Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın Yarışması / Paketli Ürünler İçin Projeye Destek
Instagram hesabımızdan gelen bir mesajı sizlerle paylaşmak istedim. Sanofi’nin Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın Yarışması için İrem Tunalı’dan gelen bir mesajdı. Saatlerce www.diyabetimben.com‘u incelemiş.
İrem’in Mesajından Bir Kısım
Arastirmalarimiz sonucunda diyabetik urunlerin marketlerde bekledigimiz kadar yaygin olmadigini gorduk. Yani sayilari gercekten az ve fiyatlari piyasa degerinin ustunde. Ayrica biz neden diyabetlileri boyle ayiriyoruz ki. Evet tamam dikkatli olmalari gereken cok konu var. Ama asil onemli olan dogru zamanda dogru miktarda tuketmek degil mi?
Dusunduk ki piyadadaki paketli gidalari siniflandirsak. Risk konusunda derecelendirip KH miktarlarini daha belirgin sekilde yazsak. Ornegin icinde seker ve karbonhidrat bulunmayan seylerin bi zarari yok bunlarin az bulundugu seyler de olabilir “hey diyabetli bu tam sana gore istedigin zaman yiyebilirsin 😍” riski biraz daha yuksek gidalarda “bunu yemek icin 2 kere dusun 3uncude agzina at ✋veya “karbonhidrat miktarina dikkat ettin mi 😳” gibi etiketlerle riski gidalari tuketince olusacak olumsuzluklarla birlikte yer alsa hayatiniz biraz daha kolaylasabilir mi??😌😌
Bu proje için de bir anket hazırlamışlar. Biz tip-1 diyabetliler ve yakınlarından alacakları bilgilere göre de projelerine ekleme yapacaklar.
Pazartesi günü ise projeyi sunmaları gerekiyor. Bizlerin görevi de onların anketine yanıt vermek. https://tr.surveymonkey.com/r/57LYWSS linkindeki anketi yanıtlarsanız harika olur.
NOT: Yazıyı Facebook ya da Twitter gibi sosyal medya kanallarında paylaşın. Alttaki Facebook, Twitter, Google+ ya da Pinterest butonlarına tıklamanız yeterlidir.
test
Herkese Merhaba,
Anketi az önce doldurdum 🙂
sevgiler,
Desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim, umarım çok güzel şeyler çıkarırız ortaya 🙂
Merhaba Esra Hanım,
Vermiş olduğunuz linke tıkladım ve ankete katıldım. İrem TUNALI ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum.Tip1 diyabetlilerin yaşamını kolaylaştırmak adına güzel birşeyler yapmak için çabalıyorlar. Ama bu tip bilgilerin tüketicileri belli ürünlere yönlendireceğini düşünüyorum. Yani içeriğinin ne olduğuna bakılmaksızın sırf cho su, glisemik indeksi ya da yağ miktarı düşük diye bir ürünü tüketmek ya da etiketinde güvenli olduğunu iddia etmek yanlış olur. Nasıl anlatayım?? Yani katkı maddesi ve koruyucularla dolu bir ürünü “cho su sıfır bunu ye” diye bir işaret koymak ne kadar doğru olur? Aslında TİP den önce tüm gıdalarda besin öğelerinin okunaklı ve görülebilir bir şekilde ambalaj üzerine yazılması kanun ve yasalarla (örn. 5996 sayılı gıda kanunu, gıda maddelerinin etiketlenmesi tebliğ ve yönetmelikleri ) zorunlu hale getirilse; Marketlerde, tüm gıda satış ve tüketim yerlerinde, hatta lokanta/restoran/cafe vb yerlerin menülerinde bile besin değerleri yazılsa daha güzel olmaz mı? Eminim sadece bu bile hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştıracak ve bizim için özel etiket bilgilerine ya da işaretlerine gerek kalmayacaktır . Ayrıca bu durum sadece tip1 lilerin değil başka kronik rahatsızlığı olanlar için de faydalı olacaktır. Bunlar tabii sadece benim nacizane düşüncelerim. Benzer cümleleri anketin sonunda eklenecekler bölümüne de yazdım. : ) Tip1 diyabetlilerin tüketecekleri gıda seçiminde hem marketlerde hem de toplu tüketim yerlerinde ciddi sorunlar ve zorluklar yaşadığı bir gerçek ve bu durumu kolaylaştırmak adına yaptıkları bu güzel çalışma için, tüm emekleri ve destekleri için İrem Hanıma ve arkadaşlarına ve tabii bu ankete katılarak düşünce ve önerilerini belirten herkese veeee bu güzel çalışmadan bizi haberdar ettiğiniz için size bir Tip1 diyabetli annesi olarak sonsuz teşekkürler…
sevgilerimle