Sürekli Glükoz Ölçüm Monitorü Dexcom Türkiye’de

CGMsSürekli Glükoz Ölçüm Monitorü Dexcom Türkiye’de

Dexcom’ı galiba 2 yıldır biliyorum. Dr Eda Cengiz Türkiye’ye geldiğinde gelişmiş teknolojisinden özellikle bahsetmişti. Ve cihazla ilgili oldukça olumlu bilgiler vermişti ki. Her zamanki gibi diyabetliler (şeker hastası) için Türkiye’ye gelir mi ki sorusu kafamdaydı.

Cihaz yani Dexcom, Medsalus firması tarafından Türkiye’ye getirildi. Ben de ilk deneyenler arasında oldum 🙂 Firmanın iletişim bilgilerine http://medsalus.com.tr/iletisim/ linkinden ulaşabilirsiniz.

İlk denemem ortalama 12 gün kadar sürdü.

Öncelikle Dexcom’dan biraz bahsetmem gerekiyor. Dexcom; CGMs yani sürekli glükoz ölçüm monitorü. CGMs olan ürünler bizlere deri altı sıvısının şeker değerini verir. Dexcom; Transmitter, receiver ve sensörden oluşuyor.

Transmitter: Pinpon topunun yarı büyüklüğünde, beyaz renkli bir aparat.

Sensör: İnsülin pompasının seti gibi bir aparat.

Receiver ise transmitter ve sensörden gelen sonuçları ekrandan takip etmemizi sağlayan, oldukça ince ve küçük bir ekran.

Bu ürünün ayrıca kablosuz bir ürün olduğunu söylemek lazım.

Dexcom bugüne kadar üretilen en iyi CGMs dersem yerinde olur. Deri altı sıvısının şeker değerini ekranda bizlere en gerçekçi değere yakın olarak gösteriyor. Normalda insan anatomisi gereği deri altı sıvısının şeker değeri bu tarz sensörlerde 15-20 dakika gecikmeli gösterilirken, Dexcom’ın mühendislik ve ar-ge alt yapısı bu süreyi 3-4 dakikaya indirmiş durumda. Her 5 saniyede bir yaptığınız ölçümlerle receiverın ekranında 5 dakikada bir şeker değerinizi okuyabiliyorsunuz. İnanın büyük bir lüks. Oturduğunuz yerden sıkıldıkça tek tuşla şekerinizin durumunu görebiliyorsunuz 🙂

İlk insulin yaparken ya da ilk insulin pompasının setini takarken olduğu gibi bu ürünü de takarken endişem vardı 🙂 Ki halen kan verdiğim zaman yüzümdeki endişe devam ediyor J Ancak Cumartesi günü Dexcom’ı kendi başıma takınca bu endişenin gereksiz olduğunu da görmüş oldum.

Dexcom’a güvenim fazla olduğu için cihazı ilk taktığımda sensor doğru çalışıyor mu çalışmıyor mu?, bir sorun var mı, yok mu? ya da bir de parmaktan ölçüm yaparak gerçekten doğru ölçüp ölçmediğini kesinlikle sorgulamadım. Ürünü mühendisliği dediğim gibi oldukça iyi.

Dexcom’ı kendinize göre ayarladığınızda hipoglisemi ve hiperglisemi değerlerini kendimiz girebildiğimiz için yükselik ya da düşüklükte uyarı veriyor. Özellikle Dexcom’ı taktığımın ilk günü gece hipoglisemi uyarısını vererek beni uyandırması harikaydı.

Aynı zamanda kan şekerinin gidişatı hakkında da oklarla yönlendirme yapması da önceden önlem almak adına bir avantaj sağlıyor. Kan şekerimin çift okla hızla yükselişe geçtiği bir gün, IDF oranıma göre insulin yaparak yükselme trendini geriye döndürmek de güzel olmuştu.

Food and Drug Administration yani FDA’in her sensörde olduğu gibi günde 2 kez parmaktan ölçüm yapılmasını zorunlu istemesi sebebiyle bu cihazda da 12 saatte bir kalibrasyon gerekiyor. Kalibrasyon için size zaten uyarıyor. Yukarıda bahsettiğim gibi Dexcom’ın iyi çalıştığını göreceğiniz için ekstra parmaktan ölçüm yapmanıza gerek kalmayacak.

Normal şartlarda ana firma Dexcom ve dolayısıyla Türkiye distributorü Medsalus sensörün 7 günde bir değiştirilmesini öneriyor. Bu sure iki haftaya kadar uzatılabiliyor. Ancak 7 günden sonraki değerlerin sağlıklı olmayacağı mutlaka söyleniyor.

Son bir not: banyo, deniz ya da havuz. Suyla temas edebilen bir ürün. Banyoya girerken çamaşır makinesi üzerine koyuyorum. Banyodayken de ölçüm devam ediyor 🙂

Son bir not: her yaştaki tip-1 diyabetliler kullanabilir. Yaş sınırlaması yok.

Dexcom 2 Dexcom 4 Dexcom 7

Başlangıç Paketi Maliyet Tablosu

  • Receiver: 850 Dolar
  • Transmitter: 700 Dolar
  • 4’lü 1 Kutu Sensör: 450 Dolar

1 adet sensör: 125 Dolar

1 yıllık sensör üyeliği: 9 kutu 4’lü set: 3800 Dolar

Medsalus Satış ve Pazarlama Direktörü Sn Mete Bilgiç ile geçtiğimiz Cumartesi günü Dexcom’ın takılmasıyla ilgili yeniden bir araya geldik. Bilgilendirmelerle ilgili videoyu da sizlerle aşağıda paylaşıyoruz.

53 YORUMLAR

    • Ömer Bey Merhaba,

      Sensörlü pompa kullanıcıları elbette gerek duymayacaktır.

      Ancak sensörlü insülin pompası ödemesinin ülkemizde halen standart insülin pompası gibi ödenmesi, sensörlü pompa sarf malzemeleri ve sensörlerinin de ödenmediğini düşününce sensörlü pompa almak şimdilik ne kadar mantıklı olur benim için soru işareti.

      sevgiler,

        • Ömer Bey Merhaba,

          Sensörlü pompa 7000 TL. 2700-3560 TL arasında bir ödeme yapıyor SGK. Bunu bir sefere mahsus ödüyoruz. Sensörler ortalama 6 günlük. Ayda ortalama 5 adet sensör 600 TL yapıyor. Bu tutar sürekli Ödenecek tutar. Bu arada tutarlar değişmiş olabilir ama gerçeğe en yakın değerlerdir.

          Dexcom maliyetlerini de hesaplayarak bir kıyaslama yapabilirsiniz. Ama Dexcom’ın iki aylık sensör bedeli ile sensörlü pompa sensör maliyeti hemen hemen aynı.

          Aynı zamanda cihazların güvenilirliği de önemli. Iki marka oldukça güvenilir olsa da ben sensörlü pompada güçlük yaşamıştım.

          Sevgiler

  1. Melahat Yılmaz Hancer Süpermiş ama anlıyanadım yaş sınırımı var takmak için

    Diyabetim Ben Melahat Hanım Merhaba, Yorumunuzu göründe yazıya ekledim. Unutmuşum Yaş sınırı yok. sevgiler, esra

    Melahat Yılmaz Hancer Teşekür ederiz Esra hm bizi yine çok mutlu ettiniz bu haberinizle çocukların o küçük parmakları delinmeyecek artık bundan güzel ne olurki sevgiler

    Mehmet Karaköse bunu nerden temin ediyoruz esra hanım birde fiyat bilgisi verebilirmisiniz

    Havva Başer Tanrıverdi Süper …..

    Diyabetim Ben Mehmet Bey Merhaba, Linke tıklayarak yazıyı okuyabilirseniz sevinirim. Tüm detaylar yazıda bulunmakta. sevgiler, esra

    Volkan Bozdağ Ben iğnesiz olanını bekliyom artık

    Diyabetim Ben İğnesiz derken Volkan Bey. Sevgiler, esra

    Volkan Bozdağ Yani vucuda iğne girmeden yada kansız şekerölçüm çihazlarını gelsin

    Aysun Tekcan Aşıkoğlu Esra Hanımcım, sayfada çok güzel bilgiler var. Dexcom un kendi sayfasında bile bu kadar detay yok teşekkürler. Birde videoda sensörün çıkarılmasını anlatmışsınız ve takılmasını anlatan videonunda olduğundan bahsediyorsunuz onu bulamadım yayınlamadınızmı daha. youtube da benzer çok video var ordan baktım gerçi diğer sensörlere göre daha basit geldi. Siz kullandınız sizce de öylemi?

    Diyabetim Ben Aysun Hanım Merhaba, Paylaşımdan memnun kalmanıza sevindim. Videoyu çektik. Onu da ya yarı ya da sonraki gün yayınlayacağım. Basitlikten kastınızı tam anlayamadım ama şu andaki tüm sensörlerin en iyisi. Bunu çok net söylemem gerekiyor. Benim şu anda elim ayağım oldu bile sevgiler, esra

    Diyabetim Ben Aysun Hanım Merhaba, Paylaşımdan memnun kalmanıza sevindim. Videoyu çektik. Onu da ya yarı ya da sonraki gün yayınlayacağım. Basitlikten kastınızı tam anlayamadım ama şu andaki tüm sensörlerin en iyisi. Bunu çok net söylemem gerekiyor. Benim şu anda elim ayağım oldu bile sevgiler, esra

    Ebru Güzelöz Aşan Esra hn merhaba
    Kan şekerinizdeki ani düşmeleri ve yükselişleri doğru bir şekilde yakalayabiliyor mu?

    Diyabetim Ben Merhaba Ebru Hanım, Doğru bir şekilde yakalıyor. sevgiler, esra
    Aysun Tekcan Aşıkoğlu Esra Hanım biz pompa kullanmıyoruz Ada hala kalemle devam ediyor ama pompa ve sensör araştırmalarımız devam ediyor. Basitlikten kastım şu;Dexcom um takılma şeklini youtobe dan izlediğimde çok tefarruatlı gelmedi, Medtronic sensörlü pompasının sensörünün takılması daha karışık bantlama sırası bile:) zaten o sensörün sonuçlarından sizin ve Öyküm hanımın memnun kalmadığını hatırlıyorum. Dexcom için ayrıca birşey daha soracağım maliyet kısmıyla alakalı. sensörlerin dışında videoda Mete Bey, Transmitter in 6 ay ile 1 yıl arası kullanıldığı söylüyor. Sonrasında buda maliyet sanırım. Receiverin kullanım süresiyle ilgili birşey yok o ne kadar giderse herhalde:) Birde 6 mt çekim alanı dışına çıktıktan sonra tekrar çekim alanına girince kendiliğinden bağlantıyı kurduğunu söylemişsiniz. Kaldığı yerdenmi devam ediyor yoksa bağlantı kurduğu andan itibaren aradaki o kopukluk yokmu oluyor?

    Diyabetim Ben Aysun Hanım Merhaba, Şimdi daha iyi anladım. Sensörün takılması ve adaptasyonu oldukça basit. Receiver ın ek bir maliyeti yok. Bir sefere mahsus alıyorsunuz. Transmitter bahsettiğiniz gibi 6 ay-1 yıl sonra yeniden alınması gereken bir nokta. 6 metrelik çekim alanı dışından tekrar çekim alanına gelince cihazların birbirini görmesinde bir sıkıntı olmuyor. Bağlantı kurar kurmaz tekrar devam ediyor. Kısa süreli de olsa elbette kopuklu olabiliyor. sevgiler, esra

    Meryem Oban esra hanım biz yeğenim ulaşın doktoruna sõyledik 12 yaşında diye şimdi tavsiye etmiyor 18 yaşında uygun gõrüyoruz dedi biz almanyada yaşıyoruz

    Kevser Başkara Cok sevindirici bir haber.Yurtdisinda basari ile uygulaniyordu Turkiye’ye de gelmesi cok guzel.

    Diyabetim Ben Umarım diğer başarılı ürünler de Türkiye’ye gelir. Sevgiler, esra

    Dilek Yakalı Keşke fiyatlarda herkesin kullanabileceği kadar uygun olsa

    Caglar Taskan Evet Dilek Yakalı bende sizinle aynı fikirdeyim fiyatı herkesin karşılayamayacağı güçte

    • Arkadaşlar ve özellikle Esra Hanım Merhaba.
      Ben bir aile hekimiyim. Esra hanım sizi bu araştırma,
      bilgilendirme konu takibiniz için tebrik ederim.
      Son derece saygı duydum, onurlandım sizi takibederken.
      İnanın konusu bu olan hekimler dışında hemen hiçbir hekim bu konuyu sizin
      kadar detaylı bilemez.
      Yazınızı sonucunda benim demek istediğim şu:
      9 lu set 4 lü sensör alan birine 6 ayda bir Transmitter alımını da eklerseniz
      aylık maliyeti en az 1200 tl oluyor. Bu hastalığın mevki, makam, sosyal
      güvence seçmediğini biliyoruz. Bu maliyet herkesin değilse de
      halkın önemli kısmının kaldıramayacağı büyük bir maliyet.
      O halde devlet araya girmeli ve en azından 16 yaş altı Tıp 1 diyabetlilere
      SGK karşılamalı. Ölçümler yapan pompa kullananlar hariç tutulabilir v.s..
      16 yaş üstünü de ve geliri olan için de yarı yarıya karşılamalı.
      Zaten SGK araya girerse firma sürümden kazanacağı için bu ücretleri en az yarı yarıya indirecektir
      Bu talep yüksek sesle dillendirlmeli ve SGK ödemedigi için ayrıca
      mahkemeye verilmelidir.
      Bu cihaz çocuklar için çok önemlidir. Yetişkin insanlar için de çok
      önemlidir. Bu cihaz bir lüks değildir. Hergün can acısı çekmek insani
      değildir. Çocuklar için ciddi psikolojik problem nedenidir.
      SGK da “kime neyi karşılayalım ekibi” de neticede birkaç insandan ibarettir.
      Onlara ulaşmak ve meclisteki doktor milletvekillerine ve sağlık bakanlığı
      bürokratlarına bu konuyu duyurmak
      için dernek üyeleri ve bu konunun uzman hekimlerinden oluşan bir ekip
      kurmak önemli.
      Saygılarımla

      • Gökhan Bey Merhaba,

        Yorumunuz için teşekkürler.

        Bahsettiğiniz gibi diyabet teknolojileri hayatımızda mutlaka olmalı. Ve bu teknolojiler her ne kadar pahalı olsa da devlet tarafından desteklenmeli. Ya da farklı çözümler üretilmeli. Ancak günümüz devlet koşullarına baktığımızda bu isteklerimiz ne kadar gerçekleşebilecek inanın hayal gibi geliyor.

        sevgiler,

  2. Selamlar,

    Biraz önce firmayı aradım, yukarıda verilen bilgiler haricinde garanti ve ziraat kartlarına peşin fiyatına 4 taksit uyguladıklarını öğrendim…Doların alıp başını gittiği bugünlerde gerçekten bütçeyi çok zorlar bu cihaz…:(

  3. Merhaba,
    ilk önce çok teşekkürler, sayenizde hayat kalitemizi artırabileceğimiz bir çok yeni bilgiyi öğreniyoruz. Bunun için çok minnettarım. Bir sorum olacaktı; aslında yorumlarda “şu andaki tüm sensörlerin en iyisi” demişsiniz ama daha önceki paylaşımlarınızda Abbott markasının sürekli ölçüm makinesi vardı. Bu iki ürünü kıyaslama şansınız oldu mu? Sanırım fiyat konusunda, abbott daha kolay ulaşılabilir bir seçenek. Tabi Turkiye satış desteği olmaması başka bir konu. İki ürün hakkında kısa bir kıyaslama yapabilirseniz, çok sevinirim. Saygılar

    • Onur Bey Merhaba,

      Abbott firmasının ürününü araştıran ve Türkiye’de kullananları da değerlendirdiğimde; Free Style Libre’nin uyarı mekanizması yok. Yükseklik ve düşüklüklerde de glükometreye oranla ciddi farklar çıkabiliyormuş. Üzerimde denemediğim için kesin bir şekilde şu şekilde iyi ya da kötü diyemeyeceğim.

      Dexcom’ın mühendisliği oldukça başarılı. Aynı zamanda Yale’dan Eda Hanım’ın söylemesi benim için de önemli bir referans olmuştu.

      sevgiler,

  4. Sensorlu pompa alirken firma yetkikikeri 7 metreden olcum yapabilir demislerdi ama hicte oyle cikmadi. Pompa cebimdeyken gobegimdeki sensoru bile goremiyor cogu zaman. Umarum bu 6 metreden cekim yapar.

    • Necip Bey Merhaba,

      Combo glükometreyi ben ve Öyküm Hanım denedi. Ancak şimdilik ikimiz de olumlu bir bilgi veremiyoruz. Ürünün biraz daha geliştirilmeye ihtiyacı söz konusu. Eminim geliştirilecektir.

      sevgiler

  5. Transmitter 6 ay-1 yıl sonra yeniden alınması gereken bir parçamı doğru okuduysam sensörler pahalı derken buda çıktı 700 dolar cııkk..cııkk

  6. Esra Hanım merhaba,

    Tr ye yeni girdiği belirtilen Roche Accucheck pompa ile medtronic pompayı maliyet,kullanım kolaylığı ve güvenilirlik açısından karşılaştırabilmeniz mümkün müdür?MEdtronic pompa özellikle kablolu olması açısından oğlum açısından çok hoş karşılanmadı.bir de araştırdığımda kıvrılma,tıkanma vb gibi sorunların olduğu çok sayıda örnek gördüm.

    bir de roche pompa sistemi kendi sensörüne sahip midir?yoksa yanısıra dexcom sürekli ölçüm cihazı almak mı gerekir?

    Oğlum Kuzey (12 yaş) 6 ay önce tanı aldı.Şu anda karbonhidrat sayımı yapma eğitimi alıyoruz.Elimizden geldiğince hayatını kolaylaştıracak bir çözüm yaratmayı istiyoruz.Maliyetlerine bakınca iyi araştırıp doğru bir karar vermek açısından yardımınız çok değerli olacak.

    şimdiden teşekkürler.

    Çiler DEMİRER

    • Çiler Hanım merhaba,

      Roche bahsettiğiniz şekilde bir insülin pompası Türkiye’e getirmedi. Bu bilgiyi nerden aldınız bilmiyorum ama bilgi karmaşıklığı olabilir mi?

      sevgiler,

  7. 18 Nisan Cmt günü İzmir bornovada bir cafede tanıtım toplantısı yapılacağına ilişkin tip 1 diyabetliler ve aileleri profilinde zannedersem bilgilendirme mevcut idi.hatta katılacak kişilerin bilgi vermesini ve sayıyı belirlemeye çalışıyorlardı.ona göre firmanın sponsor olacağı toplantıdaki ikramları belirlemeye çalıştıklarını belirtmişlerdi?ben şimidi tekrar bakıp bilgi vermeye çalışayım size.

    sevgiler.

    • Çiler Hanım Merhaba,

      Onu biliyorum. Ama insülin pompası değil. O ürün Accu-chek Connect. Bulut çözüm fırsatı getiriyor bizlere. Roche’un uyumlu kan şekeri ölçüm cihazı datalarını buluta aktarıyor. Ondan bahsediyorsunuz. Nisan sonu gibi diyabetimben’de Accu-chek Connect ile ilgili bilgiler yayınlanmaya başlayacak.

      Dediğim gibi Roche, kendi insülin pompasını halen Türkiye’ye getirmedi. Şimdilik bir planları da maalesef yok.

      sevgiler,

  8. Tip 1 diyabetli çocuklar ve aileleri facebook profilinde Nurcan Gürleyen isimli üye dün 15.02 de paylaşmış.18 Nisan Bornova Özkanlar Tuzu Biberi isimli bir mekanda Roche Accucheck cihazı bölge sorumlusu diyor.Çok Pardon ben henüz bu tip araştırmalara başlayan biri olarak yanlış anladım herhalde.bu cihaz anladığım kadarı ile ölçüm cihazı ,ölçüm yapılınca ailenin cep telefonuna mesaj gidiyormuş.Ben Omnipod ve Roche pompaları araştırırken karıştırdım büyük olasılıkla….

    Yani sonuç olarak şu aşamada tr de kablosuz pompa mevcut değil mi?

    Eğer öyle ise yurtdışından getirmek mümkün müdür?ve akıllıca mıdır?Özellikle sürekli alım gereken parçaların teminini düşününce sıkıntılar yaşanır mı?

    • Çiler Hanım Merhaba,

      Bahsettiğiniz paylaşımı biliyorum.

      Accu-chek Connect ile Roche’un uyumlu glükometreleri ile ölçüm yapıldığında tüm sonuçlar buluta aktarılıyor. Aileler ya da tip-1 diyabetli yakınları sonuçları uzaktan da takip edebiliyorlar. Aynı zamanda insülin, karbonhidrat vb verileri de bu sisteme girip, doktorunuzun da takip etmesini sağlayabiliyorsunuz.

      Türkiye’de kablosuz insülin pompası yok. Üç marka var: Dana, Medsalus ve Medtronic. Hepsi de kablolu.

      Maalesef yurt dışından getirmek için orada takipte olmanız ve doktorunuzun olması gerekiyor.

      sevgiler

  9. Meryem Oban hanim (Almanya) – Kizim Dexcom’u 5 yasindan beri kullaniyor. Bir senedir de Pediatric (2 yas+) modeli de cikti. Bu pediatric modelin tek farkliligi yetiskin modelinden daha farkli bir yazilim tasimasi. Almanya’da eger kesin bir saglik kurali yoksa baska bir doktordan mutlaka receteyi yazdirin ve kullanmaya baslayin. Anne babanin veya diyabetli sahisin en iyi dostu olacagindan suphesi olmasin.

    Ben ayni zamanda diger Dexcom kullananlara veya kullanmaya baslayacaklara, ozellikle cocuklari okulda olan ailelere remote access – yani internete acik herhangi bir cihazdan (web sitesi araciligiyla), akilli telefondan veya akilli saatten izleyebilme konusunda yardimci olmak isterim.

  10. Esra Hanım selam,

    Dexcom ile hayat nasıl gidiyor? Sizi pozitif anlamda çok kıskanıyorum söyliyeyim 🙂

    Şaka bir yana gerçekten müthiş bir konfor olsa gerek…

    • Damla Hanım Merhaba,

      Parmaktan delmeden yapılan ölçüm sistemleri gerçekten büyük konfor getiriyor. Bu konforu yaşamak mutluluk elbette 🙂 Sonuç raporlarını da derleyerek bir yazı yazacağım. Büyük resmi ekranlardan görüyor olmak da önemli.

      Umarım en kısa sürede SGK olumlu adımlar atar.

      sevgiler,

    • Damla Hanım Merhaba,

      Aslında her iki kanaldan da SGK ile görüşülmesi ideal ama SGK’ya geçen sene gittiğimizde karşılaştığımız iletişim şekli çok hoşuma gitmemişti 🙂 Ancak firmalar CGMs’in ödenmesi için ciddi şekilde çaba gösteriyor.

      sevgiler,

  11. Esra hanım merhabalar. öncelikle çabalarınız ve katkılarınızdan dolayı teşekkür etmek isterim. tanıttığınız ürünü çok beğendim, belki yakında akıllı saatlerle birlikte kullanım alanımıza girip daha işlevsel olabilirler. bir ürüne baktım bir de bir senelik bana maliyetine baktım; aynı paraya damperli kamyon almak daha ekonomik geldi. imkanı ve parası olanlar için bulunmaz bir fırsat, mutlaka değerlendirilmeli. tekrardan emeğinize ve yüreğinize sağlık.

    • Engin Bey Merhaba,

      Güzel yorumunuz için teşekkürler.

      Giyilebilir ve ulaşması her anlamda kolay olacak teknolojilere ihtiyacımız var.

      Damperli kamyon espirisine ise halen gülüyorum 🙂

      Sevgiler

  12. Değerli arkadaşlar insujet adında iğnesiz insülin kaleminden bahsediliyor… bu cihaz hakkında bir bilginiz varmı? Çocuğum 4,5 yaşında tip1 hastası iğnede çok zorlanıyoruz… bu insujet cihazı hakkında bizleri bilgilendirirseniz çok memnun olurum…

  13. Fiyatlar çok ama çok pahalı. Cihaz gerçekten çok işlevsel görünüyor Esra Hanım’ın dedikleri doğrultusunda. Devlet desteği şart aksi halde kötü.

    • İsmail Bey Selam,

      Dexcom’un kullanım süresi uzatılabiliyor. Bazı kullanıcılar, ben dahil 1 sensörü 14-20 gün arasında bile kullanabiliyor.

      Ama unutmayın; Libre sürekli glikoz ölçünü yapmıyor. Sesli uyarısı vs bulunmuyor. Ve hipoglisemi, hiperglisemi zamanlarında sensör kendini zor toparlıyor.

      sevgiler

  14. Merhaba. Arkadaşlar insülin pompası sensörleri ve sgk ödeme yapması için hepimiz Bimer’e cimer’e vb. yazalım. Ayrıca twitter’da vb. etkinlik yapalım. Bu kadar önemli bir konuda, belki de pompa sensörü kullanamadığı için doğru dürüst tedavi olamayan bir sürü insan var aramızda. Ayrıca pompa rezarvuarlarına da zam gelmesine rağmen sgk’nın karşıladığı miktar hep aynı kalıyor. Bir ara bu konuda bir çalışma yapıyoruz demişlerdi ama sonradan unuttular sanırım. Biz bu konuyu sosyal medyada, orada burada sürekli dillendirirsek belki yeniden bir düzenleme yaparlar

  15. Selamlar Esra Hnm. bugün sordum bu cihazı Medsalusun Sahrayıceditteki yerine sordum 3 bin kumanda 3 bin transmitteri sensörde 450 tl imiş. pil 15 haftaya kadar sürüyormuş transmitterin. tarih 2018 hala sürnüyoruz Allah bir tedavi yaratsın hepsinden, herkes kurtulsun inşşaallah. Ha bu arada kısaca benim oğlum diyabet, ortaokulda yakalandı, ona rağmen Odtü makinayı kazandı üçüncü sınıfta çok hastalandı okulu daha fazla taşıyamadı İstanbulda Yıldız makinaya geçti, evimize döndü okuma hevesini yitirdi, yaş 27 ye geldi iş bulma sorunlarıyla uğraşıyoruz bu seferde. Engelli aldı ona rağmen tık yok.. Ayrıca Mekatronik okudu, İşletme bitirdi. 185 boy prezentasyonu var …var..var ing var….iş yok. bilgisayarda oturup unutturuyo vakti kendine. sigaras baş belam oldu anne olarak. Niye anlattım Çok Pahalı hadi ben alsam devamı nasıl gelecek.. Varlıklıyım fakat gelirim düşk.
    Beraberlik sağlamamız şart herkez aynı durumda ödemelere devleti ikna etmeliyiz. Saygılar sevgiler

Bir yorum yapın.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diğer yazılar

%d blogcu bunu beğendi: