Aşının çocuklarda şeker hastalığına etkisi var mı?
Aşağıdaki iki araştırma yapılan araştırmalardan sadece bazısı.
1996 yılında Yeni Zelanda’da araştırmacılar 1988-1991 arasında 6 haftalık ve üstü olan çocukların aşılandığı Hepatit B aşı kampanyasından sonra çocuklarda diyabet hastalığının %60 artış gösterdiğini gördüler.
Finlandiya’da onlarca yıldır aşılama devam etmekte.
Ulusal Sağlık Enstitüsü’nde daha önce araştırmacı olarak çalışan Dr. J.Barthelow Classen aşı ve şeker hastalığı arasındaki bağlantıya dikkat çekiyor.
Hükümetin aşı takviminde yaptığı değişikliklere kadar 4 yaşın altındaki çocuklarda şeker hastalığının senelerce aynı olduğunu belirtiyor. 1974 yılında 3 aylık ile 4 yaş arasında toplam 130.000 çocuk Hib ve menenjit aşısı oluyor. 1976 yılında hükümet var olan boğmaca aşısına yeni bir boğmaca aşısı daha ekliyor. 1977-1979 yılları arasında insüline bağımlı diyabet (İBD) olan Tip-1, 1970-1976 yıllarına kıyasla %64 artıyor.
Yapılan bütün aşı değişikliklerinden sonra ise toplamda ise çocuklukta şeker hastalığı %147 artış gösteriyor. 1980 yılında KKK ve Hib aşısının da eklenmesiyle 5 ile 9 yaş arasında çocuk şeker hastalığı oranı %40 daha artış gösteriyor.
Ben de çocuğuma menenjit aşısı yaptıktan 10 gün sonra bronşit ve 1 ay sonra havale, arkasından tip*-1 diyabet tanısı. Hep kafamda bu soru vardı. Çünkü menenjit aşısından sonra çocuğum bir türlü kendine gelememişti. Şu anda 3 aylık bir bebeğimiz var. Acaba aşı yaptırmasam mı?
Tereddütteyim Esra Hanım. Lütfen herkes bilgilerini paylaşsın. (Görsel kaynak: akdenizhospital.com )
Yusuf Bey
bu konuyu bende daha önce bi yerde okumuştum. aşıların büyük bi ilaç pazarının payı olduğunu ve yaptırmamak gerektiğini . çok ilginç gelmişti. pekte dikkate almadım.ve iki kızımında tüm aşılarını yaptırdım. küçük kızım 1 yıldır tip1.şimdi bu yazılarıda okuyunca acaba diyorum…
merhaba. benimde oğlum 4 yıldır tip 1,ve bütün aşılarını bende yaptırmıştım.benim oğluma kadarda sülalede tip 1 yoktu.
Bu konuda benimde fikirlerim var. Kızım 2000 doğumlu o zaman üçlü karma aşılar (içlerinde ne var hatırlamıyorum) diye aşılar çıkmıştı. Hatta devletin yaptığı aşıdan daha iyi ve yanılmıyorsam içerisinde menenjit aşısı da var diye özel alıp yaptırmıştık. Bunun kızımın hastalığı ile bağlantısı olup olmadığını zaman zaman düşünüyorum. Bizm Ailemizde de dedelere kadar, öncesini bilmiyorum, şeker yok. Aslında tip 2 dahi yok.
ükemdeki insülin firmalarını araştırın…aynı zamanda aşı üreten firmalar olduğunu göreceksiniz.TİP 1 bulaşıcı değil,her yıl yayılıyor,neden…bir araştırmada bu hastalığa bir virüsün neden olduğu belirtiiyordu ama bu virüs vücuda nereden giriyor???
insülin sektörü müthiş bir pazar..ve müşteri lazım..hemde hiç bırakmadan ömür boyu…şöyle düşünün..yüzbin doz aşıdan yüz dozuna bu virüsü koyun ve hiç sorunsuz yüz tane müşterin olsun..şans(!) kime vurursa..aksini ispat edene kadar benim tek düşüncem bu..Kurban ettiler çocuklarımızı üç kuruş kazanmak için..sebep olanlar Rabbimden bulsun..
Ticadi boyutu büyük bende böyle düşünüyorum once hastalık sonra tedavi ama sebep hiç bilinmiyor .bu bebek aşıları benide düşünduruyor.sebebi belli olmayan hastalığın detavisi nasıl olur.çocuklarimizin geleceğiyle oynuyorlar.
maalesef mahkumuz cocuklarimizi hepatitten olumden menenjitten olumden veya ileri derece zeka geriliginden nasil koruyacagiz var mi elimizde çare?
bu korumalari saglayanlar cocugumuzun omur boyu zihinsel ozurlu olarak yasamasini engelleyip omur boyu insulin bagimlisi olarak yasamasini sagliyorlarsa tercih sizin.
ya kendiniz oturup kendi asilarinizi virussuz gelistirirsiniz ya da cocuklarinizin hayatiyla boyle oynatirsiniz yapacak ucuncu bir sey yok. akliniza sokun.