Deri Altına Yerleştirilecek İmplat

Haberler&GelişmelerDeri Altına Yerleştirilecek İmplat

Deri altına yerleştirilecek implant ile İnsülin tarih mi oluyor?

Yeni deri altına yerleştirilecek İmplant ile kan şekeri seviyesini iğne olmadan kontrol edebiliyor.

article-2545180-1AECC19600000578-257_634x393

İnsülin  enjeksiyonları devrimsel implant cihazı sayesinde, yakında tarih olabilir. İngiliz bilim adamları tarafından geliştirilen bu cihaz aynı bir pankreas gibi insülini kan dolaşımına aktarabiliyor. Karın bölgesinde insülini kana en ideal zamanda ve miktarda  aktaran bölgeye bu implant yerleştirilerek insülin iğnelerinden kurtulunabilir.

  • Kol saati büyüklüğündeki bir cihaz karın bölgesinin içine yerleştirilebiliyor,
  • İnsülin rezervuarını bir jel ile bulunduğu bölgede tutabiliyor,
  • Vücuttaki kan şekeri yükseldiği zaman jel sıvılaşıp insülinin pankeraste olduğu gibi kana geçmesini sağlıyor,
  • Kan şekeri seviyesi düşüşe geçtiği zaman jel tekrar sertleşip  rezervuarı tekrar kapalı hale getiriyor rezervuarın 2 haftada bir doldurulması gerekiyor,
  • İnsan üzerindeki deneyler 2016 yılında başlayacak ve ilk implant yerleştirilip 10 yıl içinde milli sağlık servislerinde yerini alacaktır.

Yeni karınsal implant  diyabetliler için insülin enjeksiyonun sonunu getirebilir. İmplanttaki rezervuar cildin dışına uzanan bir bölme ile her iki haftada bir yeniden doldurulabilir. Kol saati büyüklüğündeki cihaz  Leicester bölgesindeki montfor üniversitesi bilim adamları tarafından geliştirildi.

Bu tedavi yönteminin diyabetli hastalar için en iyi  yenilik olduğunu söylemek mümkün. Bu yöntem hastaların diyabetin kontrolünü kendileri yapma zorunluluğunu ortadan kaldırılması anlamına geliyor.

article-2545180-1AEC538600000578-328_306x423Profesör Joan Taylar, Leicester bölgesindeki Montfor Üniversitesi Eczacılık bölümü profesörü. Cihazın sadece insülini manuel iğne uygulama zorunluluğu gidermek ile kalmayıp her dozda en ideal miktarda insülini yapacağını söylemiştir.

Aynın zamanda Profesör Joan Taylar; ‘Kan şekerini etkili bir şekilde kontrol ederek, komplikasyonları azaltabilmeliyiz. Bu testleri başlatmak için yatırım yapmaya çok yakınız diabeti kontrol etmek topluma saat başı 1 milyon pound dan fazla bir miktara patlıyor. Bundan daha fazlası komplikasyonları tedavi etmek için harcanıyor.’ şeklinde açıklamada bulunmuştur.

İnsan testleri 2016 yılında başlıyacak ve bulunduğu 10 yıl içerisinde milli sağlık servisinde yerini alacaktır. Ameliyat ile yerleştirilen implant içinde  insülini  sertleşip yumuşayabilerek tutan bir rezervuar barındırmaktadır.

İmplant Profesör Joan Taylor tarafından bulunmuştur. Kendisi diyabet için en iyi tedavi yolunun hastanın kendi şekerini artık kontrol etme ihtiyacının kalmaması ve kontrolü implantın yapması olduğunu söylemiştir.

article-2545180-1AEC5FE200000578-824_634x333

Araştrımacılar cihazlarının milyonlarca diyabetliyi  yukarıdaki gibi olan insülin enjeksiyon yönteminden ve kötü diyabet yönetiminin getirdiği komplikasyonlardan kurtarmasını umud ediyorlar.

article-2545180-1AEC536500000578-666_306x423Kandaki şeker oranı yükseldiğinde jel sıvılaşıp insülini vücuda aktarır. Adeta pankreas davranışlarını taklit eder. İnsülin kan şekerini düşürürken jel sertleşme reaksiyonu göstererek tekrar rezervuarı kapatır. Bu günde 4 kere insülin yapma ihtiyacını ortadan kaldırırır

Bu tedavi bütün tip 1 ve bazı tip 2 diyabetlileri günlük insülin ihtiyacını gidermeye yardımcı olur.

Profesör Taylor bu cihazın ucuz ve basit olduğunu ve şeker hastalarının günlük iğne çilelerini sona erdirme potansiyeline sahip olduğunu söylemiştir.

 

 

 

 

Çeviri için Sayın Mustafa Çalışkan’a çok teşekkürler. Mustafa Bey’i hatırlamak için İlk HbA1c Testim ve Hissettiklerim, Savaş ve Biraz da Gülelim yazıları sizlere yardımcı olacaktır. Yazı kaynak: http://www.dailymail.co.uk/

 

11 YORUMLAR

  1. Günaydın Esra Hanım,

    Güne böyle güzel bir haberle başlamak süper oldu 🙂
    Ben insanoğlunun diyabeti çözeceğine ve artık iptidai bir yöntem olan insülin enjeksiyonuna çare bulacağına eminim..Yeter ki “bazı güçler” önümüze engel olmasın..

    • Merhaba Damla Hanım,

      Gizli güçlere fazla inanmıyorum 🙂 Son bulmasa da yöntemlerin değişmesi kaçınılmaz olacak.

      Umarım bu tarz haberler hayata geçer 🙂

      sevgiler

  2. Bencede çok güzel bi haber inşallah hızlandırılırda daha cabuk başlar ama fiyatının pahallı olmadığını yazıyorda türkiyeye gelince prasüdürlerden dolayı o bize pahallıya gelir,ama gelsinde nasıl gelirse gelsin….

  3. 10 yıl çok uzun bi süre, bu bi nevi yapay pankreas gibi….yapay pankreas daha erken geleceğine göre bunun bi anlamı yok….off yorulduk artık bu diabetten bi an önce gelir de hayatımıza yön veririz bi organımız zarar görmeden inşaalllah

  4. Oğluma tip 1 tanısının konmasının 3. günü..bu aralar en çok şey yaptığı şey ise hastalık hakkında bilgi sahibi olmak öğrenmek..inşallah daha kısa zamanda hastaların hizmetine girer..

  5. Gizli güçler ve prosedür konusunda kim ne derse az. O yüzden ben …………………………………… diyorum çünkü siz arkadaşların, hayal gücüne güveniyorum. 😉

  6. Herkese Merhaba,

    Bloğumuzdan Mustafa Çalışkan Sevgili Prof Dr Joan Taylor’a e-mail göndermiş. Joan’dan gelen İngilizce cevap mailini ve Mustafa Bey’in bu mail üzerine bana gönderdiği e-maili sizinle paylaşıyorum.

    Tüm yoğun araştırmalarına ve çalışmalarına rağmen her maile yanıt vermesinden dolayı kendisini tebrik ediyorum. Zira Türkiye’den bazı doktorlar mail, telefon araması ya da mesajlara dahi cevap vermiyorlar. Çünkü çok yoğunmuşlar 🙂

    Merhaba Esra Hanım,

    Gelen cevap aşağıda.

    Özet olarak denemelerin 2016 da baslayacağına medyanın biraz farklı yansıttığını dolayısı ile herkesin cok umutlandığımı söylüyor.

    cihaz yeni nesil bir pompa olmadığı için ameliyatla yerleştirileceği için dedikleri gibi 2016 da insan testleri başlıcakmış cihaz üzerindeki gelişmelerden memnun olduklarını ve bu konu ile ilgili ilk gelişmeleri elden e mail gönderenlere bildiriceğini söyledi bakalim 2016 da neler olur?

    saygılar

    Hello Mustafa,

    Thank you so much for writing to me…. I really appreciate it. Like quite a few of the people who have written this week, you are having a difficult time with your diabetes.

    We are not ready to try this our in humans yet. Let me explain.

    We have worked on this for some time and hope to start on a two year pre-clinical programme. At the end of this, if the results allow, we might be allowed to undertake preliminary clinical trials. The whole thing takes time because the whole device has to go in surgically and so is not just like using a new kind of pump. I need to explain this because many people have taken the article in the newspaper to mean that recruits could try it very soon. The two years mentioned in the article is the possible start of a very tentative process in man, but I’m very pleased with the progress and hope it will come to pass. Just don’t want to get hopes up inappropriately.

    I have promised that I will re-contact everyone with a bit more detail and so you will hear again soon.

    Joan Taylor

    M Joan Taylor PhD MRPharmS
    Professor of Pharmaceutics
    Leicester School of Pharmacy,
    Faculty of Health & Life Sciences,
    De Montfort University
    Leicester LE1 9BH

  7. Merhaba Esra hanım yani bu cihaz deri altında olacak ve 2hafta bir insilun yenilenecek medronigin cihazı gibi değil işallah bu cihazdan da daha iyisini bulurlar çünkü artık kesin çözüm istiyoruz medronigin cihazı kötümü derseniz hayır kötü değil en azından hergün iğne yapmak iyi ama artık kesin çözüm istiyorum ben kendi adıma :):)

  8. merhabalar ben servet evet tüm doktorlarımıza teşekürlerimi sonar ve gizli güçler dediyimiz parayı sevenler yani birde insanı sevseler ne olur evet kızım 6 yaşın da insülün kulanıyor dünya benim olsa ne olur ben onun yanın da kahvaltı yapamıyorum yaptığım da içim parçalanıyor ya o gizli güçlere ne demeli boğazların dan aşağı lokma gidiyormu veya gider mi ? herkese selamlar

  9. evet birtek ölüme çare bulunmadı bununda çaresi bulunacak buda tıbbın başarısı rabbim tüm doktorlarımıza kuvvet ve daha iyi çalışmalar versin tüm hastalarada çare derman versin sabır versin saygılarımla

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: