Injex = İğnesiz İnsülin Enjeksiyon Sistemi

Genel BilgilerInjex = İğnesiz İnsülin Enjeksiyon Sistemi

Injex adında insülini iğnesiz yapmaya yarayan bir alet varmış. Ben ilk defa duyuyorum. Twitter’dan bir takipçim Abdullah Damar’ın eşi ve kızı diyabetli (şeker hastalığı) olduğu iğnesiz insülin enjeksiyonu sordu.

Konuyla ilgili bilgim olmadığını ve Injex ile ilgili bir yazı yazıp konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımdan bilgi alabileceği ilettim kendisine.

Injex yani iğnesiz insülin enjeksiyonu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarım tüm detayları hakkında bilgi verebilirse sevinirim.

http://xpeople.blogcu.com/ignesiz-insulin-simdi-turkiyede/4068719 linkiden Injex ile ilgili aldığım yazıyı da sizlerle aşağıda paylaşmak isterim;

İnsülin enjekte etmede yeni metot.

Özellikle yaşı küçük diyabetliler için harika çözüm. Artık iğne olma korkusu tarihe karışıyor.

Kullanım Alanları; İnsülin enjeksiyonlarında (Diyabetliler), dişçilikte lokal anestezilerde, kanser tedavi ilaçları enjeksiyonlarında, alerji ilaçları enjeksiyonlarında, büyüme hormonu enjeksiyonlarında, anti-aging enjeksiyonlarında, çocuk aşılarında, sünnetlerde, trombosis önleme tedavilerinde, heparin enjeksiyonlarında, veterinerlikte vs.

Yumuşak, güvenli, etkili, hafif ve kullanımı kolay olan INJEX İğnesiz Enjektör Sistemi, yaygın olarak kullanılan insülinlerin yanı sıra diğer ilaçları ve aşıları , iğne kullanmadan derinin altına enjekte eder. İğne kullanmak yerine, INJEX tek kullanımlık ampulün ucundaki küçük girişten, kesintisiz bir ilaç akışı sağlamaktadır. Enjektör’ün sağladığı basınç bir saniyeden az bir sürede güvenli ve rahat enjeksiyon temin ederek ilacı derinin içine deri altı hücrelerine enjekte eder. INJEX’in en az iğneli enjektör kadar etkili olduğu klinik olarak kanıtlanmıştır.

INJEX Başlangıç Kiti, derhal kullanmaya başlamak üzere, gerekli tüm parçalarıyla birlikte, uygun şekilde donatılmış olarak elinize ulaştırılır. INJEX enjektör’ü, kompakt ve kullanımı kolay olup, yeniden ayarlama kutusu her enjeksiyondan önce enjektörü yeniden ayarlar.

Dayanıklı olmaları için tasarlanan enjektör ve yeniden ayarlama kutusu iki yıllık garantiye sahiptir. Steril ve tek kullanımlık ampüller, doğru dozajı temin edip kaza sonucu iğne batmalarını ve imha etme endişelerini ortadan kaldırır. Steril, tek kullanımlık şişe adaptörleri standart ilaç şişelerine uymakta olup ampullerin iğne kullanılmadan doğrudan şişeden ilaçla dolmasına imkan verir.

Başlangıç kiti de tüm sistemin portatif ve gizli olmasını sağlayan uygun bir taşıma çantasıyla size ulaşacaktır.

56 YORUMLAR

  1. Esra merhaba,
    yaklaşık 20 yıl kadar önce ben de buna benzer bir sistem kullandım. iğnesiz bir kalemdi ve insülini yüksek basınçla cilt altına gönderiyordu. çok pratik olmadığı için uzun süre kullanamadım. bacağıma enjekte ettiğimde bacağımı yerinden zıplatmıştı, ondan sonra vazgeçmiştim. tabi aradan çok uzun zaman geçti, belki yeni nesil iğnesiz kalemler daha pratik olabilir. sevgiler…

    • Mehtap Hanım Merhaba,

      Bilgilendirme için teşekkürler.

      Ben bilmediğim için hem kendim öğrenmeye hem de bu konuda bilgi almak isteyen kişilere bilgi vermiş oluyoruz böylece.

      Ben de biraz ordan burdan topladığım bilgileri tek bir yorumda yazmaya çalışacağım.

      sevgiler

  2. İğnesiz insülin enjeksiyonu ile ilgili http://www.diyabetiz.com‘dan aldığım yorumu sizlerle aşağıda paylaşmak isterim.

    Yorum: Madem öyle şüpheleriniz var tecrübelerimi sizinle paylaşayım o zaman… Çünkü bu alet bende yaklaşık 3 aydır var ve kullanıyorum.

