Meyveleri seçerken mümkün olduğunca akşam ve gece saatleri daha düşük glisemik indeksi olan meyveler seçmeye özen gösterelim. Özellikle gece öğünlerinde elma, armut, erik, kiraz, çilek önerebilirim.
Karpuz ve muzu gece ara ogununde çok tercih etmeyelim.
Glisemik indeksi ve yükü en ağır meyveler olan kavun, dut, üzüm, incir, cennet hurması, avokado akşam yemekleri ve gece ara ogunu için çok uygun değildir.
Akşam saatlerinde metabolizma yavaşlar. Glisemik indeksi yüksek besinlerin tolere edilmesi zorlaşır. Gece daha da duser. Az dalgali bir uyku için, eğer ara öğünde meyve seçilecek ise glisemik indeksi düşük meyveler yanında süt, yoğurt, ayran ya da 9-10 adedi geçmeyecek şekilde yağlı kuruyemiş ile verilebilir. Bunu önerme sebebimiz, süt yoğurt ve ya az miktar kuruyemiş ile karbonhidrat in kanda 4-5 saat kalmasını sağlamaktır. Böylece gece 3 gibi Hipoglisemi riski azalır. 4 gibi salgılanan büyüme hormonu engellenmez.
Tabi ki bunun sağlanamadığı geceler olacaktır. Ancak mümkün olduğunca dikkat edersek daha dogru bir kan şekeri gidişi saglayabiliriz. (Kaynak: Öyküm Solak)
Yediğiniz her meyvenin yanında bir iPhone 6 almak da iyi gider. Hatta imkanınız varsa yediğiniz her şeyin yanında iPhone 6 Plus da alabilirsiniz.
Merhaba Apple CEO’su,
Bu fotodaki meyveler benim, olsun İPhone 6 falan istemem. 😀 Nasıl bir fotodur bu Esra Hanım. 😮
Evet Esra o ne güzel meyveler öylee :))) Sen de GI yüksek gıdaları aşkamları tüketmiyorsun değil mi? :)))
Asena Selam,
İncir ve üzümü özellikle akşam tüketiyorum canım 🙂
Meyvelerin fotosu tip-1,5 diyabetli Emrah’a ait 🙂
Sevgiler