Aslında 21 gün geçeli çok oldu. Ancak ben duruma alışmış bir şekilde devam ediyorum.
Unutanlara hatırlatma: Bir şeyden vazgeçmek ya da kendinize çeki-düzen vermek istiyorsanız 21 gün kuralını hayatınıza sokmanız gerekiyor. Bu süre insanın yeni durumuna alışma süresi. İlk 21 günden sonraki 21 gün ise biraz daha sancılı geçiyor. İşte o sancılı dönemden de başarılı çıkarsanız yeni alışkanlıklarını elde etmiş oluyorsunuz.
Ortalama 25 Nisan’dan bu yana da beslenmem, insülin ünitelerim ve kendimi iyi hissetmem konusunda başarılı gidiyorum. İnsülin dozlarım oldukça azaldı. Ortalama 32 ünite günlük insülin miktarım bulunmakta. Beslenmem derseniz fena değilim. Sabah yoldayken 3-4 yudum kefir içiyorum. Evde yapmaya başlamadım. Marketten aldığım kefiri içiyorum. Kahvaltıda ise artık 30 değil 15 gr karbonhidrat alıyorum. Yanına koyun peyniri, domates ve salatalık. Öğlen ise dolaylı olarak yoğurt ya da salatadan alıyorum karbonhidratı. Yanında da köfte ya da diğer kırmızı etlerden tercih ediyorum. Öğleden sonra ara öğünde ise ya kepekli galeta ve peynir ya da yaş meyve ya da salatalık tüketiyorum. Akşam ise yine eve giderken 3-4 yudum kefir. Akşam yemeklerinde ise; yoğurt, kırmızı et ve salata. Bazen kepekli pirin ya da kepekli makarna ya da meyhane pilavı ya da evimize yeni giren kinoa ile pilav yapıyorum. Akşam yatmadan aldığım ara öğünlerde ise genelde meyva.
Kan şekerlerim ise birkaç kez 200-300 arası oldu ama sebebini bildiğim için hemen çözüm ürettim.
Aynı zamanda gün içerisinde çok su içmediğimi de fark eden biri olarak artık bol bol su içmeye çalışıyorum. 64.4’e düştüm 🙂
Açlık krizleri artık çok nadir geliyor. Geldiği zaman da salatalık ve yoğurt ile hissiyatı gidermeye çaba göstermeye çalışıyorum.
Kan şekeri ölçümü ve aldığımız karbonhidrata göre doğru insülin dozunu yapmak bizler için oldukça önemli. Şu anda bunları iyi bir şekilde yürütebiliyorum ama tek yapamadığım spor. Umarım tekrar yüzmeye de başlarım 🙂
Unutmadan: ben yoğurdu hep evde yaparım. İnsülin dozlarım iyi ayarlandığı için de genelde düşme olmaz. Ancak kan şekeri dengesiz giden bireyler yoğurt tüketince kan şekerlerinin iyi gittiğini söylerler. Hatta insülin miktarlarının da düştüğünü vurgularlar. Yoğurdun içerisindeki yağ kan şekerinin geceden sabaha düşmesini önler. Aynı zamanda meyvalar ile tüketildiğinde kan şekerini daha dengeli yükselmesini de sağlar. Ancak tip-1 diyabetimi bugüne kadar geçirmedi. İnsülin dozlarımı da düşürmedi. İnsülin üniteleri iyi ayarlanmayan bireylerde mucize besin gibi düşünülse de tip-1 diyabeti çözmemektedir.
Gayet saglikli besleniyorsunuz. Sadece birkac önerim olacak. Aksam yemeginde sebzeyi çok tuketirseniz vücudunuzda su toplar sabah tartıda büyük rakam görebilirsiniz. Tatlı krizleri içinde tarçınlı süt iyi geliyor.
Halime Hanım Merhaba,
Aslında tabak tabak salata yemiyorum. Bir porsiyon kadar daha doğrusu bir kase kadar tüketiyorum. Sebze konusu hakkında bahsettiğiniz şekilde bir bilgim olmadığı için de şaşırtıcı geldi bana.
Tarçın ve sütü hiç denemedim. Öyle bir anda tecrübe ederim 🙂
sevgiler
Esra Hanım merhabalar,
Sabah ve akşam kefir içiyorum demişsiniz. Şekeri düzenleyici etkisi mi var acaba? Bir de tadı nasıl? Haa bir de karbonhidrat değeri nedir?
Çok soru sordum yine 🙂
Sevgiler…
Damla Hanım Merhaba,
Besin etiketini hatırlayamadım maalesef. Akşam bakarım evde. Şeker konusunda direkt bir etkisi yok. Ancak çocuklarda büyümeye, biz yetişkinlerde ise bağırsak düzenleyici olarak olumlu etkisi bulunmakta. Ayranın daha kıvamlı formu. Tadı da ekşi. Ekşi ayran içmeyi severim ama kefir içmek biraz daha zor oluyor 🙂
Aynı zamanda http://www.diyabetimben.com/turkan-hanimin-kefir-tarifi/ linkindeki yazıyı da okumanızı öneririm.
Çok sormuyorsunuz. Merak etmeyin 🙂
sevgiler,
Damla Hanım Merhaba,
250 ml olan kefir 12.25 kh içeriyormuş.
sevgiler,