    Öncelikle iğnesiz mi? Evet, iğnesiz. Mantığı insülini deri altına emdirme üzerine. Öncelikle öyle gördüğünüz gibi 2 parçadan oluşan bişey değil.. Aparatları biraz fazla…

    Kullanımı çok çok pratik değil… Kalem çoğu kişiye kalem daha pratik geliyordur ve gelecektir.

    İnsulin yaparken bu cihazla önce cihazın metal kısmını kabından çıkarıyosunuz kutusundan… Sonra insulin kaleminin ucuna taktığınız insulin aktarma aparatıyla injexin şırıngasına çekiyorsunuz. Şırıngayı metal cihaza takıp emniyetini açıp göbek üzerinde bir noktaya bastırıyorsunuz. Sonra düğmesine basınca sesten korkarsanız cihazı aleti bi yana fırlatıyorsunuz.

    Ben kullanımını ögrenene kadar biraz insulini heba ettim.. Tam bastırmadığım için insulini dışarı akıttığım oldu.

    Bu cihazı alırken kalem yerine günlük kullanım için alırsanız biraz hayal kırıklığına uğrarsınız. İğne yükünü azaltmak için alırsanız güzel.. Zira her yerde çıkarıp gerekli işlemleri yapamıyorsunuz. Ben hem kalemi hem İnjex i beraber taşıyorum

    Diger bi önemli nokta ise; eğer insulin üniteleriniz 10 dan fazla ise bu mered acı verebiliyor. Yalnız acısı da bi başka. İğne gibi saplarken, çıkarırken yada çıkardıktan sona devam eden bi acısı yok.. Öyle ki sadece bir anlık sağlam bi acı hissi verebiliyor.. Beni piskopat yaptı.

    Bu kısa acılar esnasında göbeğinizde morarmalar olabiliyor. Ne yalan söyleyim kalemden daha çok morarttı şimdiye kadar.. Ama ben biraz fazla bastırıyorum ondandır..

    Sözün özü; kullanmasını ögrendiğiniz zaman güzel bi alet oldugunu anlıyosunuz ve verdiğim paraya değdi diyebilirsiniz..

    Ben aldım, çok yogun kullanmıyorum ama ignenin yerini alması bile yeter. İğne yükü bakımından rahatlamış durumdayım..

    Cihaz uzun süredir piyasada. Ortalama maliyeti 350-450 arası.. Ve belli aralıklarla aparatlarını almanız lazım.. Bu da demektir ki sık sık kullanırsanız yaklaşık 2 ayda bir 50-60 ytl gideri var..

    hepinize sevgiler (gönderen adilh » Pzr Eyl 21, 2008 7:33 pm, Bu yorum http://www.diyabetiz.com/forum/viewtopic.php?start=0&t=106'dan alnımıştır.)

  3. Güzel bir paylaşım..Gerçekten iğne korkusu olan insanlar için iyi bir gelişme..Hatta bu cihazın daha gelişmişi ABD’de üretilmiş..Patent aşamasındaymış galiba..Umarım bu cihazın ”kan alma işlemine yarayan” değişik bir versiyonu da üretilir..Çünkü koca koca adamların sırf iğne korkusundan ve kan görmek istememelerinden dolayı istenilen tahlilleri bile yaptırmadan kaçtıklarını biliyorum..Hiç ummayacağınız insanlar hemde..Onlar için süper bir gelişme..Tabii ”kan almaya yarayan ve acı vermeyen bir cihaz” da üretilirse..

    Ama diyabetik hastalar için farklı düşünüyorum ben..Eminim diyabetik insanlar için ”bu aleti alayım da iğne acısından kurtulayıM” diye düşünenler olacaktır..Onlara tavsiyem şu :

    Sakın ama sakın insülin pompanızı terkederek böyle bir aleti kullanmaya kalkışmayın..

    Çünkü insülin pompası, mevcut tedaviler içinde en iyi olanıdır..Hem kullanım kolaylığı sağlar hemde çalışma prensibi açısından sağlıklı bir insanın pankreasını aynen taklit eder..Doğru kullanıldığında vücudunuzda taşıdığınız aparat dışında sağlıklı bir insandan farkınız kalmaz..

    O yüzden ”ille de insülin pompası” diyorum, başka da birşey demiyorum :))

    • Eyüp Bey Merhaba,

      Injex hakkında benim bir bilgim yok. Bilgisi olan kişiler olabilir diye bu yazıyı yayınladım. Bilginiz varsa bizi de daha doğrusu Injex2i merak edenler için bizimle paylaşımda bulunabilirseniz sevinirim.

      Bence de sizin de bahsettiğiniz üzere insülin pompası diyabette şimdilik gelinen son nokta. Ve pompa kullanımı kan şekerinin daha düzenli ve HbA1c değerlerinin daha düzgün çıkmasını sağlıyor.

      sevgiler

    • Eyüp Bey , Merhaba
      Nerelerdesiniz ? :))) Pompa konusunda neler neler yaptık , kapıyı siz açtınız sonra kayboldunuz . Omnipod ile ilgili yaptıklarımızı takip ediyorsunuz değil mi? Neden hiç yorum yapmadınız ? :)) Umarım kampanyamıza katılmışsınızdır . Ben de gerekli başvuruları yapacağım demiştiniz bir gelişme olabildi mi?
      Sevgiler,

  4. injexin tanıtımı ve satışı türkiye genelinde başlatılıyor injex iğnesiz ve acısız bir şekilde deri altına ilaç enjektesini sağlar diş ağrıları için ağrı kesici olarak kullanılabilir şeer hastalığında iğnesiz enjeksiyon sağlar ayrıca estetik alanında yurt dışında talep edilen bir üründür yüze acısz bir şekilde dolgu yapmaya yarar talebiniz olursa eczzcınıza veya dokturunuza bildirn ürünün yaygılaşmasına yardımcı olun

      • merhaba esra hanım benim kardeşim 16 yaşında yaklaşık 8 yıldır tip 1 diyabet tedavisi görüyor ama çok uyumlu bi hasta değil insülin yapmak istemiyor biz hangi tedavi yöntemini uygulamalıyız bilemiyoruz her yöntemin avantajı ve dez avantajı var bu konuda bilginiz yada tavsiyeniz varmı bize yardımcı olurmusunuz

  5. ben diyabet hastası değilim ama teyzem diyabetli bende onun yaşadığı zorlukları gördüm hergün vücuduna iğne yapması gerçekten zor buyüzden bu konuya ilgiliyim

    • Sayın Arya,

      Cevabınız için teşekkürler.

      Injex te neticede enjeksiyon sisteminin bir formatı. Enjeksiyon yerine pompa gibi araçlar hayatı bence daha da kolaylaştırıyor.

      Ve bununla beraber Injex kullanıcıları öğrenme ve uygulamada güçlük çektiklerini belirtiyorlar. Kişiden kişiye değişen bir durum da olduğuna eminim.

      Sevgiler

    • Servet Bey,

      Deneyimlerinizi bekliyoruz bu durumda. Ama ilk kullanımlara dikkat edin. İlk zamanlar deneyimsizlikten havalarda uçabiliyormuş injex 🙂

      sevgiler

  6. Uyarınız icin tesekkürler. bir iki gün icinde elimizde olur sanırım. ilk önce kendi üzerimde denemek istiyorum. 2 ünite içme suyu enjekte etsem bi zararı olmaz sanırım:)

    • Servet bey içme suyu yerine eczanelerde Serum Fizyolejikler var onlardan kullansanız bence daha sağlıklı olur. ne kadar ambalajlı su alsak ta içinde ne olduğunu bilmiyoruz, en azından eczanelerde satılan S/F daha sağlıklıdır diye düşünmekteyim…

  7. injex 1 gün içersinde elime ulaştı. internetten kullanımla ilgili biçok video izlediğim için kullanması benim için zor olmadı. fakat ürün geldiğinde elimde serum fizyolojik olmadığından ve oğlumda ürünü denemek için sabırsızlığından ilk enjeksiyonu hemen uyguladık. insülini transpoterı kullanarak 30 ünitelik ampüle transfer etmek istediğimizde ampülde en düşük ünite çizgisinin 5 üniteden başladığnı fark ettik ki biz 3,5 ünite yapmak zorundaydık. transporterdan vazgeçip kalem adaptörü ile ampüle 3,5 ünite transfer ettim. sonrasında karnından enjeksiyonu yaptım. fakat oğlum canının yandığnı ve bir daha kullanmak istemediğni söyledi. enjeksiyon yaptığımız yerde kırmızı küçük bi nokta oluştu sonrasında kayboldu morarma olmadı. acaba çokmu bastırdım ondan mı canı yandı bilmiyorum. fakat yakın zamanda bi serum fizyolojik alıp değişik noktalardan deneyerek acı eşiğini kendim denemek istiyorum. sonuçta oğlum küçük olduğu için objektif karar verecek yaşta değil. farklı korku ve endişeleri olabilir. misal aradan 1 gün geçtikten sonra tekrar iğnesiz kalemi istediğni söyledi. bir yetişkinin deneyip karar yorumlaması daha doğru olur sanırım.
    enjeksiyon başarılı oldu mu diye test etmek için kan şekerini yapmadan önce ve sonrasında ölçtük ve bu noktada bi sorunla karşılaşmadık.

