İnsülin Enjeksiyonunda 4 mm İğne Boyu / Günün Önerisi

Günün Önerisiİnsülin Enjeksiyonunda 4 mm İğne Boyu / Günün Önerisi

İnsülin Enjeksiyonunda 4 mm İğne Boyu

İnsülin enjeksiyonu yaparken amacımız; insülin hormonunu dışarıdan ve enjeksiyon yardımıyla deri altımıza enjekte etmek, kan şekeri düzeyini istenen aralıkta tutmaktır.

Yaş, kilo vb sebeplerle 4 mm’den daha uzun iğne uçları kullanan tip-1 diyabetli bireyler kas içine enjeksiyon yapmamak için enjeksiyon esnasında deri kıvrımı yapmalıdır.

4 mm iğne uçları kullanan tip-1 diyabetliler insülin enjeksiyonu yaparken ciltlerini kaldırmadan ve dik bir şekilde enjeksiyonu yapabilirler.

Böylece deri kıvrımı yaratma çabası olmadan, tek elle enjeksiyon yapmanın rahatlığı olmakta. Aynı zamanda kas içi enjeksiyon riski de olmamaktadır. Kas içi enjeksiyonu ve buna bağlı hipoglisemileri önlenmiş olur.

Yapılan calışmalar 4 mm kalem iğnelerinin insülin enjeksiyonu için en güvenli uzunluk olduğunu ve tüm hasta tiplerinde (obez hastalar dahil) kullanılabileceğini göstermektedir.

Okuma Önerileri

İnsülin Enjeksiyon Rehberi

 

13 YORUMLAR

  1. bu uzunluktaki uç kullanmak, bilhassa ucu gördükten sonra, bana o kadar saçma ve garip gelmişti ki, iğneyi yaptıktan sonra derimden geriye dışarıya doğru püskürmesin diye iğne yaptığım yeri hep bantlama isteği uyandı bende. 1,5 senedir kullanıyorum, hiç iğne yapmamış gibi, yumuşacık ve pürüzsüz bir derim olmaya başladı, eskisine göre 10 yaş kadar gençleştiğimi hissettim hba1c değerim 1,5 puan birden düştü. şaka elbette. ama oldukça pratik ve mantıklı bir uç, kısa ve öz de olsa bilimsel olarak açıklaması da yapılmış. dediğim gibi oldukça kullanışlı ve ağrısız, kasa zerk etme riski yok ve bu ucu kullanmaya başladıktan sonra, eski kullandığımız 6mm uçlar insanı hafiften korkutuyor bile.

  2. ben 4mm iğne ucu kullanıyorum ama bazen kanama oluyor çok az bir damla kadar
    bu normal midir kanarsa ekstra bişeey yapmak gerekir mi yoksa sadece kanı bir peçete vs. yardımıyla almak yeterli olur mu

    • Mert Bey Merhaba,

      Kanadığı zaman peçete ile silmek bence yeterli. Ancak olası risklere karşı alkollü mendille silinmesi daha iyi olur.

      sevgiler,

  3. esra hanım bu aralar bazı sağlık sorunlarınız olduğundan bahsetmişsiniz tip 1 diyabetle alakalı mıdır ? aklıma takıldı çünkü sizinle aynı süredir tip 1 diyabetliyim.

  4. Merhaba 1 yıla yakındiyabet tanısı koyuldu , bulunduğum yerde endokrin uzmanı yok bu sebep dahiliye doktoruna gidiyorum. İnsulin pompası hakkında birkaç sorum olacaktı. İnsülin pompasını aldıktan sonra aylık masrafları bu pompanın ne kadar tahmini , veinsulin pompası için dahiliyeciler rapor yazabiliyormu ?

  5. Merhabalar. Bu durum insülin pompası için geçerli mi ? Ben 0.9 kullaniyorum 5 yıldır ve sürekli karın sırt arasında gidip geliyorum kol ve bacak yada kalça da hep sorun oluyor.

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: