Bu yazıdaki bilgileri Arkadaşım Diyabet’in Facebook sayfasından ve Prof Dr Şükrü Hatun’un Twitter hesabından aldığımı belirtmek isterim.
Hani ben de ara ara neden Doğu ve Güneydoğu’da diyabetle ilgili kamplar yapılmıyor diye İstanbul’da oturmama rağmen isyan ediyorum ya. Ki bana Doğu ve Güneydoğu’dan gelen maillerde de aynı isyan var. Ben İstanbul’dan kalkıp farklı illere gittiğimde buralara da gelin, bizi unutmayın diyenler de çoğunlukta.
Arkadaşım Diyabet Kampı her yıl İznik’te yapılırken aynı şekile her yıl Diyarbakır’da da yapılıyor. Hatta dün kamp başladı.
Diyarbakır’ındaki kamp 2011 yılında bu yana da devam ediyor.
Güneydoğu Anadolu il ve ilçelerinden, Adana ve Elazığ’dan 80 civarında çocuk ve genç kampa katılıyor. Afyon, Ankara, Kocaeli, Erzurum, Adana ve Elazığ’dan gelen hekim, hemşire ve diyetisyenlerin desteğini de belirtmekte fayda var.
Maalesef bu bölgede tip-1 diyabetini iyi yönetebilen çocuk sayısı oranı Batı’ya oranla daha az olsa da Arkadaşım Diyabet Kampı sayesinde daha iyi yönetmeleri için destek verilmekte.
Umarım her sene ve hiçbir şekilde sekteye uğramadan Arkadaşım Diyabet Kampı Diyarbakır’da olmaya devam eder. Özellikle orada yaşayan çocuklarımız ve aileleri için bu fırsatlar oldukça önemli ve değerli.
Arkadaşım Diyabet internet sitesini takip ederek her yıl yapılan bu kamplardan haberdar olabilirsiniz.
Diyabetimben.com’dan da buralardan onlara selamlar olsun 🙂
İnsülin enjeksiyonu hakkında Afyon kampa katılan Nur Hemşire eğitim verirken bir kare.
Hacettepe’den Diyetisyen Sabriye Hanım beslenme ile ilgili eğitim verirken.
Bu resimde Aleyna Avcı ile tanışıyorsunuz. 11 yaşında. Doğduğundan bu yana tip-1 diyabetli. Ve insülin pompası kullanarak tip-1 diyabetini daha iyi yönetmeye başlamış.