Sevgiler

    • Esra hnm gerçekten bende türk halkı çok duyarlıdır çok hassastır söylemlerine katılmıyorum artık çünki;facebook sayfamda bir haftadir diyabet ve omnipodla ilgili link leri paylasıyorum kimsenin oralı olduğu yok 210 kişilik listede 2 kişi sadece begenmiş.sosyal ağlar sadece eğlence iletişim için kullanılıyor toplumu ilgilendiren konularla kimse oralı olmuyor.dikkat cekmek için yani bunu sölemek istemiyorum ve ilgili alakalı sosyal arkadasları tenziy ederek diyeceği odur ki;illede kaburgaları cıkmış canını acıtan bir cocuk resmimi paylasalım,ağlayan yardım dileyen bır annemi koyalım profile dikkat çekmek için.kızıyorum evet duyarsızlığa cok kızıyorum.

      • Dilek hanım elinize sağlık, herşeye rağmen devam lütfen 🙂
        aynı sıkıntı bendede var,ben şöyle düşünüyorum; aç insanlara ekmek için işe girişiyorsun; bakıyorsunki sadece 2-3 kişi seninle,üzerine birde yapmaya çalıştıklarından,harcadığın emeklerden dolayı haksızlığa uğruyorsun. Esra hanıma söylediğim bir forum sayfasında,Taha kardeşimizin hazırladığı metine güncel olsun diye hergün mesaj atıyorum mesela. Doğru dürüst girmediğim facebooka şu omnipod yüzünden girip arkadaşlarıma davet gönderiyorum, mesajlar yazıyorum. Cumhurbaşkanlığına yazdığım mesajı şuraya neden yazdımki ? 🙂 örnek olsunda arkadaşlarda mail göndersin diye, bildiğim kadarıyla bir tek Hatice hanım gönderdi.
        Ben bilmem eşim bilir proğramına diyabetliler olarak katılmak için başvuruyorum,bir hafta önce, ilker Beye (proğram yöneticisi) stüdyodaki insanların kanşekerini ölçme yarışması teklif ediyorum, mailimde 🙂 Hepside diyabetli Dr,Dyt,çocuk ve Erişkin hasta olarak katılalım diyorum. Ödül olacak arabada gözüm yok.
        vs vs vs
        hergün birşeyler düşünmeye çalışıyorum, birşeyler bulmaya, çabalıyorum… neden; kıytırık bir pompa Türkiyeye gelecekte insanlar alırsa ,kullansın diye. İnsan ister istemez bazen küser gibi oluyor. AMA yaşamaya ,çalışmaya devam lütfen
        saygılarımla , mutluluklar diliyorum

        • İlker Abi merhaba, ben de yazdım foruma ama ne kimse facebook üzerinden ilgileniyor ne de foruma göz atıyor orada… şu anda en aktif diyabetle ilgili site zaten bizim ki, o yüzden diğer siteler de bu işin üzerine gitmek biraz boşa çıkartıyor. o sitenin forumunda görüntüleme her ne kadar 209 olarak görünse de katılan sayısından aktifliğin nereden geldiği zaten gözle görülüyor… her neyse bizim yapabileceğimiz tek şey var sanırım. mevcut sosyal ağlar üzerinden link ve yazıları paylaşıp beklemekten başka birşey yok…

  2. hadi hayırlı olsun 😉 An itibariyle 76 Olmuşuz, Lütfen imzalayan arkadaşlar, kendi üye oldukları sayfalarda, gruplarda ve kendi sayfalarında da paylaşabilirsek çok daha güzel olur… ne kadar çok platform da paylaşırsak o kadar çok kişiye ulaşırız. sesimizi o kadar çok duyururuz…

    Sevgilerle…

  3. Esra Abla
    Bende mail ve imzamı okkalı şekilde attım 😀 inşallah hayırlısı olur.Şimdilerde düşünemesekte pompa işini inşallah ilerki tarihte bizde düşüne biliriz. Sevgiler

    • Kadir bey merhaba, Kampanyamıza destek verdiğiniz için çok teşekkür ederiz. yalnız bir ricada bulunmak istiyorum, Kampanya linkimize tıklayıp oradan da imza vererek destek olabilir misiniz ?

  4. Esra Hanım ve tüm katılımcılar , vesile olan herkese merhaba

    Ellerinize sağlık , çok güzel bir duyuru ve kampanya başlangıcı olmuş. Harika ve de heyecan verici. Temasta olduğum diyabet hemşirelerine de aktardım konuyu , ilgileneceklerini söylediler. Onlar aracılığı ile de katılımcı sayısını arttırabiliriz. Böyle böyle büyüyerek sesimizi mutlaka duyuracağımıza inanıyorum .

    Sevgiler ,

  5. Asena hanım size burada en son hazırlıkları yaptığımızı söylemiştim. ondan sonra imza kampanyasına başlamış olduk, şimdi baktığım da 140 kişi olmuşuz, inşallah bundan sonra daha çok destek gelir de biz de sesimizi omnipodculara duyururuz 😀

  6. Mr Mario Milado ;In 1998, he joined the Swiss operations of Medtronic Inc, a market leader in medical devices specializing in pacemakers, defibrillators and neurostimulators. Mr. Miloda first started as Manufacturing Manager and then became the Operations Director…

    Mr.Philippe Miloda ; omnipod ( https://www.xing.com/profile/Philippe_Miloda)
    yukarıdaki iki kişi arasında organik yada inorganik bir bağ varmı acaba ?
    birşeyler ararken bu isimler dikkatimi çekti
    kafa karışıklığı içinde mutluluklarr 🙂

    • Vardır bence ki şöyle oluyor 🙂 bunu yazan kişi kimse benim gibi harfleri karıştırarak yazdığından, isimdeki harflerin yerleri değişmiştir gibi geldi bana ingilazcam olmadığından ama bilahare google amcaya sorarım bunu 🙂

    • İlker Bey Merhaba,

      Bağ var mı bilemem ama Linkedin’de Phileppe Miloda’ya ulaşabilirsiniz.

      Omnipod firmasının distribütörü Ypsomed’in tüm çalışanları Linkedi’de var. Ben, Taha ve Asena Hanım mesaj gönderdik ama cevap alamadık. Hatta bir Türk kıdemli ürün müdürleri var. O dahi yanıt vermedi 🙂 Adı Hasan Selman. Facebook’ta da var 🙂

      Sevgiler

  7. Herkese Merhaba,

    Kampanya devam ediyor. Şu ana kadar destek verene herkese duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. An itibarı ile 152 imza atılmış. Ama yetmez. İmza atmaya devam 🙂

    Omnipod’un Avrupa distribütörü olan YpSomed firmasının genel müdüründen, bölge satış müdürüne kadar birçok kişiye Linkedin üzerinden mesaj gönderdik. Hatta orada çalışan Kıdemli Ürün Müdürü bir Türk. Adı Hasan Selman. Ona da mesaj attık Linkedin’den ama cevap gelmedi. Bu arada Linkedin iş hayatanın Facebook’u olarak görülen bir sosyal ağ.

    Sizler de Hasan Selman’ı en azından Facebook ya da Linkedin hesabınız varsa Linkedin üzerinden arkadaş listeniz eklerseniz derdimizi dört bir koldan daha rahat duyururuz.

    sevgiler

  8. Tip 1 diyabet hastalarının tedavi araçlarının kullanım alternatiflerinin çoğalmasının; Tedavi kalitesini arttıracağını, hatta kesin tedavilere zemin hazırlayacağı düşünce ve inancındayım, bu sebepten kampanyaya bende katıldım. Selam ve sevgiler

  9. Özellikle derdi olam insanların bu tarz çalışmalara destek vermiyor olması ayrı bir sorun.

    Yarın bir gün ola ki bir sonuca varılırsa o destek vermeyenler de bundan yararlanacak. lütfen destek verelim.

  10. merhabalar bugün kızımın dr kontrole gittigimde omnipoddan bahsettim hastane olarak birşeyler yapılabilinirmi diye hoca olsun diyabet hemşireleri olsun hiç duymamışlar bile (kendi alanlarıyla ilgili gelişmeleri neden takip etmediklerinide anlamış degilim) hiçbirşey yapamayacaklarını söylediler.normal insülin pompasını sordum kızım için uygun olup olmayacagını ama kızımın yaş gurubu için sekerinin gayet iyi olup pompaya gerek olmadıgını söyledi hoca.tesadüfen hastaneye medtronic temsilcilerinden selçuk bey gelmişti onunla görüştüm epeyi bilgi verdi sagolsun ama hala 3yaş gurubu için uygunmu karar veremiyorum

    • Taha Bey kardeş merhaba, 🙂
      gayet güzel olmuş,eline sağlık. yalnız mesajı birkaç gün populer olana kadar önplanda tutmamız lazım, sanırım cevap yazmak gerekiyor ama başka ne yapmak gerekiyorsa onu yapalım; görevimizi söyle bize.
      mutluluklar 🙂

  11. İlker bey abi, forum da ön planda ne kadar tutulur bilmiyorum fekat, paylaşımlarımızı ne kadar sıklaştırırsak, özellikle de diyabetle alakalı sayfalar da, o kadar çok destekçimiz olur diye düşünmekteyim…
    Selamlar 🙂

  12. Esra Hanım merhaba,
    imza kampanyası yapılan bu yazının ilk açılış sayfasında bulunabilmesi mümkünmü acaba, arama motorları sayesinde diyabetimben sayfası açılınca ,kampanya görünse iyi olmazmı.En azından bir kısayol.
    bu arada kayseriden imza atan öğrenci arkadaşların sayısının son 8 saatteki artışı gözden kaçmamış olup imza atan arkadaşlara teşekkür ederken onları imzaya ulaştıran kişiyi merak ederken tebrik ediyorum.
    omnipod’un Türkiyeye gelmek için kaç pompa satması gerekiyor acaba, gerek ve yeter şartı ne ? biliyormusunuz?
    mutluluklarrr 🙂

    • İlker Bey,

      Fatih bugün yapacak bir aksilik olmazsa.

      Kayseri kendi farkını gösterdi. İmza listesindeki Kayseri’de yaşayan insan populasyonu oldukça fazla 🙂 Ne yaptınız da fazla oldu?

      Omnipod’un TR’ye gelmesi için yeter şartları bilmiyorum. Ama Türkiye’deki distribütörünün sahibi Uğur Bey ile bu hafta için bulaşacağız. Gelişmelerle ilgili haber veririm size.

      İlker Bey,

      Bloğun sağ tarafında aşağı doğru sponsorlar alanımız var. Oraya Omnipod Türkiye’ye Gelsin ikonu ve üzerine basınca da yazımıza yönlendirilmesi sağlandı.

      sevgiler

      • esra hanım cocukları bılmem ama bız mantı ıclı kofte yaglama bunlardan olabılır mı acaba:) kayseri şaşırttı beni.bırgun kayseride de bulusuruz inşallah dıyabetlı arkadaslarımızla

        • Nehir Hanım,

          Saydığınız yemekler akla zarar 🙂 Kayseri’ye geleceğiz ama iş yoğunluğundan bir boşluk bulmaya çalışıyoruz. İlker Bey ve ailesi de Kayseri’de. Ve onların da sucuk sözü var 🙂 Yer içeriz artık 🙂

          Sevgiler

          • Nehir Hanım & Esra Hanım
            geçen hafta cuma günü annemlere gittik;yağlama yapmış (Erencesi:yağmala) o akşam 62 CHO/ 1.25 parça yedi, bir parçası 70 gr, 42 CHO 🙂
            2 gün sonrada mantı bükmüşler, bir tabak dolusu,55 CHO, afiyetle yedi 🙂 Allahıma şükürler olsun
            Bu arada Esra hanım biz biriz (birinciyiz), ona göre
            mutluluklarrr 🙂

    • İlker by merhaba,şimdi yapay pankreas üretildi sanırım yakın zamandafa calışmalar tamamlanınca türkiyeye tüm dünyaya çare olacak.bu durumda omnipod ne olacak ?pompaya yada kablosuz omnipoda ihtiyac ne düzeyde olur aklıma takıldı.

  13. Dilek Hanım merhaba,bu durumda Omnipodu neden istiyoruz diye benimde aklıma geldi hatta birkaç gündür Esra hanıma söyleyeceğim,söyleyemedim. benim aklıma takılan başka birşeyde yapay pankreas resimlerinde medtronic markasına ait pompalar gördüm. Sanırım Dr.Eda Cengiz’in bulunduğu çalışmayı Medtronic destekliyor.
    Büyük olasılıkla pompa markaları kendi yapay pankreaslarını üretecektir. Eldeki pompalarıda 3.dünya ülkerine satacaklardır.Markaların teknolojileri arasında fazla fark yok;bana göre 2-3 aylık süreç içinde değişik yapay pankreas MARKALARI piyasaya SÜRÜLECEKTİR. Düşünün biri birşey buluyor, öteki hemen muadilini piyasaya veriyor. Mümkünmü 3-5 günde ürün bulupta paketleyip satmak.Mesela bizim evimizde bulunan bir markanın piyasada değişik 30-40 ürünü var ama yetkilisinin bana verdiği bilgiye göre, bir o kadarda piyasaya çıkmaya hazır yeni ürünü var. Rakip firmanın yaptığı atağa karşı hemen kullanmak üzere depolarında bekliyor.Ahh napolyon ahhh 🙂
    Mutluluklar 🙂

    • Maalesef napolyon sölemiş zamanında.yani biz bu hastalığımız vetüm hastalıkların çaresini mevlam bize çok görme,babamiza ailemize sevdiklerimize önce sağlık ver,sonra helalinden kazanç ver diye dua ediyoruz oğlumla.şimdi o zaman bu piyasanın geniş bol çeşitli alet edevatlarını edinebilmek için dualarımız allahım önce parA para ver mi dememiz lazım.parayyı veren düdüğü çalarmı bu diyabetle en rahat yasamanın kuralı?yinede allah bu çözümleri bulan hayata gecirmeye calışan dürüst doktor bilim adama kim varsa allah yardımcıları olsun.cocuklarımız için bol kazançlı günler vesağlıklı…

  14. İlker bey size bi sorum olacak. mantiyi tereyagli sosu ile birlikte mi verdiniz. benim oglumda sosuyla birlikte yediginde problem oldu. yag biliyosunuz sindirimi yavaslatiyor ve yaptigmiz insulinin bosa gitmesine neden oluyor. ilk once tkş 70 cikti hipo olmasin diye meyve verdik yaklasik yemekten 5-6 saat sonrada 320 idi. Siz nasil servis yaptiniz yag koydunuz mu ?

  15. esra hanım ılker bey ben mantı içli kofte ve yaglamayı tam bugday unundan yapıyorum en kotü yarı yarıya beyaz unla yapıyorum.çunku dıger turlu sekeri sonradan yukseltıyor.kayseriye gelirseniz içli köfte yaparım bende:)

    • İlker Bey, Nehir Hanım Merhaba,

      Yağlamayı bir gün evde ben denedim. Bu arada yağlamadan kastımız kıymalı olan değil mi? Pek başarılı olmadı. Ama tadı yenilebilecek düzeydeydi 🙂 Ama eminim sizinkinin tadı daha iyidir.

