Diyabetin Su Çiçeği İle Mücadelesi
Birkaç gündür yazmak isteyipte vakitsizlikten yazamadığım kızım Sıla’nın su çiçeğiyle olan mücadelesini sizlere kısaca anlatmak istedim diğer diyabet çocuk ve ailelere tecrube olması babında.
Yaklaşık 14 gün önce sılanın ayak parmakları arasında sivilce benzeri iki kızarıklık çıktı. Biz havaların sıcaklığı yeni alınan ayakkabıların etkisi diyerek o günü atlattık. Ertesi günü kızarıklıklar büyümüş ve su toplamıştı. Bunu gördüğümüzdeki ruh halimizi anlatamam. Aklımıza o an neler gelmedi ki anlatamam. oysa daha önce duymuştuk ayak komplikasyonlarının çocuklarda ve şeker düzeyleri iyi olan hastalarda oluşabilek en son şey olduğunu. ama yine de çok panikleyip hemen bi sağlıkçıya ulaşmaya çalıştık. Akşam olmasına rağmen diyabet hemşiresine ulaşabildik. sağolsun çok rahatlattı. bu tür bi komplikasyonun Sıla’da oluşmasının imkansız olduğunu söyledi.
O gece Sıla’nın ateşi tavan yaptı. Duş, sirkeli su vs. Sabah kalktığımızda kızımın yüzünde sırtında karnında çiçekler güller açmıştı. Annem gelip Sıla’yı o halde gördüğünde gülümseyerek; korkmayın. Herr çocuk gibi Sıla da su çiçeği çıkartmış dediğindeki bendeki rahatlamayı anlatamam.
4 gün kadar ana sınıfına göndermedik karabalık ortamlara dışarıya çıkartmadık çok sıkıldığında ılık su ile banyo yaptırdık çiçeklerini kaşımaması için he türlü şaklabanlıklar yaptık çok kaşınıyor kaşındığında özellikle yüz bölgesinde kalıcı izler bırakıyor 1 haftanın sonunda çiçekler soldu ve izler kayboldu.
İşin diyabet tarafına gelince felaketti. aynı gün içerisinde her zamanki beslenme ve insülin dozajları ama sonuç şeker ya dip te yada tavan aynı gün 60 ve 340 gördük. su çiçeği çıkartalı 2 hafta oldu ve yeni toparlaya bildik bu da bizim için farklı bi tecrube oldu bu süreçte dr. yardımı tel aldık kaşıntıyı azaltıcı pomad ve ateş düşürücü kullandık bunun dışında bişey yapmadık.
( Çiçekli ve şeker kızım sıla tüm şeker arkadaşlarına slm eder )
Hoşça ve sağlıcakla kalın.
Dursun Hançer
Dursun Bey Merhaba;
Gerçekten büyük geçmiş olsun. Her insan için normal olan süreçler diyabetli söz konusu olduğunda tam bir işkence’ye dönüşüyor. Bu süreçlerde başarılabildiği ölçüde sakin olmak bir diyabetli yakını olarak bize düşen en büyük görev aslında. Çünkü diyabetli yakınının yarattığı herhangi bir stres, diyabetli’ye 2 hatta 3 misli olarak geri dönebiliyor. Umarım bu tarz süreçleri sorunsuz bir şekilde hayatımızdan çıkartabiliriz.
Kolay gelsin.
Dursun Bey Merhaba,
Sıla çiçek açmış 🙂 Ama geçti bitti en azından. Kan şekerleri de eminim kısa sürede yoluna girecektir.
Maalesef bu tarz enfeksiyonel hastalıklar sonrasında kan şekerleri böyle mahvoluyor.
Sıla’yı öpün bizim için 🙂
sevgiler
Geçmiş olsun..
çiçekli ve şeker Sılaya 🙂 iyiki yazdınız dursun bey bizde 3 hafta önce su çiçeği olduğunu bilmediğimiz bir delikanlı ile hafta sonu aynı havuzda ve birkaç saatde aynı yatakda Talha ile yanyana bıraktık 2 gün sonra su çiçeği olduğunu öğrendiğimizde acayip gerilmiştim .Bulaşacağını düşünüp bir kaç gün stresini çektim 🙂 başımıza neler geleceğini düşünüp durdum, tecrübe ettiklerimizi paylaşmamız cok güzel..Esra hanım burası size seviyorum bloğu 🙂
Dursun bey merhaba;
Öncelikle Sılayı öpüyor ve geçmiş olsun diyor ve de sizleride tedavi süresince göstermiş olduğunuz özveri içn kutluyorum.
Su çiçeği çok iyi bildiğim bir hastalıktır ben 16 yaşında geçirmiştim inanın çok zor bir süreç yaşamıştım.Ama kızımı az kaldı kaybediyorduk 2 yaşlarındaydı su çiçeğine yakalandığında;üçüncü gündü ve hiç unutmam bayramdı.Sabah yataktan kalkan kızım aniden yere yığıldı ve yürüyemez hale geldi hiç bir uzvunu oynatamıyordu.Kendi doktoru yazlığına gitmişti.apartopar getirtik ve uzun süreç başladı.On tane profösörün konsültasyonu neticesinde beyinciğe yerleşen su çiçeği virüsünün yol açtığı hiç bir müdahale yapılamıyacağı,felç durumunun geçip geçmeyeceğinin meçhul olduğu kararına varıldı.Bunun üzerine kendi doktoru yurt dışından getirtmiş olduğu insan kanından elde edilmiş antikor iğnesini yaptı ,bağışıklık sistemini kuvvetlendirmekti amaç .Tam bir ay tamamen doğal enerji içerikli besinlerle beslenen kızım kilo almaya ve rengi düzelmeye başladı ve de bir sabah o unutulmaz an yaşandı yatağından doğrulup üç adım attı bana doğru.sonra düştü ama o anın mucizesi ve benim haykırışlarım anlatılamaz.Sonra bir hafta içinde herşey geçti.Şimdi mi ?25 yaşında ve evli.O’nu çok seviyorum…..
Allah kimseye bu tür acılar yaşatmasın,tekrar geçmiş olsun.
Merhaba Dursun Bey
Çok geçmiş olsun.Umarım en kısa sürede şekeri de düzene girer.
Benim de Eren adına en büyük korkularımdan biri böyle su çiçeği, kabakulak gibi ateşli, döküntülü hastalıklara yakalanması.Basit bir gripal enfeksiyon bile tüm düzenimizi altüst ederken böyle durumlarda ne yaparız diye düşünürüm bazen.Eninde sonunda tüm çocuklar gibi bizim şekerler de geçirecek bu çocuk hastalıklarını tabii de dilerim yakalandıklarında en az zararla, olabilecek en kısa sürede kurtulurlar 🙂
Dursun Bey ve Sıla cım;
çok geçmiş olsun o şeker mi şeker kıza 🙂 enfeksiyon maalesef bir diyabetlinin kabusu.. ne yazık ki.. bağışıklık sistemimiz harap durumda olduğu için en ufak bir gribi bile zor atlatabiliyoruz.. ne güzel ki Sıla nın sizin gibi duyarlı bir ailesi var.. ne mutlu O na… eminim ki bundan sonra da hep yanında olursunuz… bilinçli bir şekilde ilerlediğimiz sürece emin olun bize bizden başkası zor yardım eder.. doktorlar da dahil.. çünkü bu hastalık bilinçliliği ve dikkati hayat felsefesi haline getirilmesi ile doğru orantılı.. hani Esra hanım demiş ya eskiden; ben seni mutlu etmek için hayatımı feda ettim ama sen beni hep yarı yolda bıraktın diye 🙂 işte öyle biraz bencil bir hastalık ama biz onu yola getirmeyi başarabiliriz… onu kandırabiliriz… bizi üzmesine izin vermeyelim… Sıla yı çok öpüyorum 🙂 çok tatlısın Sıla cım fotoğrafta 🙂
mutlu mutlu ANlar herkese…
SILACIĞIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN BEBEĞİM , KÜÇÜCÜK YAŞINIZDA BU MÜCADELEDE DİM DİK AYAKTA KALABİLDİĞİNİZ İÇİN ŞÜKÜRLER OLSUN ..
Arkadaşlar iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim sıla adına. Kızım bu süreci atlattı çok şükür bu gün şeker düzeyleride çok iyi.
[…] Bir de su çiçeği geçirdiğimiz sancılı dönemimiz: http://www.diyabetimben.com/2013/05/22/diyabetin-su-cicegi-ile-mucadelesi/ […]