Diyabetli Bireylerde Ayak Kontrolü
Kendime sorduğumda da her akşam ya da en azından haftada bir ayak altımı kontrol ediyor muyum? Hayır 🙂 Ancak bir sızı ya da ani bir durumda bakma ve podoloğa gitme ihtiyacı hissediyorum. Ama gerçekten ayaklarımızı belirli bir rutinde kontrol ediyor olmamız gerekiyor.
Bu aralar nasır oluşumuyla ilgili sorular gündeme geldiği için de sizlerle paylaşmak istedik.
Diyabetliler her gece yatmadan bir ayna yardımıyla ayak altlarını kontrol ederse, olası sorunları çok erken yakalayarak diyabetik ayak sorunları yaşamaktan kurtulabilirler.
Diyabetik Ayak’ın başlıca sebebi; ayak altında oluşan ancak hissiyet kaybı nedeniyle hissedilmeyen yara ve yine zamanla yaraya dönüşen nasırlardır. Nasır oluşumu ve nasır tedavisi için dikkatli olmak ve kendi başımıza bir çözüm üretmiyor olmamız lazım. Nasırlarla karşılaşıldığında; kesinlikle kesici aletler ya da nasır sökücülerle çıkarmaya kalkışmamak gerekir.
Diyabetliler bu durumlarda doktora danışmalı ve sadece doktorun önerdiği kremleri kullanmalılar.
Tabii yara iyileşmesine en iyi gelecek şey, daha kontrollü bir kan şekeri dengesidir.
Görsel kaynak: http://www.adhd-syndrome.com/7-tips
Bazen kontrol etmem gereken şeyleri fazlalığı gözümde dahada çok büyüyor. Hasta olduğun iççin bazı ufak ağrıları bile bir çok farklı şeylerede yorabiliyorsun. Sonrası malum stres. Ama iyi ki bu ve buna benzer siteler var ki yanlız olmadığın hissi ile rahatlıyorsun .:) Paylaşımlar için teşekkürler.
Buğra Bey Merhaba,
Tip-1 diyabet hayatımızdan çıkmadığı sürece ne olursa olsun bunları yapmak zorundayız.
Ben en ufak ağrımı şekerime yoran eşim Eşref’i de anlamıyorum ama aslında haklı. Her şey şu şeker ile ilgili maalesef 🙂
Biz burdayız ve umarım size iyi bir yol arkadaşı oluruz 🙂
sevgiler