    • Servet Bey Merhaba,

      Sizi tebrik ediyorum 🙂 Injex ile ilgili internetteki yaptığım araştırmalar alışma sürecinin biraz uzun ve meşakatli olduğunu gösteriyordu. Injex ile insülin yapmaya çalışan diyabetlinib elinden fırlayan Injex’in havalarda uçuştuğu yönünde efsanevi hikayeler okumuştum 🙂

      Injex ile ilgili yazımızın tarihini güncelleyip daha ön plana çektim. Sizin deneyim ve yorumunuz bizim için oldukça kıymetli.

      Sevgiler

    • Bu ürünün yayılmama sebebi duyduğum ve bildiğim kadarıyla çok can yakması ve o kırmızılıkları zaman geçtikçe , özellikle aynı yelere denk geldikçe büyümesi.. Oğlunuz da bunu onaylamış. B,r arada burn ya da kulak damlası olarak çalışılıyordu insülin ancak becerememişlerdi. Yine en iyi yol olarak pompa kalıyo sanırım

    • Servet bey merhaba,
      Benim oğlum 2,5 yasında diyabetli.bir haftadır insülin uygulatmak istemiyor acı verdiğini söylüyor. İnjex için yorumlarınızı okudum siz nasıl nerden temşn ettiniz maliyeti nedir bana bilgi verirseniz sevinirim.birde bizim insülin dozlarımız 1,5ile 2,5 ünite nın üstüne nadircıkıyor acaba uygun olur mu ?

  8. Baştan sona okudum. Hayatta her insanın farklı beklentileri olduğunu biliyorum. Benim beklentim enjeksiyon sıkıntısı. Pompa ile ilgili yazıları da çok takip ettim fakat ne yazık ki Maddi olarak külfeti ağır olduğu için geçiş yapamadım. Artık iğneyi yapacak yer bulamıyorum. Canım yanıyor ve ızdırap veriyor. Servet beyin yazılarını okurken gözlerim doldu. Ben ki zorlanıyorum Allah göstermesin evladıma nasıl yaparım.
    Farklı olarak girdiğim takip ettiğim siteler var. Daha önce mutlaka olmuştur. Buluşmalar olursa katılmak isterim ki bu tür konular karşılıklı anlatımla daha iyi anlaşılıyor.
    Esra hanım ayrıca sizi tebrik ediyorum. Sayenizde birşeyler öğreniyoruz.

  9. merhaba
    serum fizyolojisini ampule aktarmakta sıkıntı yaşadık. insülini ampüle aktarmak için 3 çeşit adaptör var. kalem, transporter ve küçük şişe adaptörü. bu aparatlar ile ampüle transfer edilebiliyor. büyük bi şişe sf aldım tabiki bu adaptörler bi işe yaramıycaktı. ampülü mini bi şırınga olarak dizayn etmişler. kurcalarken içindeki pistonun çıktığnı farkettim:) sonrasında şırıngayla aldığım serumu içine boşaltıp pistonu tekrar yerine koydum. artık enjeksiyona hazırdı. bacağımdan yapmaya karar verdik. eşim enjeksiyonu yaptı. sadece tak diye bi ses duydum hiç acı hissetmedim. fakat bacağıma baktığımda kanıyordu 😮 kanı sildim küçük kırmızı bi nokta ve bir iğne ucu kadar bi dolgunluk vardı deride. şaşırdım doğrusu. enjeksiyonu orta şidette bi baskı ile yapmıştı. acaba baskı yeterli olmadığından bi kısmı deri altına girdi bi kısmıda kanla birlikte dışarıyamı aktı diye düşündüm. gelecek sefere karından ve bacaktan tekrar deniycem.

  10. servet bey meraba,injex bende almayı düşünüyorum ve dört gözle sizi takip ediyorum ,en kısa zamanda karın dan ve bacaktan deneyimlerinizi ayrıntılı bi şekilde bekliyorum ..

  11. Toplam 5 enjeksiyon yaptim. 2 koldan 3 gobekten. 4 tanesi 5 uniteydi ve hic aci hissetmedim. sonuncusu 10 uniteydi ve ampulun 3 uncu kullanimiydi. gobekten yaptim yine aci hissi sifirdi. yalniz kucuk bi kirmizi nokta olustu ve mercimek tanesi kadar bi dolgunluk vardi. ve son enjeksiyonda ampulun piston kisminin basi kirildi ve aletin safetyi konumunda bi hasar olusmsina neden oldu. bu hasar ampulun birden fazla kullanilmasindan dolayi basinca dayanmamasindan yada tam olarak 90 derece aci ile yapilmamasindan kaynaklanabilir. bu konu hakkinda firmayla konuscam. ampuller normalde tek sefer kullanilmasi lazim fakat firma 5yada6 kez kullanabilirsiniz demisti.

