Apple, Google ve Samsung şirketleri diyabet hastaları için kan şekeri değerlerini ölçümleyen giyilebilir bir cihaz tasarlıyor.
Giyilebilir bu cihaz sayesinde, sensörler aracılığıyla non-invaziv (herhangi bir kan alma işlemi olmaksızın) kan şekeri tespit edilebilecek.
Google geçtiğimiz hafta bu konuyla ilgili bir konferans düzenledi. Konferansta Android’in geliştirmeye çalıştığı giyilebilir teknolojisiyle ”G-Wear” adıyla bir platform kurulduğu duyuruldu. Apple da bu konuya el atarak iWatch konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.
Samsung ise kan şekeri takibi konusunda “trafik ışığı sistemi” olarak adlandırdığı bir uygulama üzerinde çalışmaktadır. Bu uygulamayla insanların kan şekerlerinin seviyesi yükseldiğinde, uygulama kullanıcılara sinyal vererek uyaracaktır.
Aslında bu üç şirketinde yapmak istedikleri sağlık kontrolünü gelişen teknolojiyle entegre edebilmektir. Ancak uzmanlar, sensörler aracılığıyla non-invaziv (kansız) bir şekilde kan şekeri ölçümlemesi yapacak cihazlara karşı temkinli yaklaşmaktadır. Onlara göre, kan şekeri ölçümü kan değerlerine bakılarak yapılmalıdır. (Kaynak: Tekdozdijital)
Hep bişeyler yapılıyor, yapılıyor, çıkıyor, çıkacak deniyor ama nedense bir icraat yok sadece umutlanmakla kalıyoruz..ben 1,5 senedir tanıyorum şekeri oğlumdan dolayı, o zamandan beri yok haftalık iğne, yok yapaymış yok kansız ölçüm yapmakmış yok efendim o bu şu…bi şey yapabilecekleri yok bunları istemeyenler varken..olan size,bize, çocuklarımıza oluyor..Oğlum bugün diyorki (14 yaşında) -ben askere gidene kadar kesin çözüm bulacaklar ve ben iyileşip askere gideceğim 🙁 çok üzgünümki ona evet diyemedim..
Sibel Hanım, Ahmet Bey Merhaba,
Şu anda dünyanın hiçbir yerinde özellikle tip-1 diyabete çözüm bulunamasa da uzmanlar ve araştırmacılar oldukça fazla çalışıyor. Maalesef basın ufacık bir haberi asparagas şeklinde yayınlamaya devam ediyor.
Tip-1 diyabetin çözümü birisi bulsa emin olun kimse onu engelleyemez. Çünkü bundan kazanacağı para ve prestij paha piçilmez olacak. Diyelim ki birileri buldu ve ilaç firmaları bu kişileri engelliyor. Hadi 100 kişiyi engellemeyi başardılar. Ama engelleyemeyecekleri insanlara hiç mi denk gelmeyecekler?
Özellikle son yıllarda madem tip-1 diyabet çözüm bulamıyoruz, o zaman tip-1 diyabetli bireylerin hayatını kolaylaştıracak teknolojiler üretelim denmeye başlandı. Bu yazıda da bu tarz bir teknolojiden bahsediliyor. Umarım hayatımızı kolaylaştıracak bu teknojileri kısa sürede kullanımımıza sunulur.
sevgiler
Ben 20 yıldır dinliyorum bu masalları şeker hastaları üzerinden rant sağlayan şirket sayısı çok fazla diye düşünüyorum hayatı kısa sürede de tehdit eden bir hastalık olmadığı için eldeki ilaçlarla hayatımızı sürdürmeye mecburuz diye düşünüyorum günde 4 kez insülin 6 kerede şeker ölçme için vücudumuzu iğnelemeye daha çok devam ederiz sanırım.