Tip-1 Diyabette Yeni Bir Gelişme – İmmünoterapi Tedavisi Londra’da Başladı
Bir deneme çalışması olan immünoterapi tedavisi tip-1 diyabet ilerlemesini durdurma amacıyla Londra’da başladı.
Yirmi dört gönüllü Guy Hastanesi’nin Biyomedikal Araştırma Merkezi’nde çalışmaya dahil ediliyor. Guy Hastanesi Biyomedikal Araştırma Birimi’ndeki Araştırmacılar immünoterapi tedavisi deneme çalışmaları için durmaksızın çalışıyor. Bu araştırmaya dahil olmak isteyen gönüllülerin 18-45 yaş arasında ve son dört yıl içinde tip-1 diyabet teşhisi konulmuş olması gerekmekte.
Tüm gönüllülere ise dört hafta ara ile toplamda altı enjeksiyon yapılacak.
Sağlıklı insanların bağışıklık sistemi zararlı patojenleri yok etmek için kendi içlerinde bir denetim ve denge sistemine sahiptir. Bu düzenlemenin bir parçası olarak da bağışıklık sistemine yapılan saldırı T düzenleyici hücreler tarafından önlenmekte.
İmmünoterapi tedavisi için kullanılan bu enjeksiyonun içinde ise beta hücrelerini üretmek ve gerekli saldırıyı önlemek için için peptitler bulunmakta. Bu peptitlerden kasıt; pankreasın insülin üreten beta hücrelerinde bulunan küçük protein moleküllerdir.
Beta hücrelerini saldırıdan korumak için T regülatör hücreleri de bu enjeksiyon ile yeniden eğitilmesi daha doğrusu yeniden programlanmasını hedefleniyor.
MultiPepT1D geliştirilmesi olarak kabul edilen immünoterapi tedavisi ve bunun arkasındaki bilim, Wellcome Trust, Juvenil Diyabet Araştırma Vakfı (JDRF) ve Diabetes UK tarafından finanse edilmiştir.
MonoPepTiDe adıyla yapılan bir önceki basit ve deneme sürümü olan ilk çalışma Ekim 2014’te tip-1 diyabet teşhisi konulan, 29 yaşındaki bir ekonomist Jack Meaning üzerinden denendi. 9 ay önce kendi üzerinden yapılan denemeler tamamlanmış. Ve oldukça başarılı sonuçlar elde etmişler. Ancak daha ilk çalışma olan MonoPepTiDe’nin de sonuçları açıklanmamış.
Haberin videosu İngilizce olsa bile alt yazı ayarlarını açıp Türkçe dil seçeneğini tıklayarak alt yazıyı Türkçe yapabilirsiniz. Çevirisi iyi olmasa da İngilizce bilmeyenler için az çok videoda ne anlatıldığı anlaşılabilir.
Esra’nın Notu: Her çalışma umut veriyor ama bu tarz çalışmaları yayınlarken hep not düşüyorum. ‘Sanki yarın hemen sonuçlanacakmış gibi bakmayalım.’ Bilim dünyası tip-1 diyabetin çözümlenmesinde çok fazla emek harcıyor. Eminim ki birinden biri bizi sonuca götürecek
https://youtu.be/dwM75hFB-Yo
test
Telat Güneş Hayırlısı İnşallah.Her gün ümitle bekliyoruz.Umarım çok geç kalmadan çocuklarımız bari yararlansın.
Arif Onarer hadi inşaallah
Nurcan Gelmez Of of hep başlıyo da biz görürmüyüz
T.c. Ayşe Anatça turkıye uyusunelın oglu ısı bıtırıyor bız ınsulune devam
Doğan Yoldaş hep bir başlangıç bunun sonucu lazım insallah sonuca da kısa zamanda ulaşılır…
Sibel Emre Tıp o kadar ilerledi teknolojiye yetişilemiyor ilerleme de sınırsız ama bir türlü tip 1 diyabete çare bulamadılar yok şu bulundu yok bu bulundu hani nerde hayretler içerisinde kalıyorum oğlum lise 2. sınıfta öğretmenleri biliyor fakat arkadaşlarına birşey söylemiyor bilmiyorlar söylemem anne diyor? istediği gibi yiyip içebiliyor kendini kontrol etmiyor çok üzülüyorum inşallah tez zamanda bir çare bulunurda herkes kurtulur Allah’ın izniyle…
a___l___e____Ben gidebilirmiyim acaba gonullu olarak @diyabetimben
diyabetimben @a___l___e____ Bu konuda yorum yapamayız. İlgili kurumu Google’dan araştırıp iletişime geçin. Ama kabul etmeleri çok zor. Sevgiler
tugcepkan Süper bir haber inşallah denemeler olumlu sonuç verir????
ahmetminare Umtlanmamak elde değil. Tam 3 sene 2 günlük oldum ?
gokhanornekk Hadi inşallah abla
diyabetimben Hepimizin ortak dileği ve umudu @tugcepkan @ahmetminare @gokhanornekk Ben bu tarz araştırmaları okur, çevirir ve mantıklıysa, zemini sağlamsa paylaşırım. İmmünoterapi araştırması da yıllardır devam ediyor. Umarız olumlu sonuçları olur ???
ahmetminare Çeviri için de çok teşekkür ederiz ?
Inşallah
Derdi veren Rabbim dermanınıda ver
3 çocuğum ve bende onların üzüntüsünde oldum tek ailede 4 kişi olduk şeker hastalığından muzdarip