    3 kisi ustunde denedik esim baldiz ve benim ustumde. hicbirimizde aci hissi yoktu oglum neden acidi dedi anlamadim alet duzeldikten sonra tekrar oglumda deniycez ve insulinin etkin olup olmadigni birkac gun denedikten sonra anlayabiliriz sanirim. denedikten sonra tekrar yazarim iyi gunler

    • Servet Bey Merhaba,

      Sizi tekrar tebrik ediyorum. Baba ve anne olarak bu tarz denemeleri yapıp çocuğunuzun ne hissettiğini deneyimlemeniz takdire şayan.

      Eğer kısa bir video çekme imkanınız olursa Injex ile enjeksiyon yaparken nasıl oluyoru bizim de gözlemleyebilmemiz için bize gönderir misiniz?

      sevgiler

  12. İnjex in tetik kisminda son enjeksiyonda ampulun pistonunun icerde kirilmasi ile bi tutukluk meydana geldi. safety konumu ile aktif durumu arasinda bi ayarsizlik var. Arizayi giderdikten sonra tekrar alperde denemek istiyorum fakat oglum israrla aleti tekrar denemek istemiyor. injexi onun yaninda ustumuzde denedik fakat halen ikna olmus degil. sanirim enjeksiyon sirasinda tak diye cikan ses onu korkutuyor. artik bunu bi sekilde halletmeye caliscaz. birde internette bu tür kalemle enjeksiyonda cimdikleme yontemi ile yapildigni gormustum. Deneme enjeksiyonlarini biz bu sekilde yaptik birde bacaktan cimdiklemeden yaptim yine aci yoktu. alpere gobekten cimdiklemeden yapmistim acaba ondan mi acidi yoksa tamamen psikolojik mi bilmiyorum.

  13. Video konusuna gelince daha yeni tasindik ve internet bilgisayar problem. video isinde yari profesyonel sayilirim bi cok yamac parasutu videom var:) yine de yapmaya calisirim bi seyler.

    Telefondan yaziyorum kusura bakmayin:) gitti mi gitmedi mi yorum anlayamiyorum…

    iyi gunler

  14. merhaba.
    60 yaşındayım ve yaklaşık 20 yıldır iğne kullanıyorum. özellikle son zamanlarda acı nedeniyle artık nereden iğne yapacağımı şaşırmıştım ve gün içerisinde ertelemeye başlamıştım.
    ben oğlum sayesinde injex e kavuştum.
    ilk deneyim ilginç oldu. oğlum kalemden adaptör ile ampule 30 doz insülin aktardı.. ve göbekten enjeksiyonu yaptı, daha doğrusu yapmış ben hala bir acı beklentisinde olduğumdan farkedemedim bile.
    yaklaşık 20 gündür kullanıyorum, artık acısız ve ağrısız ve zamanında rahatlıkla kullanabiliyorum.
    ampul kullanımı konusuna gelince oğlum hernekadar herseferinde tek ampul kullan baba dediysede günde bir ampulu günde 3 kez kullanıyorum ve atıyorum..

  15. 30 ünite mi dediniz 😮 bu çok fazla değil mi bi yetişkin için olsa bile. bir diyabetli yetişkinin yorumunu duymak beni sevindirdi. henüz oğlum injexe ısınamadı nedense. sanırım sesten tedirgin oldu. biz kendi üzerimizde denerken acı konusunda bi problem yaşamadık. enjeksiyon yaparken direkt bastırıp mı yapıyorsunuz yoksa çimdikleyip mi yapıyorsunuz.

  16. servet bey…
    çimdiklemeyi sadece iğnede kullanıyordum. injex kullanırken sadece biraz bastırıyorum ve enjeksiyondan sonra 3-5 saniye basılı tutuyorum. oğlum almış olduğu firmadan detaylı kullanımını öğrenmiş. çimdiklemeye kesinlikle hayır demişler.
    normalde sabah 26 öğlen 26 akşam 26 ünite almam gerek ancak emeklilik hali kahvaltıyı geç yaptığımdan öğlen ve akşam 26 gece 16 ünite kullanıyorum. 30 üniteyi denemek amaçlı yapmıştık. zaten ampulu tamamen doldurmuştu.
    yardımcı olabildiysem ne mutlu.

  17. merhabalar ben sitenizi ve injex i yeni görüyorum ben 21 yaşındayım ve 15 yıldır tip 1 diyabet hastasıyım 15 yıldır günde 4 defa ünsilin kullanıyorum ve gerçekten bu çok zor bir durum üniversite öğrencisiyim malum öğrencilik hayatında imkanlar sınırlı olduğundan yememe içmeme pek dikkat edemiyorum ve bu rahatsızlık çok ciddi sorunlara yol açabiliyor ve ne yazık ki ben ilk arızayı gözlerimden verdim şu anda gözlerimden ciddi sorunlar yaşıyorum her ay lucentıs adlı bir iğne yapılıyor gözüme ve türkiye de üretilmediğinden iğnenin maliyeti gerçekten çok pahalı şimdiden bu sorunlarla karşılaşmak hem eğitim hayatımı hem de gelecekle ilgili hayallerimi olumsuz etkiliyor. açıkçası şimdiye kadar diyabetle ilgili gelişmeleri hiç takip etmedim fakat bundan sonra takip etmek istiyorum. injex in varlığından haberim bile yoktu bu sabah gazetede reklamını gördüm ve sayenizde bilgi edindim bir nabze de olsa umudum arttı 15 yıldır vücudumun çeşitli yerlerinden yaptığım insülin neticesinde vücudum da ciddi ödemler oluşmuş durumda bel ki bu iğnesiz enjeksiyon sayesinde bu sorunu aşabilirim bundan sonra takipçinizim ayrıca bir kaç sorum olacak bilgilendirirseniz sevinirim injexi nerden temin edebilirim maliyeti nedir? kullanmadan önce doktorunuza danıştınız mı? bir de insülin pompası hakkında bilgi verebilir misiniz? katkı yapan bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. bundan sonra genç bir diyabetli olarak bende yorumlarımı sitenizde paylaşıcam.

  18. Gamze hanim bende 1 aydir falan burdayim burda gercekten insanlar cok buyuk bi paylasim icinde ,bu sitenin sahibi kurucusu esra hanim gercekten bi melek herseyde yardimci oluyo ,burdaki insanlar muthis bi dayanisma icindeler sorularinizin cevaplari en kisa zamanda cevaplanacaktir emin olun..gecmis olsun

    • öncelikle cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim alp bey bende bu dayanışmayı gördüğüm için aranızdayım zaten son aylarda şekerden dolayı gözlerimden yaşadığım sıkıntı psikolojimi oldukça kötü etkiledi fakat aylar sonra böyle bir siteyle karşılaşmak bu dayanışmaya şahit olmak son 6 ay içinde karşılaştığım en iyi durum esra hanıma da sonsuz teşekkür ve saygılarımı iletiyorum burdan. tekrar teşekkürler

  19. Cok gecmis olsun gamze hanim,burda butun herkes ayni dertten muzdarip,ben inanin kendimden cok bebeklere cocuklara uzuluyorum,cocuklari diyabet olan ailelerde bilgilerini paylasiyolar..ayrica sitede sorular sorabileceginiz “sor bakalim” adinda bi link var ,ordan sorarsaniz bi cok kisi daha kolay gorur ve daha cok cevap alabilirsiniz..ama ben bu konuda sunlari soyleyebilirim bildigim kadariyla injex 350 400 tl arasinda,fda onayli enjeksiyondan farki yokmus doz konusunda ,butun dozu deri altina verebiliyormus,insulin pompasinida herkes tavsiye ediyo,google a injex turkiye yazarsaniz bi tane web sitesi cikiyo ,sipariste ordan veriliyo .,hoscakalin

  20. Gamze Hanım merhaba;

    Mesajınızı okuyunca inanın çok duygulandım..Sizde galiba Diyabetik Retinopati durumu sözkonusu..Diyabetik Retinopati, kontrolsüz diyabetin yol açtığı bir komplikasyon..Gelişen teknoloji ile tedavisinde ciddi ilerlemeler kaydedilmiştir..

    Sizden ricam şu:

    1-) İlk etapta Diyabetik Retinopati sorununuzu gerekirse Argon Lazer tedavisi yada cerrahi müdahale ile tamamen kontrol altına alınız..

    2-) Ondan sonra muhakkak ama muhakkak İnsülin Pompasına geçiniz..Zaten bu zamana dek geçmemeniz kabahat..İnsülin Pompası hem insülini daha verimli kullanmanızı sağlayacak, hem kan şekeri değerlerinizi normal yada normale yakın aralığa çekecek, hem kan şekeri oynamalarını önleyecek hemde ciddi bir konfor sağlayacaktır..Ayrıca pankreasa çok benzer şekilde ritmik olarak insülin vermesi ciddi avantaj sağlayacaktır..

    3-) Öte yandan unlu ve şekerli mamülleri diyetinizde zamanla azaltırsanız, kan şekeri oynamalarını da engellersiniz..Göze en büyük zararı veren bu kan şekeri oynamalarıdır..Bu yüzden glisemik indeksi yüksek gıdaları zamanla diyetten dışlamak icab eder..

    4-) Aktif maddesi en az 1000 mg olacak şekilde balıkyağı kullanmalısınız..EPA + DHEA = 1000 mg olacak şekilde..Bu şekilde balıkyağı tüketiminin Retinopati riskini yüzde 50 civarında azalttığı ve eğer retinopati başlamışsa da hastalığın ilerleyişini ciddi şekilde azalttığı klinik çalışmalarda gösterilmiştir.

    5-) Hipertansiyon varsa eğer yani tansiyonunuz 13 / 8 seviyesini zaman zaman aşıyorsa Holter cihazı ile hipertansiyon taraması yaptırmanızı ve eğer hipertansiyon varsa muhakkak tedavi edilmesini tavsiye ederim..

    Bol şifalı günler dilerim..Umarım tez zamanda tüm sorunlarınızdan kurtulursunuz..

  21. Alp Bey;

    Gamze Hanım’ın ve birçok diyabetlinin esas ihtiyacı olan şey İnsülin Pompası’dır..İnjex değil..İnsülin pompasının sağladığı faydalar varken sırf ”iğne acısı vermiyor” diye İnjex kullanımını tavsiye edemeyiz..

    İnsülin Pompası, pankreası aynen taklit ediyorken, insülin kullanım miktarını azaltıyorken, kan şekeri oynamalarını engelliyorken, kan şekeri değerlerini düzenliyorken; İnjex’i aklımdan bile geçirmem..

    Ayrıca İnsülin pompası 3 günde bir değişiyor..Yani daha az iğne acısı demek..Hele OmniPod tarzı bir cihaza sahip olursak, elimizde çok daha güçlü bir seçenek olmuş olacak..En azından Pancreum cihazı gelene kadar insanlar rahat edecekler..

  22. esra hanım tekrar merhaba insülin pompası ile ilgili bilgileri okudum merak ettiğim bir kaç konu oldu sgk maliyetin büyük bir kısmını karşılıyor anladığım kadarıyla fakat banim sağlık güvencem yeşil kart daha doğrusu şimdi ki sistemde yeşil kartın yerine geçen genel sağlık sigortası kapsamındayım merak ettiğim şu sgk genel sağlık sigortasına dahil olanlarınkini de karşılıyor mu bir de şu anda ünsilinlerimizi heyet raporuyla aldığımız gibi bu aletinde aylık maliyetini azaltmak için heyet raporu tarzında doktor onaylı bir belge kullanıyor muyuz konular hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim tabi bilgisi olan herkes paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekürler

  23. Eyup bey ben sadece gamze hanimin sorularina “bildigim kadariyla”cevap vermeye calistim siz bi hekim olarak tabiki pompa veya baska yontemleri onerebilirsiniz ,ben injexten yana degilim cunku kalem daha iyi bence,pompa hic bana gore degil cunku ben kemerden bile rahatsiz olan biriyim,ben sadece bldiklerimi paylasmaya calistim kimseyi yonlendirmedim..yanlis anlasilmak istemem ..saygilar,bu arada rica ederim gamze hanim umarim en kisa zamanda sagliginiza kavusursunuz..

  24. eyüp bey merhabalar öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. tavsiyelerinize uyacağım gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşıyorum şekerim 6 yaşında küçücük bir çocukken çıktı çok şükür bu zamana kadar isyan edip neden ben demedim bunu söylemekte en büyük korkumdur lakin iki kronik hastalıkla başa çıkmak oldukça zor bu hastalıklar en çok önem verdiğim şeyi yani eğitim hayatımı olumsuz yönde etkiliyor gelecekle ilgili okuyup topluma faydalı olabilecek güzel hayallerim var çünkü en büyük hayalim sizler gibi okuyup topluma insanlığa faydalı olabilmek fakat yaşadığım bu iki kronik hastalık hayallerim konusunda beni endişelendiriyor kusura bakmayın biraz uzattım galiba son olarak sizden bir ricam var diyabetik retinopati hakkında biraz daha açıklayıcı bilgi verebilir misiniz

  25. Gamze Hanım merhaba;

    Çok rica ederim..Size bir nebze olsun yardımcı olabilirsem ne mutlu bana..

    Diyabetik Retinopati en basit tabiri ile bir mikronjiyopatidir..Yani kronik hipergliseminin kılcal damar endotel tabakalarını hasarlandırması, zamanla gözün belli bölgelerinin oksijen ve besin alamaması neticesinde yeni ve zayıf damarların oluşması, bu damarların da hiperglisemi ve hipertansiyon gibi nedenlerle kolayca kanaması ve göz içinde kan ve ödem sıvısının birikmesi nedeniyle görmenin etkilenmesi gibi ciddi sorunlara yol açan ve önlem alınmazsa körlüğe sebep olan bir komplikasyondur..

    Yetişkinlerde körlüğün bir numaralı nedeni diyabetik retinopatidir..Diyabet’in süresi uzadıkça retinopati’nin oluşma ihtimali de artmaktadır..

    Yapılması gerekenler:

    1-) Açlık yada tokluk farketmez kan şekeri 140 mg/dl seviyesinin altında tutulmalıdır..Arada kaçamaklar olsa da hiçbirzaman kan şekerinin renal eşik değeri olan 180 mg/dl seviyesini geçmesine izin verilmemelidir..

    2-) HbA1C testi 6 ayda bir yapılmalı ve herzaman 6,5’un altında olmasına dikkat edilmelidir..

    3-) Şeker kontrolü iyiyse senede bir, değilse 6 ayda bir gözdibi muayenesi ve göz tansiyonu ölçümü yaptırılmalıdır..

    4-) Aktif maddesi 1000 mg olacak şekilde balıkyağı takviyesi kullanılmalıdır..EPA + DHEA = 1000 mg olacak şekilde..

    5-) Ekmek dahil tüm unlu ve şekerli gıdalar zamanla azaltılmalı ve hatta mümkünse diyetten çıkarılmalıdır..

    6-) Hipertansiyondan korunulmalıdır..Tansiyon 13/8 seviyesini nadiren de olsa geçiyorsa Holter cihazı ile hipertansiyon taraması yapılmalı ve hipertansiyon varsa muhakkak tedavi edilmelidir..Retinopati ile hipertansiyon arasında ilişki vardır..

    7-) En önemlisi ise en etkli tedavi uygulanmalıdır..Tip-1 Diyabetlilerde ve LADA diyabetlilerde insülin pompası kullanımı şarttır..Tip-2 Diyabette ise hastalığın patogenezine göre karar verilmelidir..

    Sizin yapmanız gereken önce Retinopatinizi tedavi ettirmek ardından diyet, spor, insülin pompası kombinasyonu ile sıkı bir metabolik kontrol sağlamaktır..Ayrıca düzenli olarak Omega-3(balıkyağı) da kullanmalısınız ömürboyu..Omega-3 diyabetin diğer komplikasyonlarına karşı da koruyucu bir etkiye sahiptir..Bel çevrenizin de 90 cm’i geçmemesine dikkat etmeniz gerekiyor..

  26. DR. Eyüp Bey benim de bi sorum olacak 27 yıldır tip 1 diyabetliyim çok şükür henüz şekerden dolayı bi zarar almadım. Omega-3 den bahsetmişsiniz tüm diyabetlilerin bu balık yağını kullanması faydalımıdır. İnsülün pompamı takılalı 3 ay oldu bu zarf içerisinde 6 kilo verdim bu normalmidir. SAYGILAR…

  27. merhaba eyüp bey bilgileriniz gerçekten çok aydınlatıcı tavsiyelerinize olabildiğince hızlı bir şekilde uymaya çalışıcam değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum saygılar…

  28. Gamze hanim merhaba
    prof. dr abdullah berekete danistik bu urun konusunda o pek tavsiye etmedi insulinin basincla parcalandigini ve yaygin olarak kullanilmadigi icin guvenilir bi yontem olmadigni soyledi. ben israci oldum ve denemek istedigmi soyledim o da isterseniz bi deneyin dedi fakat daha once yazdigim mesajlardaki nedenlerden dolayi tam olarak bu urunu tam olarak kullanamadik.
    bence de sizin ihtiyaciniz injex gibi bi urun degil pompa oncelikli olmali.

  29. İyi günler,
    İnjex aldım ve hemen kullanmaya başladım. Kızım tedavi görüyor. Bir şey danışmak istiyorum. Dozaj ayarlamasında biraz problem yaşıyorum. Transporter adaptörden aktarırken ilacın zayi olmaması için nasıl bir yöntem uygulamalıyım. Teşekkürler

  30. Insulin pompasi veya injet disinda insulun banti denilen insulin pach
    `i calismalari nasil gidiyor acaba bilen var mi? birde olcum cihazlarinda laser isikli kansiz cihazlar ustunde calismalar vardi bir gelisme var mi? yardimci olurmusunuz?

    • Osman Bey Merhaba,

      İnsupatch ler ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Ama çok başarılı bir üretim halen yok.

      Kansız ölçüm yapan cihaz çıktı. Glucotrack. Bloğumuzun Haberler&Gelişmeler kısmında bulabilirsiniz. Kulak memesinden kansız ölçüm yapılıyor.

      sevgiler

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: