Uzun zamandır yeni bir projeyle karşınıza geleceğimizden bahsediyorduk. Günlerce çalıştık. Kafa yorduk. Beğenmedik tekrar denedik. Logo tasarımından, site görünümüne kadar ince eledik, sık dokuduk ama en sade halimizle de karşınıza çıktık 🙂
Ama sonunda bitirdik ve sizlerle de paylaşmak istedik.
Bildiğiniz gibi ben ve Eşref son birkaç aydır düşük karbonhidratlı ve sağlıklı beslenme adına ciddi adımlar attık. Hayatımızda daha birçok şeyi değiştirdik. En temel olarak da değişen satın alma alışkanlıklarımız ile birlikte besin tercihlerimiz de farklılaştı. Direkt karbonhidrat alımını azaltarak, dolaylı aldığımız karbonhidratı da belli bir seviyede tuttuk.
İşte tüm bu tecrübelerimizi herkesle paylaşmak adına bir diyabetimben.com kuruluşu olarak dkhayat.com‘u açtık. dkhayat.com‘da kronik yaşan şekilleri (diyabet, çölyak vb) olanlarla birlikte, zayıflamak isteyen, daha sağlıklı bir beslenme şeklini tercih etmek ve hatta yaşam şekli haline getirmek isteyenlerin bilgi ve tecrübe aktarımı yapılacak. Ama en temelde mutfaklarımıza düşük karbonhidratlı, rafine şekersiz ve en doğal haliyle yaptığımız tarifleri yayınlayacağız. Hatta düşük karbonhidratlı beslenmek isteyenlere örnek olsun diye tabaklarımızın fotoğrafını çekip rehber olacağız 🙂
dkhayat.com‘u hemen hemen tüm sosyal medya kanallarından da takip edebileceksiniz.
Bu vesileyle dkhayat.com bize ve tüm takipçilerimize hayırlı olsun 🙂 Umarım güzel bir enerjimiz olur.
test
merhaba Esra hanım. benim de 5,5 yaşında ve 2,5 senedir tip 1 diyabetli bir oğlum var .Hastalığının ilk dönemlerinde bende oğlumu düşük karbonhidratla beslemeye özen gösteriyordum. Piriç, bulgur, ekmek pek yedirmemeye çalışıyordum. Endokrin doktorumuz, yaptığımın yanlış olduğunu çocuğun gelişip, büyümesi ve günlük yaşam aktivitesi için de bu tür karbonhidratlara ihtiyacı olduğunu ve mutlaka diyet listemizdeki karbonhidratların altına düşmeden her öğünde yemesi gerektiğini söylemişti.Şimdi ben her öğünde mutlaka bize verilen ortalama 50-55 karbonhidratın altına düşmemeye çalışıyorum. Bazen sadece ızgara et yese bile yanında ekmek yedirip buda gerekliymiş diye o karbonhidrat miktarını tamamlamaya çalışıyorum. Acaba bu yaptığım yanlışmı bilemiyorum.Yemekleri sağlıklı bir şekilde pişirmeye özen gösteriyorum. Bu düşük karbonhidratlı beslenme çocukların gelişimi için uygun mu acaba?
Arzu Hanım Merhaba,
Doktorunuz doğru söylemiş. Çocukların gelişim gösterebilmeleri için her grup besinden uygun miktarlarda alması gerekiyor.
Gelişimini tamamlamış bizler ise düşük karbohndiratlı beslenebiliriz. Bu kişisel düşüncem çünkü bilim dünyasında dahi bu konu halen tartışma konusu.
sevgiler