      İçli köfte konusunda ise biz İskenderunlu olduğumuz için içli köfte bizden sorulur diye beylik bir laf ederek, ateşli bir tartışma başlatmam umarım 🙂

      Mantı konusunda da elbette sizin bölgenin eline kimse su dökemez. Mantının kepekli nasıl olur? Bence harika olur 🙂 Zira hep normal un ve bol tereyağı sosu ile yeriz kendisini 🙂

      sevgiler

  16. Servet bey biz mantıyı sulu yapıyoruz,çok baharatlı,soslu yada yağlı yapmıyoruz.Bu arada evimizde yağ tüketimi son derece az, diyabetten öncede öyleydi. Eren mantıyı yediği akşamın yatsısında ve sabahında sıkıntı yaşamadı.Sizin mantı farklı olabilir.Biz CHO saydığımız için yediği kadar insülin yaptık ama siz 5-6 saat sonrasından bahsediyorsunuz ! olayın bu kısmını bilemeyeceğim ama bence yemeğin içindeki yağ çok çok fazla değilse başka birşey var demektir.
    mutluluklar 🙂

    • İlker Bey, Servet Bey Merhaba,

      Servet Bey’in çocuğundaki 2. saat hipoglisemi, 3.-4. saatlerde de hiperglisemi durumlarının sebebi var elbette.

      100 gr proteinin üzerine çıkınca ya da bol yağlı yemekler yedikten sonra kan şekeri standart olarak 2. saatte yükselemiyor. 3.-4. saatte yükseliyor. Ve yemek yemeden yapılan insülin bu tarz öğünlerde hemen çalışmaya başladığı için de kan şekeri ilk saatlerde düşüyor ve insülin bu saatlerde vücutta azalıyor. Vücutta insülin azken de yenilen yemeğin şekeri kan şekerini yeni yeni yükselttiği çin 3.-4. saatte kan şekeri yükseliyor.

      Bu tarz bir öğün alındığında bol posalı ek takviye yapılabilir. Bolca salata yenilebiir mesela. Ya da kişi pompa kullancısı ise yayma bolus yapabilir.

      sevgiler

  17. Nehir Hanım & Esra Hanım
    Nehir hanım mantıyı nasıl yaptığınızı bilmiyorum ama biz büktükten sonra fırınlamıyoruz; kaynatırken tam buğday parçalanmıyormu ? birde rafine una göre açarken,bükerken farkı varmı?

    Esra hanım tartışmayı başlattınız bile 🙂 söyleyin bakalım ; içli köfteleri ne zaman,nerde yedireceksiniz ?
    Yağmala; Kıyma ile yapılan katlı kayseri pizzasıdır.
    mutluluklar 🙂

  18. esra hanım ve ilker bey öncelikle beyaz undan bıraz farklı oluyor rengi yani.ama dagılma yapmıyor içine bır mıktar beyaz un katın birde yumurta kırın dağılmaz:).bende haşlayarak yapıyorum.esra hanım evet yaglama kıymalı olan ve ben max 1.5 tane yıyorum.ama tam bugday unundan yaptıgımızda sekerı yavas yukseltıyor ve hıpo yasayabılırız ama hemen panıkle meyve suyu ıcersek 2 saat sonra bakın 200.o yuzden ben bır meyve yerım sadece.ve ve içli köfte size kaldı ben yapcaktım tüh:) iskenderunluya hakaret olur siz yapın biz yiyelim:).bu arada omnipodu bilmem ama yapay pankreas gelirse arada sırada da olsa beyaz mantı yemek ısterım bembeyaz:)

    • Nehir Hanım,

      Yağlamada mutlaka ilk saatlerde hipoglisemi yaşanır. Yağ oranı oldukça fazla çünkü. Burada tam tahıllı unda suç yok. Bol yağ ve et de sıkıntı var. Bol yağ ve et kan şekerini 3.-4. saatte yükseltir. İlk saatlerde hipoglisemi yaşatır. Bu sebeple pompası olan bir yayma bolusu kullanabilir. Ya da o öğünde bol posalı besinler alınarak önlem alınabilir.

      Yapay pankreas gelse de sağlıklı beslenmeyi bırakmamak lazım. 🙂 Ama tam buğday unlu mantıyı en kısa zamanda anneme deneteceğim 🙂 İçli köfte için de ya biz Kayseri’ye gelip soğutucuda getireceğiz, ya da size istanbul’a gelince sizlere evimizde yedireceğiz 🙂

      sevgiler

  19. Herkese merhaba!
    Erene yedirdiğimiz mantı miktarı ve içerdiği cho miktarını biraz daha açmak istedim.Şöyle ki sevgili Diyetisyenimiz Zeynep Hanımın bize verdiği karbonhidrat sayımı kitapçığında Kayseri mantısı için aynen şu ifadeler yazılı:”250gr Kayseri mantısı-bir çay bardağı yoğurtla birlikte- 51gr cho içerir.” Bu hesaba göre biz de Erene 150gr(46gr cho) mantı, üzerine de 100gr(5gr cho)yoğurt veriyoruz.Böylece 51gr cho almış oluyor, tabii ona göre de insülin miktarını hesaplayark uyguluyoruz.Eşim İlkerin de bahsettiği gibi bugüne kadar herhangibir sorunla(hipo/hiper glisemi) karşılaşmadık.
    Sos konusuna gelince ben hazırladığım az yağlı az salçalı sosu haşlanmış sulu mantının tamamına katıp karıştırıyorum.Tabağa soslu mantıyı biraz sulu olarak koyup; üstüne yoğurt eklerim.en üste de baharat, nane vb. eklenir.Böylece mantımız öyle çokk yağlı olmaz.
    Tam buğday unundan hiç denemedik, ama mutlaka deneyeceğiz .Bu güzel fikir için Nehir Hanıma teşekkürler:))
    Sevgilerimle..

  20. merhaba esra hanim
    Sizin cevabinizda benim kafama bi sey takildi. fazla protein veya yag alindiginda bol posali yiycekler ile birlikte tuketilmesinin iyi olacagni yazmissiniz. posali yiycekler sindirimi yavaslatacagi icin esasinda tkş deki hipo etkisini daha da arttirmaz mi ? glisemik indeksi yuksek besinleri dengelemek icin yada tkş leri fazla yukseltmemek icin kullanikmaz mi ? sizce bu yanlis bi mantik mi ?
    buket hanim aciklamaniz icin tesekkurler. biz daha farkli hazirliyoruz ve sunuyoruz. bol salcali ve tereyagini yogurtlu mantinin ustune dokuyoruz. gerci o gun onun icin hazirladigmiz tabagi istemeyip benim tabagimdaki bol soslu mantiyi istemesinden kaynaklandi.

    • Servet Bey Merhaba,

      Dediğiniz gibi glisemik indeksi yüksek besinleri dengelemek ve/veya t.k.ş. nin fazlaca yükseltmemek için posalı besinler etkin bir rol alıyor. Ama aynı zamanda posa bol yağlı ve proteinli bir öğünde kana doğru zamanda kan şekerinin geçmesine de destek veriyor.

      Ama en doğru yol bu tarz öğünlerde insülin pompası olan bireylerin yayma bolus yapmaları. Öyküm’e de buradan sesleniyorum. Kalem insülin kullanan bireyler belli bir kısmını pompadaki gibi ilk saatlerde kalanı da 3-4 saat sonra yapsa ne olur?

      sevgiler

  21. Diyabet hakkindaki coğu bilgiyi blogunuz sayesinde ogrendim ve ogreniyorum. Neden-sonuc iliskisi ile dusununce birbiriyle çelisiyo gibi gorunen bu iki bilgide muhakkak dogru. ama nasil sorusuda insanin zihnini kurcaliyor. Bildigniz gibi Yag protein ve posa sindirimi yavaslatiyor. Fakat posanin suyla siserek hacimsel olarak genisleyip tok tutma gibi bi fonksiyonuda var. Acaba diyorum suyun yaninda yagida emerek nispeten sindirimi hizlandirici bi etki mi yapiyor.

    • Servet Bey Merhaba,

      Bir nevi dediğiniz gibi posa etki yapıyor. Ama bu işe tam destek olamadığı için de özellikle pompa kullananlar yayma bolusla olası sürprizleri engelliyorlar.

      Kalem de pompadaki yayma bolus kavramı otutturulabilmi bilmîyorum. 16 Şubat’ta işinin uzmanlarına sorarız. Kî bence yapılabilir.

      Sevgiler

  22. Bende bu konuda bir şeyler daha söylemek istiyorum. Bence konunun başlığı hatalı girilmiş. Olması gereken aslında “OMNİPOD TÜRKİYE DE YAPILSIN”.
    Bu bu kadar zor bir şey değil bence, artık bir çok teknoloji mevcut bir insülin pompası o kadar karmaşık bir şey değil, 15 yıldır bilgisayar programcılığı yapıyorum ve buradaki matamatiksel hesaplamardan çok daha zor hesaplar yapıyoruz. İş bir firmanın birkaç elektronikçi ve bir kaç programcı ile işe başlayıp amerikayı tekrar keşf etmeden kolları sıvamasına kaldı. Sonuçta bu bilgisayar programının yapacağı tüm işlemleri zaten biz yapıyoruz, ne kadar karbonhidrat yediğimizi ne kadar insüline ihtiyacımız olduğunu hesaplıyoruz. İnsanlar arabaları için her türlü yazılım ve mekanik icatları buluyorlar fakat nedense iş insana geldiğinde her şey ikinci plana atılıyor. Yazık bu memlekete, nerede bizim ilaç firmalarımız, promosyon olsun diye ilaçlarını yazan Dr’ları yurt dışına göndereceklerine bence paraları bu tür araştırmalara harcasınlar.
    Offf çok doluyum daha yazacak o kadar şey varki, neyse herkese sağlıklı günler diliyorum.

  23. Çetin Bey merhaba;

    Çok ama çok güzel bir noktaya değindiniz..OmniPod benzeri bir cihaz pekala Türkiye’de yapılabilir..ODTÜ’nün son sınıf makine, elektronik ve kimya mühendisleri dahil böyle bir cihazı rahatlıkla tasarlarlar..Bu çok üstün bir teknoloji kesinlikle gerektirmiyor..

    Arçelik, Beko ve Vestel gibi yerli firmalarımız da rahatlıkla böyle bir cihaz tasarlarlar..OmniPod’un mekanizması güzel olan zaten..Diğer bazı özellikleri hoşuma gitmiyor..Mesela POD içindeki insülini bitirmek zorunda olmak, 3 günde bir değişen POD’u çöpe atmak zorunda kalmak, POD’ların yüksek maliyeti gibi birçok olumsuz faktör var OmniPOD hakkında..

    Şöyle bir cihaz düşünün;

    ** 3-4 günde bir sadece enjeksiyon yani iğne setini değiştirmek zorunda kaldığınız,

    ** PDM cihazı yada akıllı telefonlarla kumanda edilebilen

    ** POD kullanım süresinin en az 1 sene olduğu

    ** POD içindeki İnsülini 4 derecede ve sürekli devinim halinde kullanıma hazır tutan

    ** 1 aylık insülin stoğunu içinde tutan

    ** PDM cihazı kısmında Türkiye’ye özgü yemeklerin karbonhidrat ve glisemik indeks değerlerini veri tabanında saklayan

    vb..vb..

    Böyle bir cihaz pekala tasarlanabilir..Burası Uganda değil..Türkiye, Avrupa’nın en güçlü ülkesi olma yolunda hızla ilerliyor..Ekonomik veriler neredeyse Almanya ve İngiltere düzeyine ulaştığımızı gösteriyor..

    Hal böyleyken böyle bir cihaz için neden elaleme mutaç olalım ? Neden dünya kadar para ödeyelim ? Neden cihazın olumsuz yönlerine katlanmak zorunda olalım ?

    Bence PANCREUM piyasaya çıkana kadar bu cihazın Türkiye’de üretilmesini sağlamalıyız..Bu konuda başta cumhurbaşkanı olmak üzere başbakana ve sağlık bakanına ulaşmak gerekiyor..Bizi dinlerlerse derdimizi anlarlar..Anlayış gösterirler..Ayrıca Arçelik, Vestel, Beko gibi firmaların üst düzey yöneticileriyle irtibat kurmak gerekir..Muhakkak bu yöneticiler içinde Şeker Hastası olan da vardır..Buna eminim..

    Bu konuda elimden geleni yapmaya ve imza vermeye hazırım..Herşeyi Esra Hanım’dan beklememek gerekir..Herkes kendi çapında interneti kullanarak çok şey yapabilir..En azından PANCREUM çıkana kadar OMNİPOD benzeri bir cihazla çok rahat edebilir diyabetli kişiler..

    • Eyüp bey ve çetin bey haklısınız, aslında ülkemiz de bu cihazı üretebilecek bilgi ve birikime sahip nice insan var, ama bunları yapacak girişimde bulunacak insan yok,

      bunun için çok iyi bir ekip ve girişimci birilerini aramak lazım.

      bu fikrimizi burada görüp bu girişime girebilecek bir dünya insan var eminim.
      bakın ülkemizde teknoparklar var ve buralarda bir firma kurarak arge de bulunan firmalara teşvikler var.

      aslında bu işi yapabilecek olan kişilere yol gösterecek birileri olsa illa ki bu tip cihazlar ülkemizde yurt dışında üretileceklerden daha iyi olur kanısındayım…

      isterseniz yeni bir imza kampanyası oluşturup verileri cumhurbaşanlığı, başbakanlık, sağlık bakanlığı ve sgk gibi kurumlara gönderebiliriz. ama bunun için gerçekten iyi örgütlenmek ve sesimizi duyurmak lazım…

      saygılarımla…

  24. Tahtagurusu;

    Cevabınız için teşekkür ederim..İnanın bana OmniPod tarzı bir cihaz geliştirmek için çok büyük zahmetlere yada yeniden firma kurmaya hiç ama hiç gerek yok..

    Arçelik, Beko, Vestel vb gibi firmalarımız bile çok çok rahat bir biçimde üretebilirler emsal bir cihazı..Daha iyisini de rahatlıkla yapabilirler..Hatta ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerimizin son sınıfta okuyan makine, elektronik ve kimya mühendisliği öğrencileri bile daha iyi bir cihaz pekala tasarlayabilirler..

    Burada cumhurbaşkanı, başbakan ve sağlık bakanına durumu izah etmek gerekli bence..Onlara ulaşmak ve durumu anlatmak gerekli..Olur da bir seminer de sağlık bakanına yada O’na yakın bir isme rastlarsam durumu izah edip yardım talep edeceğim..Zaten birşeyler yapılması şart çünkü Diyabet, Türkiye’de resmen salgına dönmüş vaziyette..Her 5 kişiden birinde latent yada klinik Diyabet sözkonusu..Obez Tip-2 Diyabetikler hariç diyabetin kesin tedavisi İnsülin’dir…Bu yüzden OmniPod tarzı kullanımı pratik olan bir cihaz geliştirmek elzemdir..

    Ben eğer istenirse Pancreum tarzı bir cihazın bile ülkemizde üretilebileceğini düşünüyorum..Yani öyle imkansız birşey değil..Bunlar yapılabilir..Bence kendi insülinimizi de kendimiz üretmeliyiz..Herşeyi küresel firmalardan beklemek sadece geçici bir çözümdür..En doğrusu işi bizzat kendiniz yapmanızdır..Böyle olursa hem hasta memnuniyeti ciddi şekilde artar hemde hastaların tedaviye ulaşma maliyetleri çok düşer..

    • haklısınız eyüp bey tabii ki ama benim ki sadece bir düşünce haliyle, bizim ülkemizde ki büyük firmaların bunu yapamayacağını/yapmayacağını düşündüğümden bu teklif geldi aklıma,

      tabii ki kendi insülinimizi kendi cihazımızı üretebiliriz ama sizinde bildiğiniz üzere şuan için ülkemizin birici konuları ağır sanayi üzerine yani tıp ve diğer dallara ayırabilecek pek bi kaynak yok. her ne kadar yerli ilaç için düğmeye basılmış olsa da bence bu ilaç daha basit hastalıklara istinaden yapılacaktır ve diyabetliler sadece yurt dışından gelecek tedavilere gözlerini dikeceklerdir (böyle söyleyeyim belki bir BABAYİĞİT çıkar, gaza gelir 🙂 )

      Sağlık bakanlığı, cumhurbaşkanlığı bizim bu konumuza ne kadar eğilir gerçekten bilmiyorum ama bizim cumhurbaşkanımızın sorunları olan kişilerden çok internet alemi ve çevresindeki kişilerin derdini dinlemekten bize pek sıra gelebileceğini düşünemiyorum, en açığı şu ki, bizim ülkemizde yapılmasını istediğim (sağlık alanında) çoğu şey benim için gerçekten bir ütopyadan öteye geçmiyor.
      biz çok güzel hayaller kursakta bu hayalleri sadece sözde kalacak gibi geliyor. bel ki de bu gecenin bu saatinde ki, karamsarlığımdan kaynaklanıyor bilemiyorum…

  25. Dr.Eyüp bey’in fikirleri çok güzel ve olması gerekenler, fakat ben ilk başlangıçta bu kadarınında gerekmediğine inanıyorum. 2.5 yaşındaki oğlumun her iğne yapışımda acıyor diye ağlamasını duymak istemiyorum artık ve her an değişen kan şekeri düzeyinin ne durumda olduğunu öğrenmek için parmaklarını delmek istemiyorum. Henüz 1 ay oldu bu hastalık ile tanışalı fakat oğlumun parmak uçları şimdiden sertleşmeye başladı. Normalde 8 kere ölçmemiz gereken kan şekerini ne yazıkki 15-20 kez ölçmek zorunda kalıyoruz, bu kadar küçük çocuklarda çok oynak kan değeleri almak normalmiş ve takibi daha zormuş.

    Anlaşılan herkes aynı fikirde fakat bir tek bu işi yapabilecek güçte olan kişiler bu fikrimize katılmıyor.
    Halbuki bu işi yapan firmalar bu işten parada kazanacaklar ve dünya pazarlarına açılabilecekler. Benim anladığım kadarıyla sağlık sektöründe bir iş yapıp onu kabul ettirmek biraz zor, çok fazla bürokrasi içeren yollardan geçmek gerekiyor.

    Bende bu işin cumhurbaşkanlığı veya başbakanlık yoluyla yapılabileceğine inanmıyorum, sonuçta bu iki makam ne kadar güç sahibi olsa da işin içine siyaset giriyor ve buda şu anda bence sadece destek yerine köstek olunmasına neden oluyor. Köprüler yollar yapmak varken neden ufacık bir alet için bu kadar masraf yapılsın. Eminim birçok insanın cumhurbaşkanlığına göndermiş olduğu mail veya mektuplar vardır, bu konu hakkında bir tek cevap alan birisi var mı acaba çok merak ediyorum.
    Kocaeli Üniversitesinin KÖK HÜCRE ve GEN TEDAVILERI ARASTIRMA ve UYGULAMA MERKEZI diye bir yeri var. En son 2011 yılında haber alındı ve o zamanlar büyük umut dağıttılar insanlara. Kök hücre tedavisinden bahs ettiler, şu anda neredeler acaba ve araştırmalar ne durumda. Bu konuda fikri olan varmı.

    Benim şu anda bu iş için maddi gücüm yok fakat olduğu anda tüm gücümü bunun için harcamaya hazırım, bu nedenle olumlu düşünüp hayallerimi taze tutmaya çalışıyorum.

    Teknoparklarda bende çalıştım fakat inanın oralar pekte öyle tekno falan değil, hatta tam tersine komik yerler. Sadece üniversitelerin para kaynağı olarak gördükleri yerler ve ne yazıkki firmaların vergilerini ve personel masraflarını düşürmek için kullandıkları yerler. 25-30 kişinin çalışıyor gözüktüğü yerlerde sadece 5-10 kişi çalışıyor ve vakit dolduruyor.

    Neyse konu yine dağılmaya başladı. Herkese sağlıklı günler diliyorum.

  26. merhaba,
    yerli firmalarımız yıllarca ithal ettiği ürünlerin arkasına kendi markalarını yazdırarak piyasaya sürdüler; migros markalı ürünlerin yapım ve satış şekli gibi. Vestel bir nebze argesi var.
    bilinçli bireyler olarak ülkemizde sağlık dışındada yapılmasını istediğimiz birçok şey ütopya
    Omnipod’un Dr.Eyüp beyin dediği gibi çalışması çok daha güzel olur,olması gerekte zaten. Dünya teknolojisi buna elveriyor.
    bu arada bizim girişimciler atgözlüğü benzeri bir aletle gezdiklerini düşünmüyorum ama dünyada ve ülkemizde böyle bir aletin piyasaya çıkış süresi hiçbir girişimcimizin bekleyemeyeceği kadar uzun,bizimkilerin hemen alıp satması lazım. Yatırım diye birşey yoktur;yatırım teşvik için alınır.Teşvik alınınca yatırım yatar kalır.
    Eğer almanya fransa ve ingiltere 5-10 yıllık bir savaşa girerse almanya tekrar ayağa kalkana kadar türkiye 20 yıllığına lider olabilir sanırım. elinde malı kalmayan,kalanların satılamaya devam edildiği,zenginliği bol ama işleyemeyen,işlenmişi sadece satın alabilen, eğitimsiz bir ülke olarak durumumuz şöyle; politacılarımız 4.dünya ülkerindeki kadar (batı yetişemedi daha), polislerimiz,din görevlilerimiz mühendislerimiz kadar, vs vs … maaş alırken ekonomik veriler açısında sadece dayak yiyen doktarlarımız avrupa standartındadır.
    karamsar değilim, malımı biliyorum; Ülkemizde üretilecek,yapılacak herhangi bir aletide üzerimde denetmeye herzaman razıyım! kayseride bile her türlü malı tamir edebilen bir sanayi varken, radyo kadar teknolojisi olmayan pompayımı yapamayacaklar; verin eski bir hortumlu pompa,kayseri yeni sanayide podu 50-60 gün,iğnesi 8-10 gün kullanımlık “kablosuz pompayı” yapsınlar, yazılımınıda Çetin bey yapsın:)
    saygılar 🙂 mutluluklar

  27. Benim öğrendiğim kadarıyla, tıbbi bir cihaz yapıldığında dünya genelinde otorite sayılan, cihazları test eden ve olur veren bazı kurum ya da kuruluşlara ciddi miktarlarda paralar ödenmesi gerekmekteymiş. mesela bir tansiyon cihazı için onay almak için ingilterede ki bir kuruluşa yüzbinlerce usd civarında ödenen paralardan dolayı, bizim türk firmaları dünya üzerindeki bu onayları almış firmalara yöneliyorlar. belki de bütün mesele bu olabilir….

  28. Taha bey, bence ilk etapta dünyayı düşünmeden türkiye içinde onay alsalar bile yeterli olur derim, nasılsa avrupa birliğide hayal o zaman kendi kendimize yetmeye çalışalım.
    Türkiyede bu kadar çok diyabetli olduğunu insan işin içine girince öğreniyor maalesef. Ne televizyonlarda nede başka yayın kuruluşlarında bu konular hakkında haberler duyulabiliyor. Haberlerde duyduğumuz ve üzerinde durulan konular genelde magazin savaş ve siyaset, fakat sağlık konularına sadece bir ünlü bir hastalıktan öldüğünde haber yapılıyor. Bunun dışındaki haberler gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinden öteye gidemiyor.

    İlker bey yazılımı yapmaya hazırım 😉 hatta kendim için bir yazılım yapmaya başladım bile. Bir şekilde akıllı bir yazılım üretip onun en azından bana yardımcı olmasını sağlayacağım. Sizleri bilmiyorum ama bizde durum çok karmaşık ve hastaneden çıktığımızdan beri bir aşağı bir yukarı oynayan kan şekeri ile uğraşıyoruz. Tamam belki biz bir yerlerde hatalar yapıyoruz fakat bize nedense yaptığımız hatanın ne olduğunu kimse söyleyemiyor, bizden istenen her şeyi harfiyen yerine getirmeye çalışıyoruz.

    • Çetin Bey Merhaba, Yorumunuza yeni cevap yazabiliyorumi kafamı ancak toparlayabildim kusura bakmayın. Aslında haklısınız, türkiye için düşünülsün diyebiliyoruz ama maalesef ki bu iş bu kadar kolay olmuyor. bizim sağlık bakanlığımız, sgk’mız belli prosedürler, izinler olmadan tıbbi cihazların satışına, üretimine maalesef izin veremiyor. Gerçekten çok detaylı bir konu. İzinlerin alınması, Bunların Onaylanması Bizim Ülkemizde uğraşılması takip edilmesi gereken konular o yüzden bizdeki üreticilerin ya da satıcılar burada yapmayı deneyemiyorlar…
      Gerçekten Teşviksiz olmaz ve Denetimsiz olmaz bizim ülkemizde bu iş…

      Aslında çok sevdiğim bir ablamın bir sözü var; “Amerika keşfedilmişken yeniden keşfe çıkmanın bir anlamı yok, Yapılmışı varken neden bir daha uğraşalım diye”…. bu söz çok hoşuma gitti aslında, şimdilik en azından daha fazla gelişene kadar bu cihaz Türkiye’ye gelse kullanmaya başlasak daha sonra zaten ülkemiz geliştikçe ve feraha kavuştukça bu tip cihazlar, ilaçlar zaten bizde üretilecek bizde satılacak. ülke olarak biz de bu pazara sağlam adımlar atacağız diye düşünüyorum.

      çok fazla başınızı şişirdim. kusura bakmayın…

      saygılarımla…

  29. Çetin bey merhaba,
    bizde yaklaşık 15 ay önce tanıştık tip-1 ile, ilk aylarımız aşırı düzensizdi. şimdi geriye doğru baktığımızda yaptığımız hataları görebiliyoruz. maalesef ülkemizde birçok hasta tanışmadan itibaren aynı sıkıntıları yaşıyor. 15 ay önce ilkerin yaşadığını Çetin neden yaşıyorki, aşırı saçma… benim bulgu,uygulama ve sonuçlarımdan hareketle neden size kurumların bir faydası olmuyor. anladığım/bildiğim kadarıyla hiçbir hastanede hastalara ilişkin detaylı bir veritabanı yok. ilk tanıdan sonra hastanede yatılan günler ve 3 aylık kontrollerdeki veriler, dosyanıza yazılan.
    her hasta kendi sistemini üretiyor; siz kod yazmaya başlamışsınız mesela, bende ilk günden beri kan şekeri değerleri, insülin oranları vb bazende yediğimiz yemekleri excel’e günlük aktarıyorum. bilirsiniz excelde her türlü grafiği çıkarabilirsiniz. günlük, haftalık aylık … Eren’in grafiklerinde oluşan bozulma nedeniyle yaklaşık 1 ay önce tek başıma kahvaltıyı 45 CHO’ya indirip, öğleyi 55 CHO ya ve insülini üçten dörde çıkarırken hazırladığım excel tablosunun çok etkisini/faydasını gördüm. bu noktada ülkemizde satılan KŞ ölçüm cihazları yanında aktarım düzenekleri ve proğramlarının her hastaya mutlaka verilmesinin farz olduğunu düşünüyorum. bu arada hiçbir diyabet firması bana aktarım aletinin pahalı vs olduğunu söylememeli; yapılacak bir yazılımla aletsiz (cep telefonuna dahi) PC lere aktarım yapılabilir, bütün maliyet yazılım+ufak bir chip yada kablo olmazmı. hasta başına 3-5 TL/ömür.
    Sizi gayet iyi anlıyorum, anladığımı düşünüyorum. ilk başlarda ben aşırı isyanlardaydım. Bugün şu şekilde düşünüyorum; çok basit bir teknoloji ile insanlar rahatlatılabilir ancak küresel pazarda birilerinin ürün satması gerekiyor ve bu ürünleri sırasıyla satacaklar. bugün ülkemizde kablolu pompa ve insülin kalemleri teknolojisi var.amerikada kablosuzlar vs . şimdi türkiyeye amerikadan sonra kablosuzu sonra yapay pankreası vs vs gelecek. her şey sırasıyla ülkemizde ve diğer dünya ülkerinde satılacak, para kazanılacak. şuan belki birileri yapay pankreası kullanıyor olabilir ama bize daha gelemez , gelmemeli.
    saygılar , mutluluklar 🙂

  30. esra hanım,

    merhaba bile demeden diyabet hakkında “bizim ne yapılabilir? dediğimiz noktada sizin hayata geçirdiğinizi görmek”insana hem umut veriyor hem tembellik getiriyor :).

    şaka bi yana emeklerinize tüm diyabetik aileler müteşekkir buna emin olun.

    Belki haberiniz vardır T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde “diyabeti durduralım” projesi var.Niyet güzel olmakla birlikte proje şimdilik çok brokratik.Ve dar kapsamlı.

    Benim fikrim şu birlikte sosyal medyadan cumhurbaşkanına ulaşırsak;hem proje diyabetliye hitap eder hale gelir,hem diyabet hakkında daha samimi ve pratik bilgiler paylaşılır,bu katkılar karşılığında biz diyabetik aileler de istklerimizi cumhurbaşkanlığı himayesinde daha gür haykırabiliriz.Bence projeyi elegeçirip kendimize evirelim 🙂

    • Sayın D.Ali,

      Tembellik getirdiği konusunda sizinle aynı düşüncedeyim. Mesela yorumları bile okumayan birçok arkadaşımız avr aramızda. Soru-cevap yaparak cevaba kısa yoldan ulaşılmaua çalışılıyor. Bu da yorucu oluyor elbette 🙂

      Diyabeti Durduralım projesiyle ilgili yazılarımız var blogta. Ama sizin gibi ben de bu çalışmanın oldukça başarılı olduğunu düşünmüyorum. Ama hiç yoktan iyidir mantığı ile en azından şükrediyorum 🙂 Aslında hep beraber bu projenin başındakilerden randevu alıp görüşmeye gidebiliriz. Aklımda olan konulardan biri bu. Ama 1-2 ay içerisine ancak hayata geçirebiliriz diye düşünüyorum. Çünkü inanın tek başıma hem özel sektörde çalışıp hem de DiyabetimBen.com un hayatına devam etmesini sağlamak oldukça zor oluyor. Diyabeti Durduralım projei liderlerinden nasıl randevu alırızı araştırıp bilgileri buradan paylaşmaya çalışacağım.

      sevgiler

  31. Sayın Avcı,
    Projeyi biraz kurcaladım ve çıktılar;
    1-Üç yıl sürecek bilinçlendirme projesi
    2-Projenin İletişim Koordinatörlüğü’nü üstlenen Dörtok & Bersay Sağlık ve İyi Yaşam İletişimi Başkanı Aydın Dörtok
    İletişim:Tel: +90 212 337 51 00
    Faks: +90 212 337 51 00
    E-posta:derya.adin@bersay.com.tr
    3-Projenin ana yüklenicisi Türkiye Diyabet Vakfı
    İletişim:Tel: 0212 296 05 04
    Fax: 0212 296 85 50
    Email: turkdiab@turkdiab.org

    Çıkarım:Ne yazık ki proje;haberin olmadığı bir günde, vakfı gazetenin internet sayfasına haber yapacak,cumhurbaşkanlığı konuyla ilgili imajı verecek ve belki bi kaç şehrin en görünen yerinde koca koca afişler asıp yoldan geçenlere ücretsiz ölçüm yapacak nitelikte.yada ben yanlış anladım:)Proje tehşis öncesiyle ilgili gibi anladım.Asla küçümsemiyorum sadece beklentim büyüktü:)

    Yapılabilecekler:Bu projeden diyabetliler olarak bir şey koparamaz mıyız?Elbette olabilir projenin adını kullanılarak bazı makamlara diyabetlilerin sorunları da iletilebilir.Projeyle konulan iyi niyetten cesaret alarak brokratik engellerin kalkması ve araştırmaların desteklenmesi konusunda talepler ifade edilebilir.

    son olarak:hem özel sektörde çalışıp,hem blogla ilgilenmek zor demişsiniz;bilmem farkında mısınız?internet erişimi olan her diyabetik ailenin kahramanısınız.kahramanların serzenişte bulunmaya hakkı yoktur:).Bilmem kaç kişi doktordan duyduğu “şeker hastası”cümlesiyle kaybolduğu “bilinmezlik karanlığından” bu blogda ki samimi cümlelerin ışığında çıktı.

    saygılar

    • Ali Bey Merhaba,

      Öncelikle affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum. Doktor musunuz?

      Proje konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Proje ilk çıktığında ben de çok etkili bir çalışma olacağını düşünüyordum. Ama kan şekeri ölçmekten öteye gidemedi. Diğer yandan da okullardaki öğretmenlere bir performans kriteri olarak sunuldu ‘diyabetli öğrencilere iyi bakılsın diye!!!’. Böyle bir yaklaşım benim hoşuma gitmedi açıkçası. Diyabetli çocuğa iyi bak ödül verelim.

      Bu arada kahraman olarak hedefim süper kahraman olmak değil 🙂 Orta seviye bir kahraman olmak. Eğer bu tarz projelere de el atarsam süper kahraman olarak devam etmek zorunda kalacağım hayatın beni mutlu etmeyeceğini düşünüyorum. İnsan Kaynakları Sorumlusu olarak çalıştığım şirketimde kariyer yapmak beni daha mutlu edecek gibi görünüyor 🙂

      Diyabeti Durduralım Projesi ile ilgili meclisteki etkinlikler için birkaç davet almıştım ama gidememiştim. Belki proje koordinatörleriyel iletişme geçip projenin içerisinde olmak iyi olabilir. Düşünmek lazım nasıl olur diye 🙂

      sevgiler

  32. Sayın Avcı,
    Doktor değilim,”D” ön ismimin ilk harfi:).

    Elbette ki sizden daha fazlasını beklemek büyük haksızlık olur ki kendi hayatınızdan sizi mutsuz edecek kadar fedekârlık etmeniz burda sizi takip eden,seven insanları da üzer.
    Ben yanlış ifade ettim,demek istediğim:blok,projeler,haberler,iletişim,..gibi hepimizi ilgilendiren konularda birlikte sorumluluk alınırsa daha etkin olunabilir.Öneri olarak;online iletişim kanalı kurulabilir,blog yöneticileri olabilir,her şehirden temsilciler belirlenip sorumluluk dağıtılabilir,döküman paylaşımı sağlanabilir,…(bunları ilgili moderatörler organize edebilir)
    Özetle asla “bütün işi siz yapın”demek istemedim ama (inanın tek başıma hem özel sektörde çalışıp hem de DiyabetimBen.com un hayatına devam etmesini sağlamak oldukça zor oluyor)cümlesini görünce biraz duygusal bi çıkışla kendimi yanlış ifade etmişim.:)burası tüm diyabetik aileler için önemli taktir edersiniz ki.

    • Ali Bey Merhaba,

      Bu yorumunuz konuyu anlamama daha da yardımcı oldu. Nazikçe cevap verdiğiniz için teşekkür ederim 🙂

      Dünkü organizasyonumuz sonrasında aslında her ildeki arkadaşımıza bazı sorumluluklar verebiliriz düşüncesi bende de oluştu. Özellikle Çerkezköy’den Naciye Hanım ile sohbet ettikten sonra.

      Bu hafta içerisinde bloğumuzda il temsilcileri ve sorumlulukları neler olmalı gibi planlamalar yapmaya çalışalım. Hatta sadece bir başlık altında il temsilcileri ve sorumlulukları neler olmalıyı hep beraber tartışalım. Ne dersiniz?

      Böylece her ilden bir arkadaşımız ilerleyen zamanlarda kamu kurumlarıyla görüşmelerimiz olduğunda bize destek te verebilirler.

      sevgiler

  33. Bencede esra hanim tek basina herkese kosuyor ama neticede oda bi insan makina degil..ayrica bu site madem hepimizin ortak sitesi maddi olarak da bi kisi degil hepimizin bi takim sorumluluklari olmasi gerekir o nedenle bu platformun yukunun hafifletilmesi icin herkesin uc bes kurus yardimci olmasi gerektigini dusunuyorum,en azindan durumu olanlarin lutfen bu konuda da esra hanim dusuncelerini paylassin yardim yapmak isteyenler icinde bi takim bilgiler verilsin..

    • Alp Eren Bey Merhaba,

      Şimdiden söyleyim. Bu işin parasal yönü olmamalı. Maddi konuları firmalardan hallederiz. Ben ne olursa olsun blog ve çalışmalar adına da olsa bloğumuzdaki kimseden para çıkmasını istemem.

      Buradaki yükten kasıt beden ve beyin yükü. Bu yükü hafifletir ve herkese bölersek şahane olur.

      En iyisi benim açacağım başlığı beklemenizi öneririm. Şimdi yatmaya gidiyorum. Youtube’a skype görüşmesinin videosu yüklenmeye devam ediyor. Daha %62’de 🙂 Umarım kalkınca yüklenmiş olur.

      sevgiler

  34. Eveeet Eveeet işte demek istediğim buydu 🙂 Bu oluşumu hep birlikte daha ileriye taşıyabiliriz. ve esra abla gün gelirde birgün bana dermisin acaba. taha senin yüzünden bu haldeyiz diye 😀

  35. Vay vay vay.. 🙂 “revolution type 1″(devrim tip1)
    not:kavramsal bi tartışma başlatmak istemem isteyen inkîlap desin. 🙂

    şaka bi yana bende de diğer arkadaşlar gibi tatlı bi heyecana kapıldım bile :)başlığı bende heyecanla bekliyor olacağım.
    Bakın şimdiden söyleyeyim yarın kontrolümüz var bi kaç günde seyahat etmem gerekecek bu yüzden takip edemezsem sonra bana “iş kalmadı” demeyin asla kabul etmem 🙂
    Esra Hanım,Taha ve Alp Eren Bey sizleri şahit yazdım 🙂 ..

    • Ali Bey Merhaba,

      Devrim Tip 1 tercihtir 🙂 Eşim ile çook güldük.

      Siz gelene kadar başlığı açmayız. Tarih alalım. Ne zaman dönüş 🙂

      Devlet kurumu gibi olsaydık keşke. Herşey yavaş ilerleseydi 🙂 Merak etmeyin. Size bir iş mutlaka buluruz.

      sevgiler

  36. esra hanım ,sizin yükünüzü azaltmak adına (en az yüzde otuz 🙂 ) size mail yada burdan sorduğum soruları ali beye ya da taha beye sorabilirim 🙂 burdan başlayabilirsiniz mesela 🙂

    • Alp Eren Bey,

      Mailleriniz bana bir yük gibi gelmiyor 🙂 Merak etmeyin.

      Ama kafanıza takılan bir konu varsa bence blogta sormak ve cevap beklemek daha doğru olur. Çünkü mailleşme sadece sizin ve benim aramda.

      sevgiler

  37. Alp bey doğru söylüyorsunuz hemen aklıma gelen bir şeyi paylaşmak istiyorum
    Mesela site içerisinde belirli kişilerin görevleri ve sayfaları olabilir, sorulacak sorular ne ile alakalıysa o kişilerin sayfalarında ki yorumların altına yazılabilir ve ilgili kişi hemen haberdar olup soruyu yanıtlayabilir.

    bu fikir birden fışkırmış olup, hemen yazıya alınmıştır ve geliştirmeye açıktır. 😀

    saygılarımla…

  38. taha bey ben daha çok cahilim bu konuda ,daha yeni 1 ay önce öğrendim tip 1 olduğumu yaşım 30 .. biraz tez canlıyımdır ,birde alışık olmadığım bi durum insülin nedir iğne falan filan çok dibe vurdum bu konularda ve esra hanımın canını çok yaktım saolsun ne sorduysam hiç ikiletmeden cevap verdi ona müteşekkirim ama artık yüzüm yok 🙂 o yüzden böyle bi şey söyledim şakayla karışık umarım yanlış anlamamışsınızdır ..

    • Alp bey abicim Est. bu konuda alınganlık yapılacak birşey yok. ben de uzun zamandır Esra ablayla bu konu hakkın da konuşuyorum. sizin de desteğinizle sanırım bir sonuca bağlayacağız inşallah… 🙂

      Sağolsun esra abla benim de sorularımı halen ilk gün ki gibi hiç gocunmadan cevaplamakta. ki zaten kendisi de daha iyi biliyor diyabetim ben ailesinde ki özel insanlarla tanıştığımdan bu yana hem hayatım hem düzenim değişmekte ve bunu ben kendilerinin yaydığı enerjiden olduğunu düşünmekteyim. birazcık yağ yakacak olursak, Teşekkürler Esra Abla, Teşekkürler Diyabetim ben Ailesi. İyi ki varsın(ız)…

  39. valla aslında güzel olur bence de taha bey kardeşim 🙂 bende yardımcı olmak isterim ama pek bişi bilmiyorum bu konularda ,öğretici değilde öğrenciyim diyabet konusunda ,bu arada omnipod inşallah türkiyeye gelir 🙂 (böyle bağlayayım ki esra hanım kızmasın konuyla yorumun ne alakası var diye ) 🙂

    • tabii tabii yorumun altına illa ki konuyla alakalı bir şeyler yazmak lazım 🙂

      biz de ümit ediyoruz, uğraşıyoruz omnipodun gelmesi için. bakalım kısmetse ya biz ya da torunlarımız görecek bu ve bunun gibi cihazları 🙂

  40. omnipodun podu biraz kafamı karıştırıyor benim mesela bi tişört falan giysek karnımızda ceviz var gibi duracak şu insülin pompasının bi cep telefonu gibi olan aparatının en küçüğünü bulsam hemen alıp taktırıcam aslında ,kadınlar o cihazı gizleyebiliyolarda işte biz erkekler için biraz zor ,bele falan takılıyo o da bi gıcık oluyo gibi,şöyle yapsam olurmu acaba şu baldır varya iç tarafa taktırsam baldırımada o cihazı bağlasam olurmu acaba ?

    • Omnipod evet dediğin gibi ceviz büyüklüğünde fakat biraz bol giyindiğinde görünmüyor. ayrıca şuan ki pompalar, göbekten ya da koldan takıldığında çok sıkı elbiseler giyilmediği sürece pek belli olmuyor…
      mesela ben infüzyon setimi göbek bölgesine bağlamaktayım ve cihaz ya belimde kemerime, ya kot pantolonumun cebine takılı ya da pantolonumun cebine koyuyorum yani açıkcası öyle çok ta belli olmuyor…

  41. borusu belli oluyodur ama taha kardeşim mesela nasıl yapıyosun bi fotoraf çekip bana gönderebilirmisin yada bacağa bağlama fikri nasıl ben dar giyiniyorum genelde çok salaş sevmiyorum giyinmeyi ,pantalon kot giyerim biraz bol giyerim ama tişörtleri falan çok aşırı dar değilde biraz dar giyerim..

    • Alp Eren Bey Merhaba,

      Medtronic pompa Omnipod’a göre oldukça hantal. Ve kablolu. Ben göğüs arama sütyenime takıyorum. Ve dar kıyafet giymesem de az da olsa belli oluyor.

      Omnipod içinse aynı durum geçerl olabilir. Ama eğer kemer ve baldır kesimlerinde kullanılırsa çok belirgin olmayacağını düşünüyorum. Amerika’dan Nazlı estetik açıdan sıkıntı olmadığını özellikle vurguladı. Ki zatene Omnipod ar-ge çalışmaları sonrasında cihazın kalınlığını azaltmış ve daha ince formu şu an piyasaya çıkmış. Umarım Omnipod gelir de bir de daha ine olan bu formu da gelir 🙂

      sevgiler

  42. Eğer Esra Hanım’a yardımcı olabilir ve gurup halinde hareket edersek OmniPod pekala Türkiye’ye gelebilir..Herşey birlik olmamıza bağlı..Ben Sağlık Bakanlığı’ndaki yetkilileri ve müfettişleri görünce duruma aktaracağım 3 aylık teftişler sırasında..

    Bunu karşılamak zorundalar sonuna kadar..Pancreum cihazı piyasaya çıkana ve tamamen yaygınlaşana kadar..

    Tamamen ticari nedenlerden ötürü diyabetli insanları 80’li 90’lı yıllardan kalma geri kalmış bir teknolojiye mahrum etmek etik dışıdır..İnsanlığa aykırıdır..

    • Değerli Arkadaşlar,

      Şu an Omnipod ile ilgili yapmamız gereken birşey yok.

      Omnipod’un ana firması Insulet. Insulet’in Avrupa distribütörü Ypsomed. Ypsomed’in Türkiye distribütörü ise Trimpeks.

      Ben firma yetkilileriyle görüştüm. Firma çalışanlarından Bünyamin Bey ise cihazın Türkiye’ye getirilmesi için araştırmalar yapıyor. SGK ödemesi olsun olmasın Omnipod’u Türkiye’ye getirme kararı almışlar. Umarım mevzuata takılmaz. Ya da Insulet zar zor Ypsomed’e Omnipod distribütörlüğü verdiği gibi Trimpeks’i de zorlamaz.

      sevgiler

  43. Esra hanim o zaman insallah gelir 🙂 videodan baktimda baya bi kaba gibiydi iste diger pompalari kadinlar sutyenine falan sakliyoda erkekler bele takiyo taha bana kotunun cebine koydugunu soyledi onu gorusecektik aramis beni 🙂 yeni gordum ,ben aradim teli kapali sanirim karadayi yi izliyo 🙂

  44. Şahitlikler için tek tek teşekkür ederim.Aslında dün sabah da telefondan yorum gönderdim ama gelmedi bi türlü,android de kendi internet tarayıcısını,dolphini,opera yı denedim olmadı.yorum gönderebilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.:)

    Alp Eren bey şu ara yollardayım ama daha sonra emrinize amedeyim.Tabi bu konuda Esra hanıma katılıyorum blogda konuşursak hem yanlış yapmayız,hem tüm dostlar faydalanır.

    Arkadaşlar yorum yazamasamda bloğu takip etmeye devam ediyorum.Esra hanım “devrim sayfası” 🙂 benim yüzümden gecikmesin zamanında açılsın ben takip ediyorum,fırsat buldukça da yazarım.
    not:bence ilk devrim şehidi sayın Dr.Eyüp Aybek’in “Dr.” u olacak. 🙂
    sayın Aybek biliyoruz ki bizi seviyorsunuz,bende sizi seviyorum o yüzden lütfen teftişlerde biraz dikkatli olun.Zira güzel ülkemde müfettiş olabilmek için taşlaşmak gerekir. 🙂

    Son olarak dostlar yurdun çoğu bölgesinde ağır gribal salgın var,
    salgın eğer temelde birde diyabet varsa Zatürre başlangıcına çevirebiliyormuş!Lütfen ihmal etmeyin,daha hassas olun.Değerli doktorlarımız daha doğru aydınlatır elbet.
    not:Gribin ağır geçmesinin sebebi diyabet değil. Dr.Deniz Oğuz(Göğüs Hastalıkları) beyin dediğine göre;temelde herhangi bi rahatsızlık varsa bu grip daha ağır geçiriliyormuş.

    Omnipod Türkiye’ye ge-le-cek!.. 🙂

  45. DEVLET BÜYÜĞÜ YARDIMI ŞART. SİVİL TOPLUM HAREKETİ ANCAK BİZİM HANTAL BÜROKRASİYE ETKİ ETSE. ZAMANINDA DEMİREL GİBİ BİR BÜROKRAT YİNE BİRİ YARDIM ETMELİ. ABDULLAH GÜL OLUR SAĞLIK BAKANI OLUR YADA PENSİLVANYADA BİRİNE YAKINLIĞI OLANLARDA OLUR. BİRİ BU HAYRI YAPMALI.

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: